• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAKosti
    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    Co se týče těch lidských kostí, tak brněnská spojka těžce zklamala!
    Styďte se pánové! ;-)
    >:-]
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    COROZ: Zalezi na tloustce parohu a na tom, co s nim chces delat. Prumerne tak 5 dni.
    COROZ
    COROZ --- ---
    (draxx:tak dlouho jak je potreba.. :o)
    DRAXX
    DRAXX --- ---
    (nez zmekne? :)
    COROZ
    COROZ --- ---
    a jak dlouho se to v tech kyselinach maci ?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    COROZ: ...ktery se meni v kyselem prostredi na hydrogenfosforecnan (ktery je rozpustny) a potom zase nazpet.
    COROZ
    COROZ --- ---
    draxx: vajecnou skorapku z uhlicitanu vapenateho rozpustis a zustane polopropustna membrana, proto je mekke, u kosti je to asi jinak.. to je fosforecnan vapenaty..
    DRAXX
    DRAXX --- ---
    To je common knowledge, najdes ji v rozumu do kapsy, ucili sme se to i v pionyru, o vzajemnem pusobeni nekterych kyselin a vapenitych predmetu (vajecna skorapka, kosti, etc...:)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Musi mu to rict jiny samouk, ktery se to naucil od jineho samouka... :o)
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    bídák> samouk ok ale kde člověk příjde na to že se dá paroží změkčit a tak podobně??
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    COROZ: Jsem samouk. Prace z kostmi neni nic tezkeho.
    COROZ
    COROZ --- ---
    bidaku bidaku, kde ses jen tohle naucil...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Na hreben potrebujes co nejvetsi paroh a je to ukrutna prace. Z kosti je to jednodussi.
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    aj tak to je krutý... budu muse sehnat víc paroží, mám jenom pár menších parůžků...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Nenene. Predstav si prurez parohem - uprostred je houba, na okraji je zhruba 0.5 cm kolecko. Pevny je jen ten okraj. Houbovita hmota uprostred se odstrani a ten okraj se potom rovna pomoci lisovani a maceni v roztocich napr. kys. octove nebo stavelove. Tyhle latky dokazi totiz parohovinu docasne zmekcit. Takhle si vyrobis nekolik desticek, ze ktere potom sesadis k sobe. Potom se to znejtuje.
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    parohové destičky??? to je jakože to na čem jsou v podstatě nasazený rohy??
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    LUNGPA: Lopatka nikdy. Budto z parohovych desticek, jako je ten na obrazku, nebo ze stehennich kosti velkeho dobytku (hoveziny).
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    bídáku z jaké kosti se dělá hřeneb??? možná bych si ho zvládl udělat i sám, ale lopatka co ji mám doma, mi k tomu sice tvarově příjde dobrá, ale vnitřní strukturou na jednotlivé hroty hřebenu moc whodná nenjni... takže?
    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    Bidak - Já mám kontakt na jednu pštrosí farmu nedaleko Prahy, kde by byl odběr možný.
    Majitel je docela ochotný chlapík (mluvil jsem s ním po telefonu), takže když mu řekneš, kolik toho chceš a kdy si pro to dojedeš, tak si myslím, že by neměl být problém.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Neumite nekdo sehnat dlouhe pstrosi kosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam