• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRETigre! Tigre! brilho brasa
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    S_TEJK: zkušenosti jsou nepřenosný a taky nemůže být každá organizace všude, znám jejich práci i v česku a prostě nemám výhrady...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tak já to při pondělku trochu odpolituzuju... tohle mi od rána (ale vlastně už od včerejšího odpoledne) při sněhu zvedá náladu. Vinícius, Miucha, Toquinho a Tom v té nejlepší formě :)



    Antonio Carlos Jobim, Vinicius de Moraes, Toquinho e Miucha - Musicalmente (1979)
    Download - http://rapidshare.com/files/109543790/TomViniciusToquinhoMiuchaMusicalmente-zl.zip

    A tady ochutnávka z tohoto alba z 18. rijna 1978 z Milána z turne po Itálii.
    http://www.youtube.com/watch?v=jIRkCwqa4Kk
    http://www.youtube.com/watch?v=u-sbPpxxYpo
    JAEN
    JAEN --- ---
    TIGRE:
    S_TEJK: jasné, rozumím vašim výhradám, i tomu proč vznikají, a díky za reflexi. sama bych měla nějaké další, i když fakt jiné:))) nicméně pokud by vás zajímaly protiargumenty zevnitř na to, co tu padlo (a místy, i když ne vše, je to fakt výsledkem neporozumění problematice), dejte vědět, jinak se mi s tím moc nechce psát a dohledávat.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    http://blisty.cz/art/50824.html humanitární akce po americku...

    http://www.molleindustria.org/en/oiligarchy - hra na petrolejáře - pro získání možnosti těžit se musí investovat i do demokracií v latinské americe.
    EDASX
    EDASX --- ---
    prej na haiti uz maj LbH penez dost, takze VS 99.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    ale uz to bude koncit
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    Lekari bez hranic ted na Leonardu
    http://www.rozhlas.cz/leonardo/portal/
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    S_TEJK: to je velice cerny humor :)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    k tomu aktualni vtip:
    Když si haitský ministr ze zahraniční pomoci odebere 15 procent, říká se tomu korupce. Když si mezinárodní nevládní organizace odebere ze zahraniční pomoci 50 procent, říká se tomu "náklady".
    http://blisty.cz/art/50802.html

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JAEN: to by bylo asi na dlouho... ale v kratkosti a predevsim: tezko muzu brat vazne organizaci, ktera se profiluje jako lidskopravni a zaroven bere penize od organizaci, ktere jsou propojeny s jejich porusovanim. Projed si vyrocni zpravy CvT za X let a projed si jmena jejich sponzoru googlem a budes se divit na jaka ruzna jmena narazis - a tim nemyslim National Endowment for Democracy, ale o dalsich zajimavych nadacich s predstaviteli spjatymi predevsim s prasarnami v latinske americe v 80. letech a ruzne jine vtipne kumpanie.

    Stejne tak se mi osobne nelibi politizace tehle organizace, ktera me se osobne nelibi (oproti apoliticnosti vetsiny neziskovych organizaci a jejich predstavitelu) a kdybych mel vyhrady uzavrit, tak spotrebovat tretinu rozpoctu na mzdove naklady vlastnich pracovniku mi u charit a humanitarek prijde jako pomerne vysoke a nakladne cislo.
    MARCOS
    MARCOS --- ---
    taky se pridavam, jako nejistejsi bych videl lekare bez hranic, mam znameho chirurga co s nimi jezdi na 3 mesicni mise pokazde jinam a dle jeho referenci opravdu funkcni a smysluplna pomoc
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    pokud se bavime o CvT, tak asi neco v tomhle duchu

    Člověk v tísni, jednooká "obecně prospěšná" společnost
    Daniel Veselý
    http://www.blisty.cz/art/45820.html
    JAEN
    JAEN --- ---
    TIGRE: politicky a ideologicky? v něčem konkrétním, nebo obecně za podporu demokracie?
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    S_TEJK: mám dobrý zkušenosti s ČvT (jak adopce, tak pomoci, tak s Pánkem)...takže já určitě tam ;)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    TIGRE: diky, lekari sou taky favorit
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: aha, tak pardon, uz mi to doslo ... bylo to na festivalu terra di tutti v Italii den po mem prijezdu :( pardon
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    TIGRE: taky jsem cekala na odpoved. Posilam jak adru tak lekare (total support). Ohledne filmu: nedavno mi nekdo rikal, ze ho pousti na nejaky akci, zamyslim se a zkusim sehnat...
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    TIGRE: sem rad, ze to pises, taky jasnej favorit..)
    za tip na film dik
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    S_TEJK:



    Hele mam pocit, ze zadny ze vsech zminovanych neni krok spatnym smerem. nejsem uplne nezaujaty - s clovekem v tisni mam politicke a ideologicke problemy, takze se mi jim moc penize davat nechce, v momente kdy je jina alternativa... ale zas verim, ze vsechny penize taky neprozerou :)

    ja jsem si vybral ADRU (na DMSky) - ackoliv jde o adventisty, ac clovek protinabozensky naladeny, tak co se tyce prace (napr. tsunami pred par lety) nemam nic co bych proti nim mohl mit, to same Caritas - opet ac jde o arcidiecezni charitu, tak dat jim penize bych se nebal, slychal jsem o nich zatim jenom chvalu.

    Chci jeste poslat nejake penize (malo, jsem socka...) na ucet Lekarum bez hranic coz je muj jasny favorit co se tyce humanitarek. Médecins Sans Frontieres vyslovene uctivam - takove bezbrehe sympatie chovam k maloktere organizaci - predevsim diky jejich ochote fungovat vsude, kde se ostatni boji (valecne konflikty, slumy,...etc) a taky tim, ze svym charakterem jsou mi blizci.

    A kdyz uz tu o nich mluvim tak osobne bych hrozne rad videl - a uz delsi dobu mi unika film: Living in Emergency: Stories of Doctors Without Borders (2008) -
    viz. obrazek a http://www.imdb.com/title/tt1294182/

    Pocitam, ze Cesky cerveny kriz je taky OK - ale nemam k nemu zadne informace ani predstavu jak funguje co se efektivity apod tyce.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    TIGRE: koho by sis z tech ctyr doporucil?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam