• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIBYLAMETALHEADS Inc.; heavy / power / thrash / gothic / death / black / folk / symphonic metal, alba, headbang, koncerty
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    VITTI:
    nerekl bych, ze jde o modni vlnu - clovek, jenz delal obal Baroness delal aj obal Kvelertak a ta podobnost je vice nez patrna....

to je stejny primer jako, ze ->Videl jsem obraz od Picassa a zbytek me prijde jako modni trend... (schema nadnesene, jen pro priklad, aby se z toho neztrhla flamewar, jaky jsem ignorant :) )

VITTI
    VITTI --- ---
    DEFILA: nejak nechapu tu modni vlnu obalu desek jako vedou napr. kvelertak, baroness atd...
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    DEFILA: Na což odpovídám tím svým podnětem ohledně Sabatonu. Fakt nechápu, jak jsem o tom koncertu mohl nevědět. Kvelertak je zajímavá formace.
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    VITTI: Vyprodáno od předevčírem. Já svůj dávno mám, ale kolega ho sháněl pomalejš. Ale snad bude mít.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    DEFILA: já bohužel ne:(
    VITTI
    VITTI --- ---
    JOHN_BEAK: uz nejsou jo?
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    a nekdo na Kvelertak do 007 jede?
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    Kdyby někdo prodával lístek na Sabaton + Alestorm do Prahy (teď neděle 7.11.), prosím pište do pošty.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    TRASHER: ultrametal byl klicovej, nedavno jsem si vzpomel na termonuklearni jatka
    TRASHER
    TRASHER --- ---
    MXL> Pedagogickej sbor trochu dusil i moji matku, musela nakracet do skoly a ujistovat ucitelku, ze jsem opravdu nepropadl satanismu... Pac ucitelka si nemohla nevsimnout, ze ponekud dziskovatim a urcite se ji i doneslo co ze to ten chlapec prehraval na gramofonu v hodine hudebni vychovy, kdy jsme meli prezentovat svou oblibenou muziku :) Nutno dodat, ze nejzhavejsimi novinkami te doby byl sampler ULTRAMETAL a lp Masters Hammer - Ritual /jez posloucham prakticky dodnes/ :D
    MXL
    MXL --- ---
    KOVOUN: ...moc dobre si vybavuju teror, ktery na me na zakladce vyvijel pedagogickej sbor, kdyz jsem do skoly chodil v mym oblibenym tricku Slaytanic Wehrmacht ke spolecnymu tour se Slayer...a to uz bylo dva roky po revoluci...kazdopadne jejich blici United Shoebrothers byla evergreenem detskych let a hned si ji jdu pustit :))
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    DRINK BEER BE FREE !!!!!!!!

Když si vzpomenu, jak jsme kolem roku 1988 získali do Hradce první oficiální LP WEHRMACHT - Shark Attack, bylo to pozdvižení srovnatelný snad jen s poslechem prvních D.R.I. Jedna z prvních skutečně crossover kapel, spojující nekompromisní hardcore s thrash metalem. Oni sami svoji hudbu nazývají speedcore. Kulometný bicí, kytary, co se zařezávájí až do mozku a klasickej zpěv Tita, to je podle mě jedna z mála opravdových thrashcore kapel na světě - WEHRMACHT.

Jak příznačné jméno - už jen jeho vyslovení za dob bolševika hrozilo průserem. Pamatuju si, jak si jeden místní borec nechal asi kolem 88. roku udělat nášivku přes celý záda. Jenže rudý komanč neměl ale pro hardcore nějak pochopení a evidentně ani v úmyslu stát se členem fanclubu WEHRMACHT. Tehdá ten hoch unikl jistýmu kriminálu jen tím, když doložil, že se jedná o kapelu z Portlandu, z hnusných USA.

Pak jsme vysedávali v restaurantu U Sokola, na jednom z mála míst, kde se v Hradci nalejvalo mladistvým, a donekonečna si pouštěli skladbu „United Shoebrothers", která začíná tim klasickým blitím jednoho z členů kapely. Kráááása!!

Kapela vydala asi pět demáčů, než v roce 1987 získala první smlouvu právě na nahrávku Shark Attack. Pak následovalo, podle mě, ještě lepší LP Biermacht s klasickýma hitama jako „You Broke my Heart", "Drink Beer be Free" a hlavně „Suck my Dick" – text pojednávající o
    tom, jak zpěváka asi dost naštvala učitelka ve škole a co by jí tak doporučoval...

Peklužel v kapele proběhla krize a roku 1990 se přejmenovává na MACHT, natočí jen jedno demo a tím definitivně končí. Není nezajímavé, že např. bubeník Brian působil ještě i v legendárních CRYPTIC SLAUGHTER. Jo a předchůdcem WEHRMACHTu byli skvělí SPAZZTIC BLURR, kde předtím působila vetšina členů. V roce 1991 je ale "totální" konec a kapela i všechny její odnože končí.

Ovšem čert nikdy nespí a tak žraloci v roce 2008 opět vyplavali za kořistí, aby nás roztrhali na kaši a dokázali a hlavně připomněli, že opravdovej crossover rozhodně nejsou vyblitiny s napomádovanýma vlasama, ani dost drsně se tvářící plešatý kapely, hrající tak pomalu, že by jim natrhl prdel i kdejakej strejc od dechovky.

Zkrátka nasadíme bejsky, vytáhneme zaprášený skejty z pod postelí, do ruky nějakej ten plechovkáč a 18.11.2010 valíme do pekla v pražských Klánovicích, kde se strhne ta pravá mosh thrashcore party.

A když WEHRMACHTu budou ještě sekundovat skvělí a nadějní EXORCIZPHOBIA z Trutnova a parádní RADIOLOKÁTOR (projekt týpků z GRIDE & LAHAR & AVENGER), kapely sice o generaci mladší, ale minimálně stejně dobré, pak si dovoluju tvrdit, že to bude Koncert roku.

Věřte mi, že kdo tam nebude, do konce svýho mizernýho života bude litovat a Biermacht si ho pak stejně nakonec najde.

www.obscene.cz/e-cards/wehrmacht
    SLOUGH
    SLOUGH --- ---
    PETJU: tak to je moc pekna kompilace.. iz mu pristava...
    PETJU
    PETJU --- ---
    Tohle je zajimava kompilace, tak jsem vam ji nahodil.
    Enjoy ;)

LeteckaPosta.cz Sdílejte Posílejte soubory leteckou poštou - Poslání souboru - Zde nahrajte svůj soubor
    http://leteckaposta.cz/638982440
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    twe dědci z tyrol a jak válej..
    YouTube - ultra brutal death metal band
    http://www.youtube.com/watch?v=PLyTrsk1Ey8&feature=related
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    taky sem Annihilator prosvihl...ne ze sem nevedel ale penizky nebyly..radsi sem se mel zadluzit:-( btw: sou z kanady...
    TRASHER
    TRASHER --- ---
    ze prijedou Anihilejtr se mi nak vubec nedoneslo :-(
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    KOERHE: Moc hezké to měli, kluci. Komorní vystoupení, celkem příjemný zvuk vzhledem k danému prostoru, dobré pecky, dobří předskokani. Krásně strávený sváteční večer ;)

BTW, BEEBOYi, jsou z Kanady.
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    SLAUGHTERING(Mex),DISBEATLESS,MORTIFILIA
    Datum: 05.11.2010 19:30
    Kde: Praha - El Arriero

EL ARRIERO Rock Bar - ul. Elišky Peškové 7, tram zastávka Švandovo divadlo či Arbesovo náměstí (mezi Újezdem a Andělem)
    START - 19:30, KONEC 22:00,
    VLEZ - 80,-
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    BEEBOY: Zatr... to jsem prošvih. Chtěl jsem je vidět
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam