• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAAlikvótní zpěv, znáte? umíte? zpívate?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    sorry za drobny off-topic, zvu brnaky

    letosni Brno Gospel Choir: 1. zkouska 15.9.2009 v 18 hodin na udolni 10, sal skoly Vesna.

    Je to sbor, kde se nehledi na profi schopnosti, ale na ochotu proste spolecne mezi sebou navzajem i v posluchacich na koncertech indukovat radost. Prima atmosfera a dobra hudba ;-)

    http://www.brnogospel.cz/

    Let everything, 29.5.2009, Noc kostelů, BJB Smetanova

    http://www.youtube.com/watch?v=CpM7FA1ZmDk

    hned po 1. zkousce nasleduje vikendove soustredeni na vysocine = idealni sance naucit se repertoar, seznamit se s lidma a uzit si adrenalin na nedelnim zaverecnem koncerte typu "ty vole vzdyt jsem vsechno zapomnel?!" "to je zadouci, pust se a nech to plout ;-)"
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    ee ted mam vikendy minimalne na mesic plne
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    Ten druhý víkend bzch asi mohl až v neděli.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    O víkendu 11.-13.9. bych už zřejmě taky byl v Brně a pokud se něco bude konat, přišel bych.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    SHKRK: A co tenhle nebo příští víkend? :-) Pohybuju se momentálně v regionu Morava. Napiš mi do pošty mobila na tebe, prosím...
    SHKRK
    SHKRK --- ---
    dobrej napad, dlouhe zimni vecery se blizi a zacina mi to chybet
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    Zdravim Brnenskou alikvotni sekci. Co domluvit nejakou jam-session? :-)
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    a tahle si to zas dava uplne jinak:)
    takova divenka..:)
    http://www.youtube.com/watch?v=dh5ssgDlNpU&feature=related
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    hele je to dost OT, ale..;)
    http://www.youtube.com/watch?v=WVfCcBzMeA0
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    YMLADRIS: Dá se na to doklikat, ale pro Tebe:
    http://www.overtonechoir.eu/registration
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ELZA: a kde se maji lidi registrovat? dik
    ELZA
    ELZA --- ---
    Ahoj, posilam pozvanku na prazdninovou akci:

    Milí přátelé a zpěváci
    pomalu se chystáme na letní zpívání v Nových Hradech, malebném městečku jižních Čech http://de.wikipedia.org/wiki/Nové_Hrady . Nové Hrady už někteří z Vás znají z našeho loňského soustředění, či alikvotního festivalu.

    Letos se soustředění uskuteční v termínu od 5. do 12. července 2009. Sbor opět povedou sbormistr Prof. Steffen Schreyer a expert na alikvotní zpěv Wolfgang Saus. Bude se mluvit v německém a anglickém jazyce.

    Přesto, že se sbor jmenuje Evropský alikvotní sbor, účastníci nemusí být nutně alikvotními zpěváky. Může se účastnit každý zpěvák se zkušeností se sborovým zpěvem. Ti, kteří ještě neměli možnost zpívat alikvotně, se budou moct kromě našich běžných zkoušek účastnit speciálních workshopů. Zkušení alikvotní zpěváci budou mít příležitost si svoje dovednosti zlepšit a poté i vyzkoušet ve sboru.

    Opět jako už při předešlých setkáních proběhne nejdříve přezpívání před sbormistry. Toto přezpívání slouží k tomu, aby byl každý zpěvák zařazen do správného hlasu a sbormistrům pomůže lépe odhadnout hlasový potenciál jednotlivých zpěváků a jejich možnosti ke zlepšení při individuálních hodinách či cvičeních.

    Stejně jako minulý rok bude na konci našeho týdenního soustředění souběžně probíhat festival Novohradské znění – festival alikvotní a světové hudby www.alikvotnifestival.cz . V rámci festivalu budeme mít se sborem dvě vystoupení. Jedno z nich bude společně s Hradišťanem Jiřího Pavlici. Společná práce s jednou z nejstarších českých folkových skupin a s jeho skvělým lídrem a zároveň skladatelem Pavlicou bude zaručeně jedinečným zážitkem. Pro ty, kdo se chtějí o Hradišťanu a Pavlicovi dozvědět více a zároveň si poslechnout audio ukázku, je zde tento odkaz: http://www.radio.cz/de/artikel/9196

    Bydlet budeme tentokrát v hotelu Rezidence http://www.rezidencenh.cz/cs/ na dvoulůžkových pokojích se sprchou a WC. V ceně za ubytování je zahrnut volný vstup do hotelového bazénu a rovněž návštěva solné jeskyně. Počet rezervovaných pokojů pro sbor je omezený a proto se prosím hlašte co nejdříve budete moct.

    Zkoušky budou probíhat přímo ve velkém sálu hotelu a nebo v nedaleké hudební škole. Na jídlo budeme chodit do radnice a tentokrát se připravte na kulinářské umění skvělého kuchaře, který bude vařit nejrozmanitější vegetariánská jídla speciálně pro nás!

    Pro jednotlivé účastníky jsou opět stanoveny 2 rozdílné ceny – pro země neuvedené na seznamu a pro země uvedené na seznamu, kam spadá i Česká republika. Cena je stanovena za celý projekt včetně kurzovného, ubytování a plné penze.


    2. cena pro země, které jsou na seznamu (Česká republika, Makedonie, Turecko, Bulharsko, Rumunsko, Řecko, Polsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Slovensko, Portugalsko, Estonsko, Malta)
    250 Euro

    Registrace je možná prostřednictvím našeho online formuláře na stránkách EOC www.overtonechoir.eu. Tam nám take můžete napsat, s kým byste byli rádi ubytovaní. Budeme se snažit, abychom splnili Vaše požadavky a budeme Vás o tom informovat ihned po Vaší registraci. Poté budete moct převést peníze na uvedený bankovní účet. Jakmile k nám platba dojde, potvrdíme Vaši registraci s konečnou platností.

    Prosíme Vás, pokud jste rozhodnuti přijet na letní sborový týden, zaregistrujte se co nejdříve. Velmi nám tím ulehčíte práci a celé plánování akce. Děkujeme!
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    STUART_HAMPLE: Skvělá novina :-)
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Dobrá zpráva, kamarádi Ela Gaurí, Janek Šmejkal a Libor Moštěk zapracovali, a tak po čase do Prahy míří opět Chris Amrhein, 29.5. proběhne koncert v Praze 8 v synagoze na Palmovce, o den později pak workshop alikvotního zpěvu. Více www.surjaloka.com.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    TVX
    TVX --- ---
    Kdysi jsem byl na Mazankovi kterej delal na Marianskym namesti exkurzi do ruzny etnicky hudby a tahle inuitska hudba je tradicne vzdy provozovana ve dvojici a povetsinou se melo jednat o cosi jako "souboj" tech dvou pevkyn. jeho ukazky byly ponekud hutnejsi - hlucnejsi jinak slo dechove priblizne o to same.
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    On mi o tom kdysi rikal Ondra Smeykal, ze eskymaci zpivaji i pri nadechu, tak jsem s tim experimentoval...ale teda ted kdyz to slysim, tak to bylo teda uplne jiny:] Min kultivivany heh;] No, ne, vlastne jsem tim jen prokladal khargyru se sem tam beatem.
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    ADAM_KADMON: tyjo to zas budou mit kolemjdouci radost az to budu cestou do prace zkouset:]hahaaa tesim se velice!
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    MYKO: tyjo dik MYko, to je fakt jizda. znamena to, ze jsem animalnitvor, kdyz se mi to libi?;D
    LALINA
    LALINA --- ---
    Ahoj všichni,
    srdečně zveme na první velké společné alikvotění s Monochordem, které proběhne 27.-29.3.2009 v Praze v Budhistickém centru Lotus.
    Nový pražský alikvotní sbor AURALIA pod vedením kanadské alikvotní zpěvačky Kivy Šímové zahájí svou činnost 8.4.2009 v ZŠ Kladská na Vinohradech. Zájemci o sborový alikvotní zpěv se mohou obracet přímo na Kivu (kivamusic@gmail.com). Podrobnosti viz příloha.
    Bližší info k workshopu naleznete v příloze a na www.alikvotnifestival.cz
    Těšíme se na vás
    Radka Šindlerová
    _____

    Ing.Radka Šindlerová
    mezinárodní alikvotní škola Monochord
    Tel.724020336
    www.alikvotnifestival.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam