• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAAlikvótní zpěv, znáte? umíte? zpívate?
    DEADCAT
    DEADCAT --- ---
    prednaska bola vyborna, je to cast nejakeho cyklu, Marek rozpraval velmi komplexne, v suvislostiach a bol strasne prijemny. Nabuduce bude prednasat o tom, ako mimina v prenatalu vnimaju zvuky a hudbu a ako maminka moze pozitivne emotivne naladit mimco alikvotnim zpevem. zistim termin ak by mal niekto zaujem..
    DEADCAT
    DEADCAT --- ---
    dnes sa idem pozriet na manesovu 87 v prahe, prednasku o tibetskych misach, alikvotnim zpevu a lecebne energii hudby tam bude mat Vlastimil Marek
    20:00hod
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Wow, dobrá zpráva :-)
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    VANCHO
    VANCHO --- ---
    Viet. brumle prodavaji na Jungm.nam. cena +- 270,- :)
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    LUNGPA: Urcite napis :)
    KFF
    KFF --- ---
    Mne ji privezli kamaradi z UK. Stala asi 5 liber. Prodavali 2 velikosti...mam tu vetsi.

lungpa: Jojo to uz jsem pochopila. Diky:)
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    V ČR se jen tak snadno sehnat nedají, většinou přes někoho, kdo jezdí ven. O letním alikvotním festivalu tu ale byli lidičkové se všema možnýma brumlema...
    my třeba ty vietnamský sháníme přes naše německý přátele...jedna nás vyjde +- na dvě kilča
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    KFF: Základní technika hraní je, že se tyhle jap. brumle nedávají na zuby jako ostatní brumle, ale přikládají se pouze ke rtům.

A rada pro experimetuchtivé, je že se na takovou brumli dá docela dobře modulovat hlas, takže zkoušejte hrejte si :)
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    TUVDEN_NIMA: Za nějaký čas budou k sehnání zase u mě... (teď už jsem všechny prodal, ale za nějakou dobu by se měli zase oběvit takže pak můžu napsat, kdyby byl pořád ještě zájem...
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    KFF:A koupilas ji, nebo dostala? Proste, da se nekde sehnat?
    KFF
    KFF --- ---
    Ad brumle...(omlouvam se za OT)...ziskala jsem ted jednu vietnamskou (ma podlouhly tvar a je v bambusovem pouzdru)...nevite nekdo, kde se daji sehnat nejake zaklady techniky hrani? Je mi jasne, ze je to dost instinktivni a na vetsinu veci si musim prijit sama, ale prece...
    JANIS_VIVRE
    JANIS_VIVRE --- ---
    ...mate frajera muzikanta, alebo sami ste muzikanti? ...pridte kuknut nove auditko a polo oddychovo si pokecat ;-)) [ PRIATELKY BUBENIKOV A PRIPADNE AJ INYCH HUDOBNIKOV ]
    KILP
    KILP --- ---
    Pro plzenaky: v patek Pod lampou Tamak kurai time-dj Sens (gramo) ,K (throat singin), qdek (gatham, didgeridoo, djembe), Pepino (darbouka, dheira, djembe)
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Zatím ale k dispozici CD nejsou, oficiální uvolnění do prodeje bude 13.prosince na koncertu u sv.Šimona a Judy (koncert je součástí malého zimního alikvotního festivalu KOUZLO ZVUKU, info o festivalu viz Tashi Deley stránky.
    KAPITANPEJSEK
    KAPITANPEJSEK --- ---
    Potřeboval bych poradit. Sháním nějaké vokální skladby - čistý zpěv bez doprovodných nástrojů a textu. Dejte tip, prosím.
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    S velkou radostí oznamuju, že je na světě CD z festivalu Pražské Znění, takže kdo si chcete připomenotu onu nádhernou atmosféru, neváhejte....mělo by být za nějaký čas k dispozici i U Džoudyho na I.P.Pavlova
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    nojo, ti mongolsti zinari akorat budou nackove, co neradi tu 'cizi alikvotni spinu' ;-))
    KILP
    KILP --- ---
    :)) kazdopadne podstatny je ze to cloveku funguje a neco to prinasi jestli je to nase tradice nebo ne je mi uprimne jedno
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Jo, didge jsou tuuze tradiční...
    Gregoriánský chorál s tím souvisí, není to řízený alikvotní zpěv, ale alikvoty v něm vznikají...sice samovolně, ale jsou tam. A kdybych byl jo cimprlich detailista, tak řeknu, že všechno je alikvotní hudba. I když řeknu slovo "prdel", tak kromě základního tónu se mi rozezní cca dvacet slyšitelných alikvotů, které dodávají barvu a sílu hlasu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam