• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAAlikvótní zpěv, znáte? umíte? zpívate?
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Dobrá zpráva, kamarádi Ela Gaurí, Janek Šmejkal a Libor Moštěk zapracovali, a tak po čase do Prahy míří opět Chris Amrhein, 29.5. proběhne koncert v Praze 8 v synagoze na Palmovce, o den později pak workshop alikvotního zpěvu. Více www.surjaloka.com.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    TVX
    TVX --- ---
    Kdysi jsem byl na Mazankovi kterej delal na Marianskym namesti exkurzi do ruzny etnicky hudby a tahle inuitska hudba je tradicne vzdy provozovana ve dvojici a povetsinou se melo jednat o cosi jako "souboj" tech dvou pevkyn. jeho ukazky byly ponekud hutnejsi - hlucnejsi jinak slo dechove priblizne o to same.
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    On mi o tom kdysi rikal Ondra Smeykal, ze eskymaci zpivaji i pri nadechu, tak jsem s tim experimentoval...ale teda ted kdyz to slysim, tak to bylo teda uplne jiny:] Min kultivivany heh;] No, ne, vlastne jsem tim jen prokladal khargyru se sem tam beatem.
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    ADAM_KADMON: tyjo to zas budou mit kolemjdouci radost az to budu cestou do prace zkouset:]hahaaa tesim se velice!
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    MYKO: tyjo dik MYko, to je fakt jizda. znamena to, ze jsem animalnitvor, kdyz se mi to libi?;D
    LALINA
    LALINA --- ---
    Ahoj všichni,
    srdečně zveme na první velké společné alikvotění s Monochordem, které proběhne 27.-29.3.2009 v Praze v Budhistickém centru Lotus.
    Nový pražský alikvotní sbor AURALIA pod vedením kanadské alikvotní zpěvačky Kivy Šímové zahájí svou činnost 8.4.2009 v ZŠ Kladská na Vinohradech. Zájemci o sborový alikvotní zpěv se mohou obracet přímo na Kivu (kivamusic@gmail.com). Podrobnosti viz příloha.
    Bližší info k workshopu naleznete v příloze a na www.alikvotnifestival.cz
    Těšíme se na vás
    Radka Šindlerová
    _____

    Ing.Radka Šindlerová
    mezinárodní alikvotní škola Monochord
    Tel.724020336
    www.alikvotnifestival.cz
    GOMCHEN
    GOMCHEN --- ---
    Úplně jsem zapomněl připojit webovky, promiňte: www.kristalovykabinet.unas.cz nebo www.krasovhledy.cz :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    GOMCHEN: žjůůůváááá !!!! super!!!!
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    GOMCHEN: jedno nechte pro me pls-chci si to koupit a podporit vasi tvorbu...
    GOMCHEN
    GOMCHEN --- ---
    Vážení přátelé,

    rádi bychom Vás informovali, že Křišťálový kabinet a Studio Krasovhledy vydává první CD skupiny Roman Ravin & Swayambhu pod názvem Kouzlo zvuku. Jde o sestřih koncertu, který skupina odehrála v listopadu 2008 v Tišnově. Pro větší komfort posluchačů je obvyklý koncertní monolit rozdělen do 17 tracků, v nichž zazní tibetské mísy, alikvotní zpěv, bubny, gongy, zvonky, tingša, dračinely, didgeridoo, šengy, brumle…




    V bookletu se posluchači mohou také poprvé seznámit s asociativními názvy jednotlivých pasáží, které na koncertech většinou zůstávají utajeny jako interní dramaturgické názvy částí celkové skladby a které jsou původně určené pouze pro inspiraci a lepší orientaci hráčů skupiny v tomto improvizovaném hudebním útvaru.




    Skupina Roman Ravin a Swayambhu hraje na CD „Kouzlo zvuku“ ve složení: Roman Ravin, Mirka Moksha, Martin Kubát a Lukáš Severa.

    Zvuk a záznam koncertu v Tišnově: Zbyněk Kříž
    Střih, mix a mastering: Roman Ravin (Studio Krasovhledy)
    Cover design: Mirka Moksha & Roman Ravin (Studio Krasovhledy)

    © Křišťálový kabinet

    Cena CD: 185,- Kč

    Chcete-li vidět dokument tišnovské televize o koncertu, na kterém se CD natáčelo, můžete si jej prohlédnout na YouTube:

    http://www.youtube.com/watch?v=zyJxbbcGEZY&feature=channel_page
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Osobně jsem neshledal pražádný důvod se tohoto spektáklu zúčastnit. To, že někdo o někom napíše něco ve smyslu "světová špička", mě nikterak nedojímá. Naopak, mám zkušenost, že přínosnější jsou lidičkové jaksi nečnící, skromní, téměř neviditelní. Ale přeju projektu veskrze úspěch, pro komercializaci alikvótního zpěvu je to nejspíš docela přínos...
    DENI
    DENI --- ---
    LALINA: hih
    LALINA
    LALINA --- ---
    DENI: no panejo:-))) tomu rikam reakce.-))) malem si pripadaám jako bych tu zakládala nějakej militantní kamenovací kivafanklub:-))) klídek, Deni, snad jsem tolik nerekla, aby ses hned tak načechrala:-)

    Neboj, ja ti žádnej tvuj nazor brát nehodlám:-))) nic si neberu osobne, ale pobavilas me tedy:-))
    DENI
    DENI --- ---
    ad kiva:vubec nekomentuju nervozitu, nybrz projev, mam pocit, ze jsem te na letnim festivalu nepotkala, nemuzes tudiz tvrdit, ze jsem ji slysela poprve;) mela jsem tu cest slyset ji jiz v lete. Nazor si tedy z jedne zkusenosti nedelam.
    ad alikvotni skola: jediny kdo by mi stal za ucast je Wolfgang Saus s Hoosoo, kiva je napsana na 6 setkani 9(omlouvam se za pripadnou nepresnost, je mozne, ze setkanich je 10)
    ad robotismus: robot nejsem, sama aktivne zpivam jiz nekolik let a i po nekolika letech jsem stale nervozni, kdyz mam pred ostatnimi zpivat:)
    reagovala jsem na jeji projev, jak na me pusobil. Alikvotnimu zpevu se take jiz nejakou dobu venuji, tudiz se opovazuji predlozit zde muj nazor a ten je, ze to byla krec:))))) ale alikvoty ji znely, to abys me nechtela ukamenovat...uznavam, neni tezke alikvotne pet, tudiz jeji zpev byl formalne spravny.
    ad myslenka:myslenka to je uzasna, jen takova, jak bych to rekla....mno, ja to necitim, doufam, ze tento duvod mi prijmes, jestli ne, tak mi to je uuuuplne fuk:)
    take jsem se v predchozim prispevku vubec nevyjadrovala, ze by tato myslenka nemela byt obohacujici pro ostatni...znam lidi, kterym velmi pomuze v dalsim rozvoji..
    a jeste se vyjdarim k necemu: nevim proc, ale byla jsem si stoprocentne jista, ze budes jeden z lidi, kteri nebudou spokojeni s mym nazorem, ale i lidi jako existuji:)
    Hlavne Lalino, neber si to osobne, ja nekritizuju Tebe, neztotoznuj se s Kivou, ona je nekdo jiny a ja se vyjadruji k jejimu vykonu:)
    A jen tak pro vsechny, v letacku alikvotni skoly jsemse dozvedela, ze je Kiva povazovana za svetovou soicku alikvotniho zpevu, to jen abych dala moznost uvaham o tom co uz svetova spicka je a neni:)))))
    pekny vecer Lalino a pekne zazitky s alikvotami:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    DENI: jo, v patek... ja prisla v patek brzo a ona tam zkousela... rikala jsem si, to bude prima, magie, čáry, gejzír... ale nebyl. Byla jsem z toho jejiho projevu dost prekvapena..jako by tam chybel nejakej duchovní presah.. (ja jsem ten typ, kterej nebaziruje jen na hlasový ekvilibristice, ale na celkovým vyznění...)
    ale druhej den uz to bylo odost lepsi (to jsem ji rano nvidela tak nevim, ale odpoledne to bylo už takový jiný.
    No co... jsi nikdy nebyla nervozni pred lidma nebo tak neco? seš robot?

    ja myslím, že je v pohode uplne pdobne, jako kazdej jinej. přimeřeně...

    a zaraží me, že kvuli jedinymu dojmu ses schopná zavrhnout všechny ostatní lidi a celou myslenku jako nepouzitelnou? zajimave:-)
    le je fakt, že kdyz človek váha..a potom ma nejakej dojem..a nejde po tom dál, tak ho to v rozhodnutí ovlivnit může...

    DENI
    DENI --- ---
    LALINA: me treba kiva temer k smrti vydesila...dlouho jsem nevidela cloveka v takove kreci..pro me to byl rozhodujici moment k odmitnuti studia alikvotni skoly..
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak nam tady v Praze probehlo antré mezinárodní školy MONOCHORD, bylo to moc pekny a zajimavy, i kdyz nekterý části byly pro me osobně trochu mín zajimavy, například výklad pana Matouška o...no o cempak to vlastne bylo?
    Zato Kiva me oslovila, nejen že je to na prvni dojem príma zenská, ale taky hodne umí..a jak anglicky neumím, tak jsem meal pocit, ze ji rozumím:-)) pry bude dávat dokopy sbor...toz uzvazuju , ze se do toho trochu vazneji pustim...s ní...
    taky jsem potkala par milých lidí a to je pro me, jak jsem porad nekde zalezlá sama, dost výborný samo o sobe:-) Konecne jsem osobne potkala taky Vesuv (zdravím:-))) Chybel Stuart:-)
    ackoli jsme si tentokrát zazpivali pramalo, stejne me to vzdycky desne povznese...jenom se mihnu na nejaky takovyhle akci a uplne pookřeju...to je znamka, že tudy mam cestu otevrenou, i kdyz krk mam momentalne poradne zavrenej az zaskrcenej... nebo zaplnenej? (meditovala jsem o tom, Lorimusi:-))
    mno, v každým případě to bylo milý, jak v patek, tak v sobotu
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    YMLADRIS: jak z pohadky...
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    YMLADRIS: velke LOL na ty vztahy, huste.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam