• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAKosti
    LALINA
    LALINA --- ---
    coroz: U Slap...
    COROZ
    COROZ --- ---
    lalina: neni les jako les, kde si byla ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jsem byla v sobotu v lese, ale zadny kosti jsem tam nenasla..vubec- v lse jsem za zivot nasla opravdu jenom hodne malo kosti...neni les jako les asi.....
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    :-)))
    COROZ
    COROZ --- ---
    jj, jsou legracni, vic tam toh nemaj, spis premejslim ze bych linkoval odsud tam.. :o)
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    dík za img, jsou srandovní, na siber se moc nedostanu, tak pokud jich tam maj víc, tak sem k
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    taky jsem už potkal človíčka (v tišnově na výstavě kamenů :) co měl na krku něco z kosti co si sám \"vypazourkoval\"
    COROZ
    COROZ --- ---
    kosti se daj zpopelnit, ale to vyzaduje docela velkou teplotu..

vrtak je rychlej a ucinnej, ale pomalejsi, trpelivejsi a zrucnejsi obrabeni pomoci plnicku nebo pazourku fungovat musi, neco odzkousim, me motivujete lidi...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    no ja si prave mzslim, ye kolme vrtani se bude resit tim vzpalovanim... ykusim se podivat po webu...
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    viz. lebečky v záhlaví klubu jsou taky děraví jak řešeto a podle mě je to zrovna nakolmo jak mě to nešlo...
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    daj se vrtat ale ne uplně libovolne je potřeba vždy vychytat uhel pod kterým to už jde ( ale poku by pak díra tim pádem nakřivo od původního záměru už nevyhovovala, tak pak už nevím jak ji udělat)
    ale taky by mě zajímalo (třeba to jde nějakou pomalejší metodou než vrtačkou, v pravěku taky lidi dělali do kostí kde co a neměli vysokorychlostní vrtál napíchlej do elektrické sítě....
    COROZ
    COROZ --- ---
    overdrive: na slovensku mam spoustu kravich rohu, mozna vam budu moct privezt

takze ze se kosti nedaj vrtat..., hm..
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    když jsem zkoušel vrtat kost na kolmo, tak jak to nešlo, to vypadalo jakože se ta kost taky začíná pálit (něco jak když pračlověk rozdělával oheň šípem a lukem o dřevo, ale trošku rychleji :)))
    ovšem pak tro trošku smrdí (jak u zubaře a ještě hůř :))))
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    peroxid vodíku koupíš snad v kterékoliv lékarně... normálně se používá na desinfikaci rány (apod.)
    já znám lahvičky po 1 dcl (takže pak dávkování je 1dcl peroxidu na 1L vody)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    no nejak treba tvarovanym kovem, nebo hrebikem.... ale vrtani neni spatnej napad....
    kde se vezme takovej peroxid... pod jakou obchodni znackou?
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    a ještě k tomu je z mladýho bíčka
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    roh mám (ale jenom jeden...) a ten jsem ještě k tomu dostal od bráchy, když jsem byl malej a je na něm vyrytý počáteční písmeno mého jména, takže ten si asi nechám :)
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    jinak kosti jsou dost tvrdý, (třeba na vrtání) ale jenom v určitým směru (většinou kolmém na kost) v ostřejších uhlech už jdou vrtat docela snadno...

no a s tím vypalováním do kosti to mě zajímá... nikdy jsem nezjoušel, takže nevím...
    Jak to chceš vlastně udělat?? jakože čím a tak..
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    snad docela oficiální postup preparace kosti je vařit 1 ku 10 v roztoku peroxidu vodiky a vody aspoň 15-20 min. (kost se tak zbavi mikroorganizmů, parazitů a tak a taky se timhle procesem vybělí...), ale doporučuju, jak mám dobrou zkušenost, ještě před vařením v peroxidu, \"předvařit\" tak den před peroxidem jenom ve vodě aspoň hodinu. pak nechat vyschnout a až pak prodělat peroxidovou kůru...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam