• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAWarhammer 40000 Dawn of war I & II
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    HIJACKER: mhm, RA1 (hra, v ktorej bolo 80% misií o postavení dvoch obrazoviek základných vojakov a rozdupaní nepriateľskej základne, lol) a čo ešte?
    Trepeš kokotiny proste.
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    Tak napr. CnC RA1 , byly tam mise jen s tanyou znicit specifickej cil a proplest se bludistem nastrah (znicit elektrarny aby v nejakym sektoru nefungovaly tesla civky, vyhnout se psum a vozidlum...) , mise s veskerym arzenalem, dobejvani tezce opevnenejch mist, niceni psi emitoru na cas,ruzny bonusovy ukoly, kazda mise byla jina proste. Coh obzvlast , mise s omezenym poctem airborne - znicit odpalovac V2 na londyn. Udelat past na kolonu nemeckejch posil., zabezpecit cestu a dostat co nejvic nakladaku do bezpeci,vylodeni v normadii, ulovit legendarniho tiger ace .. do toho sekundarni ukoly (zachranit neco v casovym limitu) a bonusovy ukoly za ktery se ziskavali metaly ( mit co nejmensi ztraty, zabit uberfuhrera driv nez utece, dobit kopec -nejtezsi mise- do 30min) a to chces srovnavat s DoW2 ? Jen 2 typy misi porad dokola an stejnych mapach, 1. zabit bosse - pokazdy to samy na vetsinou stejnejch mistech 2. ubranit 3elektrarny proti vlnam nepratel - zase dokola stejny. Ja prave zadnej problem nemam :)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Tvoj problém je so žánrom ako takým, nie s hrou.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    HIJACKER: výborne, keď každá druhá, tak uveď konkrétne príklady.
    Lebo série Starcraft, C&C, Supreme Commander a Warcraft boli presne o tom istom.
    Dojdi s obmedzenými jednotkami z A do B / postav XY jednotiek a znič všetky budovy. Ostatne o tom boli aj CoH a DoW1 + všetky datadisky.

    Ja ti netvrdím, že je to nejak extra zábavné, len mám pocit, že plačeš na zlom hrobe.
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    CLAVEN: kazda druha. Jako dojit z body A do bodu B je jak pro blby, navic castos e to odehrava na stejny mape, jediny co se trochu lisi je boss
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    HIJACKER: poznáš nejakú RTS, v ktorej nie sú stereotypné misie? Ak áno, pokojne sa podeľ, veľmi rád si ju zahrám.
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    mno ja to dohral az nekam na lv17 a Bimbas ma pravdu, ten single je strasne stereotypni , bud vymlatit vsechno a nakonci sejmout bosse (zas takovej tvrdak to neni) a nebo branit pred najezdama nejakej ten sonic array bo co to je, porad dokola to samy, motivuje jen sbirani predmetu. Postupem hry je na vyber vic jednotek i vozidla , ale sloty jsou jen 4, to me osobne nevadi, alespon nejaka zmena. To kryti, granaty atd je fakt odflakly, v coh je taktickej prozitek mnohem vetsi. Krom toho vyber jednotek v samotny hre mi prijde na warhammera nejakej malej : Scout, spacemarines, bolter squad(MG), assault raketaci, plasma bolter (AT), terminators, dreadnought, transporter a predator. Anihilate mod nema moc smysl, to HQ ma hroznou vydrz (30000), s tema par jednotkama cos i muzu vyrobit kvuli limitu borim jejich HQ asi 15min.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    CLAVEN: ted to procitam a klobouk dolu, zajimave pocteni. Nekterym vecem se tedy nedivim uz
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    BIMBAS: neviem, ešte som len tak asi v tretine kampane a na vozidlá som zatiaľ narazil iba u nepriateľov.

    Ad Space Marines - mariňáci sú vo WH40K superhumáni, prečítaj si ten zoznam implantátov (okrem iného majú napríklad sekundárne srdce, regenerujú sa, dokážu prežiť vo vákuu a znášajú výrazne vyššie dávky rádioaktivity a tak):
    http://warhammer40k.wikia.com/wiki/Space_Marines
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    CLAVEN: souhlasim, vyšší obtížnost jsem nezkoušel, pokud je to tam takhle, je problem vyřešen.
    - mise na ktere mas pouze jeden pokus jsou dobrá myšlenka.
    - nerikam ze hodnotim globalne, verim a doufam ze se to zmeni
    - tak k SC bych to nikdy neprirovnaval ale skratka 4 squady jsou pro me malo. To i v CoH jich je vicero. Zase chapu ze tady je to dano pozadim Space Marinaku, coz v prvnim DoW nejak nebrali v potaz. Spokojil bych se treba se 6ti. Samozrejme jeste nevim jak na tom budou vozidla. Budou take zabirat slot(y) ?


    CLAVEN: tak nevim co je na tom LULZ :) . Zanry rozeznat umim a kupodivu mi alieni, eldarská mágie a plazmové pušky ve Fantasy ze 40. tisícátého století nepřijdou divné. Tady je rozdil ze ten hrdina nebude asi az tak superhuman sam o sobe jako spise diky tomu brneni a to je to o cem mluvim. Muze mit nejake posilovace a pak se tomu nedivim. Dyt kazdy ma rad sveho avatara. Zase tolik jsem Warhammera 40k nestudoval. Studoval jsem jenom fantasy warhammera chvili
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    BIMBAS: zvláštne, že ti nevadia alieni, eldarská mágia a plazmové pušky, ale vadí ti, že tvoj superhuman Space Marine rozbije stenu :)
    LULZ?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Moje dojmy sú naopak veľmi pozitívne.

    - keď sa ti zdajú jednotky nesmrteľné, zvýš si difficulty. Navyše pri oživení teamu oživíš iba hrdinu, nie ostatných členov jednotky, čo je dosť často rozdiel medzi víťazstvom a prehrou. V spojení s nemožnosťou sejvovať v priebehu misie je to IMO tak akurát vyvážené - plus sa ti niektoré misie úplne zatvoria, ak ich nedáš na prvý pokus.
    - po 4. misii môžeš dosť ťažko niečo hodnotiť, to je ešte v podstate tutorial.
    - population limit bude vždy 4 squady, a tak to je dobre. Toto nie je masová stavacia stratégia typu Supreme Commander, ale taktická hra na spôsob CoH (pravdepodobne ešte o dosť taktickejšia ako CoH).
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    btw. jeste me zajima co udelaji s terenem tanky atp. ale uz ted se povedlo memu hrdinovi na lvl 4 rozbit zed nejakym odhozenym orkem. Nevim jak si to mam vysvetlit, ale rozhodne nevidim rad prehnane od reality vzdalenou hardness objektu. Asi mi budete nekdo vysvetlovat ze maji posilovace a endoskeletony atd.. Tolik do toho nevidim ;)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    HIJACKER: amen
    HIJACKER: amen
    GHOST: amen :)

    Mé dojmy z offline hraní:

    včera jsme to se švarou zakoupili v množství 1 kusu na zkoušku jak obstojí oproti CoH kterou máme oba rádi a nejednou jsem dělal support a svagr tankovou dovizi. Původní Wahrammer 40k jsem hral za každou rasu a musim uznat ze graficky jsou postavičky v novím DoW2 pěkné. Instalace hry je uplna blbost (což už všichni spolehaji na to že ma člověk internet ? Ja nechci steam, nechci Live, chci hrat po Lanu jenom). Co se samotne hry tyka tak po 4 misi kterou jsem odehral mi to proslo stale stejne. Nevim jestli limit jednotek do mise se zmeni ale 4 je malo. Probihala stejna taktika temer pokazde. Pekne zpestreni je masakr bosse na koncich nekterych misi. Sere me ozivovani partaku (neni to nizsi obtiznosti hry ? ) . Kdyz to nekdo koupi da se team ozivit a to i hrdina. Vcelku tedy je to navykove jako puvodni DoW (nekde jsem slysel ze uz ted je nekde patch dro DoW2 ktery otevre vsechny rasy po lanu) ale neni to tak hezke a hratelne jako CoH. Kryty mi prijsou odflaknuté, postavicky se daji ze sebelepsiho bunkru jednodese vygranatovat (ani se nemusi pouzit vetsi trhavina od scautů).

    + system lvlů jednotek a equip
    + grafická podoba jednotek
    + snaha o taktiku

    - snaha o taktiku
    - nesmrtelnost jednotek
    - limit jednotek

    uz me nic nenapada takhle po ranu :)
    GHOST
    GHOST --- ---
    GHOST: tak oprava, následná reinstalace je skoro hned a ten problém se dá dočasně vyřešit snížením detailů, ale stejně to nic moc nemění :)
    GHOST
    GHOST --- ---
    Tak moje dojmy z DoW 2 jsou asi jako na horské dráze. Nejdříve nadšení z toho, že mám originálku 2 dny před ofic. vydáním (900 Kč jsem obětoval jenom kvůli tomu, že je to Ten Relic). Pak trochu rozmrzelost z toho, že to stejně můžu nainstalovat až 20. kvůli Steamu. Instalace jako taková byla "docela v pohodě", i když Steam jako takový mi přijde jako úplně zcestný software. Dopracoval jsem se nakonec (po stáhnutí patche - v den releasu, weird?) k menu, kde jsem si musel zaregistrovat Windows Live, což mě bannery neustále lákaly na online account, což jsem využil a po 1/2 hodině jsem zjistil, že to v ČR není podporováno! (Proč to tam teda je???) Takže offline account, zcela k ničemu, jen otravuje to blikání nahoře (LIVE) a dole (Steam).
    Následovalo nadšení (a trochu zaskočení) z toho, jak to vypadá, ale RPG prvky jsou prima a vlastně je to řež pořád stejná, jen trochu jiný princip. Až do doby, než mi to po asi 4. misi spadlo bezdůvodně, ale "nic se nestalo" a vše se uložilo, tak mi to nevadilo. Dokud se to samé nestalo podruhé a... ? Bug! V kampani nelze pokračovat, resp. můžu si lítat jak chci, ale není kde bojovat, jen tyranidi si neustále "ukusují" části planety. Tak jsem to vypnul a podíval se, že už to prý "sledují a pracují na tom". Nevadí, tak si dám těch x misí znova no. Jenže? DoW2 nelze znovu spustit a háže to crash error. A odinstalace? De facto jde, ale instalace už ne, protože Steam si nerozumí s DVDčkem.

    Mám jedinou otázku: Proč, sakra, si má člověk vlastně kupovat originální hru??? Je to zbytečně komplikované, na tužku a úplně mi to zkazilo požitek z fakt prima hry.
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    je to jinej svet. Ve warhammeru praskaj pancire pod energetickejma kladivama v kolosalnich bitkach, zatimco v CoH je vetsina jednotek na volnym prostranstvi hodne zranitelna a bez spravnyho comba moc nezvladne. Kazdej si najde to svy, nekdo chce hodne moznosti a taktiky ale pritom regulerni staveni a valceni. Relic to udelal chytre aby si ty dve RTS vzajemne nekonkurovali :) Ten dow2 ma imho orezany to nejlepsi z obou strategii, nejsou tu ani ty obri armady z DoW1 ani poradny vyuziti taktiky a prostredi z COH. Uz jste to nekdo zkousel po netu?
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    Mozna prave ta zbytecna slozitost boje je tou nevyhodou, kuli ktery budu mit radsi DOW. Kazdopadne tu nikdo nerika, ze coh je sracka :-)
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    GANBOY: taky se tam najdou krasny jednotky, jako treba klasickej Tiger (king tiger je az moc velka bestie) , jagdpanther nebo rangers apod. ale warhammer to neni, to je jasny .) Celkem by byl vtipnej mod mit v coh space marines proti wehrmachtu, stacil by jeden vysadek s heavy bolterem .)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    HIJACKER: to ale nic nemeni na tom ze ja bych svoje terminatory za nejaky teplakovy luftwafaky nevymenil ani za zlaty prase:p
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam