• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAKosti
    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    LUNGPA, BIDAK - Kolik by ta kost měla mít v průměru? Kráva nebo tele?
    V pátek se budu domlouvat s řezníkem, takže bych rád slyšel míry. :-)

    KUATO - Vše zlé je k něčemu dobré, každá špatná zkušenost posouvá člověka směrem vpřed! :-))
    Nebo třeba v Praze potkáš nějaké zajímavé děvče či narazíš na nějakou zajímavou knihu. No? ;-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    pro nás venkovské balíky je pohyb městskou hromadnou utrpením a když mě osud donutí jet tam autem.. duše skučí v pekelných mukách pod ďáblovým trojzubcem... snad nedopustíš Soucitný podobných zločinů na tvých milých..
    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    KUATO - Nebuď konzervativní a udělej si krátký výlet do Prahy. ;-))
    KUATO
    KUATO --- ---
    vempire: z takového ošiho hnizda? dej pokoj.
    slezsko jest mým domovem a bude i mým hrobem :O))
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    já jsem z brna, ale pro dlouhou kost klidně do prahy i dojedu ....
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Ja jo.
    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    Hoši, pevně věřím, že jste všichni z Prahy. :-))
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    To smrdi i kdyz je cerstva...
    KUATO
    KUATO --- ---
    jak chceš poslat syrovou kost s kousky masa poštou? než to dojde, to máš tak dva dni, to už přece musí smrdět, ne?
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    btw. kdyby jsi měl pro mě kost tak jé už si ji potom klidně upravím sám.... (whoa to by bylo supa)
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    taky jsem zkoušel dělat flétnu, ale nějak mi hraje jenom jako trubka ...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Sakra. Az nafotim, taky sem hodim moje rytiny do parohu...
    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    Kostěné flétny.






    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    BIDAK - Zatím jsem to nedělal, ale můj strýc se živí jako restaurátor a rytec, takže se ho zkusím poptat na podrobnosti.
    Co si pamatuju, tak on to většinou dělal tak, že kosti, do kterých ryl nechával pořádně vyvařit a potom je právě kvůli barvě máčel v líhu.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Jo, a varit je to potreba vickrat a menit vodu. A potom kdyztak doodmastit.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Do mraveniste je to dobry, ale trva to desne dlouho.
    Co jsem zkousel v praze aspon 10 reznictvi, vsude uz maj naporcovano... Hnus.
    Vempire: Ja bych potreboval aspon dve stehenni kosti. Uz jsi to nekdy delal? Je dulezite odriznout "hlavy" tech kosti a nechat jenom relativne rovny prostredek, kost je stejne na krejich hnusne houbovita a tenka.
    Jinak bacha. Hovezi steheni kost muze vazit jedna klidne 5-6 kg v syrovem stavu...
    KUATO
    KUATO --- ---
    měl bych otázku k tomu vyvařování... není to lepší dát do mraveniště? já jsem teda nikdy nic moc nevyvařoval, akorát když je zabíjačka a v kotli se vyvařuje 3 hodiny hlava a ta kost už není tak hezká jako předtím.
    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    Lungpa - Podívám se po ní.
    Jdu si pouze pro syrový materiál a vyvařovat budu u babičky na dvorku. :-)
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    Vempire: já bych chtěl/potřeboval co nejdelší (nejspíš stehení) kost. Díky...
    Ty budeš porážet?
    nebo jdeš jen pro materiál?
    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    Já jdu koncem srpna na jatka.
    Chcete někdo něco? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam