DJFRACTAL: já mám slabost pro Now, Diabolical od Satyricon z roku 2006. Tahle deska je v naprostým topu pro kombinaci špičkový produkce a pořádný porce Black metalu, kterej v pozdějších letech ustupuje.
Plus živáky Satyricon tomu nasazují korunu. Už se těším na letošní BA.
Souhlasím s níže napsaným The Satanist od Behemoth. To je vlastně podobný případ. Ještě pořád dostatek metalu a libová produkce.
Mezi produkčně dobrý blacky posledních let bych možná ještě zařadil Belphegor, ale nevím jestli to není spíš osobní preferencí. Pak mě hodně zaujala posledni deska Marduk. Zvuk a nápady super.
Velkou slabost mám k desce Prometheus od Emperor, ale taky si říkám, jestli nedávám víc přednost osobní preferenci před nějakým "objektivním" zhodnocením produkce jako takové.
Z death metalu mám poslední dobou totální úlet pro Psycroptic. Deska z roku 2015 a pak ta loňská, to jsou poklady, zvukově i technicky.
Pak rozhodně Cattle Decapitation, deska Death Atlas. Obří posun od dřívější produkce. Ve zvuku a v provedení nápadů.
Hodně zmáknuté to mají i Aborted. Desky 2016 a 2018. Pohlazení po duši. Stejně jako CD tak i Aborted mají novější věci zvládnuté produkčně špičkově, ale tam už jsem tolik nezabral na udičku po hudební stránce.
A vlastně musím určitě také zmínit Descent Into Depravity (2009), Dying Fetus. Opět - ještě pořád to nejlepší z brutal death formy straších desek a fantastická produkce. A naprostá spolehlivost na živo. Až neuvěřitelná. Nevím, jestli jsem viděl kapelu s tak vyváženým koncertním představením během let na tak vysoké úrovni.