• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRETigre! Tigre! brilho brasa
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    BROTHER: za malo :)
    BROTHER
    BROTHER --- ---
    TIGRE: paradni tip, diky!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    YouTube - The Two Escobars - Official Trailer (Pablo Escobar Vs Andres Escobar)
    http://www.youtube.com/watch?v=PHzixowbbYU


    Tak dokument The Two Escobars (2010) je skvělá záležitost - Pablo, Andrés a vůbec tehdejší prostředí narkoterorismu a narkofotbalu vás v tomhle snímku Jeffa Zimbalista (autora skvělého Favela Rising) provedou bouřlivou érou Kolumbie přelomu 80. a 90. let



    IMDB - http://www.imdb.com/title/tt1522863/
    Recenze z Huffington Post - http://www.huffingtonpost.com/linda-hassler/cannes-film-festival-emth_b_571129.html
    Film ke stažení - http://hotfile.com/dl/61958786/3c94c8e/sprinter-xvid-esco.avi.html
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Krásné polské a české plakáty japonských Kaiju filmů s Godzillou v čele!
    Respektive tyhle parádní plakáty jsou především polské, jediný český zástupce je plakát od Káji Saudka...



    MONSTER BRAINS: Polish / Czech Godzilla And Related Monster Posters
    http://monsterbrains.blogspot.com/2011/01/polish-czech-godzilla-and-related.html
    via blog M Klasche
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Docela zajímavý, i když neaktuální report o stavu brazilského vězeňství via @HRW



    Behind bars in Brazil (1998)

    Beatings, torture and even summary executions are commonplace in the Brazilian penal system, according to this Human Rights Watch report. The 150-page report, Behind Bars in Brazil, says that severe overcrowding and institutionalized violence are chronic and widespread in Brazilian prisons and police stations. In the decade since Human Rights Watch first examined prison conditions in Brazil, the inmate population has increased at a rapid pace. Beside exacerbating prison overcrowding-a problem that Human Rights Watch originally documented during its 1988 mission to the country-the fast growth of the inmate population has coincided with years of flagrant prison abuses. Thus, our first Brazil prisons report was succeeded by a 1989 newsletter that focused on conditions in a notorious São Paulo jail, followed by a 1992 report on a massive prison massacre in São Paulo. Our annual summary of global human rights conditions, moreover, has consistently condemned Brazil for severe prison overcrowding, horrendous conditions of detention, and summary executions of inmates. Human Rights Watch's sustained attention to conditions of confinement in Brazil reflects our sense that the mistreatment of prisoners is one of the country's most serious and chronic human rights violations.

    Download - http://www.hrw.org/sites/default/files/related_material/BRAZL98D.pdf
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Telegraficky: Podle reportu, který zveřejnila v minulých dnech Rijská vláda je Rocinha nejohroženějším místem v Riu, co se týče následků dešťů (především v podobě sesuvů půdy). V tzv. zóně ohrožení se nachází celkem 1655 domů - dle mého soudu půjde především o domy v Roupa Suja, ale i v hezkých pralesních částech Rocinhy, jako je Portao Vermelho a Villa Laboriaux.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ZARA: de nada :)
    ZARA
    ZARA --- ---
    TIGRE: obrigada! moj kindle sa tesi :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    YouTube - Good Hood News - Rocinha CrossFit Interview/ Entrevista
    http://www.youtube.com/watch?v=BoFG6M6fsZ0


    Tady je rozhovor v rámci "Good Hood News" s kamarádem Rogériem, který kromě toho, že je koordinátor projektu Dois Irmaos, tak je zodpovedný za program cvičení Cross Fit, který v Rocinhě zorganizoval jiný bývalý kolega Chris, a v současné době nejen jeho lektorem, ale především nejodanějším ambasadorem. Good Hood News je samozřejmě videokanál dětí z Institutu :)

    Tady je víc info o čem je CF - http://en.wikipedia.org/wiki/CrossFit
    Jinak koukal jsem, že tenhle hybridní fitness program se začíná cvičit i v ČR - narazil jsem na následující stránky: http://www.crossfitpraha.com/
    _AGATA_
    _AGATA_ --- ---
    muito obrigada pelas suas opiniões!
    MANGA
    MANGA --- ---
    Tak za Sao Paulo si dovolím hovořit já :) Ve dne je celé centrum města (což k jeho velikosti je slušně velké území) celkem bezpečné, i když taky samozřejmě slyšíš vyprávět o menších přepadeních a tak, ale tam bych se fakt nebála. V noci se nedoporučuje chodit do starého centra okolo katedrály a Praca da República, za nejbezpečnější bych považovala nové centrum v okolí Avenidy Paulisty a pak narovou čtvrť Vila Madalena, kde v jejím centru i v noci je neustále někdo v ulicích, tedy menší pravděpodobnost nějakého incidentu. Jinak já mám zkušenost s nočními návraty sama domů právě z barů v okolí Paulisty a nic se mi tam (možná ke štěstí) nikdy nestalo :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Trochu odbočím - Rád bych nabídl všem soudruhům, věřícím pastafariánům, ke stažení knihu knih v PDF!



    The Gospel of the Flying Spaghetti Monster

    "And the Flying Spaghetti Monster called unto Pirate Mosey, and spake unto him out of the pirate ship of the crew, saying 2 Speak unto the children of the seven seas, and say unto them, if any pirate brings an offering unto the FSM, ye shall bring your offering of spaghetti and meatballs or rum and fish head stew. (Piraticus 1:1)"

    Download cca 10MB - http://rapidshare.com/files/319059734/The.Gospel.of.the.Flying.Spaghetti.Monster.pdf

    Ramen!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ENDEE: Pravda neodpustím si podotknout, že tenhle kolorit ("nechoď tam!", "zabijou tě!", "něco se stane!", "okradou tě!", "Seš blázen!", "Znásilní tě!") je alespoň v Riu typický pro vystrašenou buržoazii, která žije svůj život prakticky výhradně na ose "Condomínio-Shopping-Trabalho na Oficina" a reality se dotýká často jen velmi sporadicky.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    tak to je jasny, ve favele fungujou nejaky pravidla...v Brasilia moc favely nepotkas, maximalne ty hnusny satelity Taguatinga a Samambaia, co jsou za mestem...a to taky nejsou favely, jako najdes v Rio nebo Sampe...
    nicmene ja prave za dobu sveho pobytu slysela o x historkach znasilneni jak na univerzitni pude, tak prave sektoru ambasad (tam je to vecer uplne opusteny, neosvetleny a proste hnusny), vcetne toho, ze jsme s kamaradkou dostavaly rady, at s sebou pripadne nosime kondom, kdyby nas nekdo chtel znasilnit, tak at mu ho vnutime...ehm...:) ale tak to patri k vseobecnemu brazilskemu koloritu
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TIGRE: Tedy obcházet v noci velkým obloukem Aterro de Flamengo je spíš nutnost, než riziko. Ten park je krásnej, ale v noci je to takový rozlehlá (1,25 milionu m2) variace "Sherwood" v zlatých 90. letech Hlavního nádraží Praha. Tím myslím kobinaci homo i hetero prostituce a faktem, že park česají několikahlavé partičky, které tam dělají "elpasa" a jiné vylomeniny.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    V Rocinhě platí za znásilnění smrt, za zneužití dítěte zapálená pneu na krk, za domácí násilí kolena bez češek... Nicméně ani to sexuálnímu násilí nezabrání stoprocentně cca. před třemi týdny Rocinhou otřáslo znásilnění, kdy se nějácí dva náctiletí bratranci znásilnili ve spánku svoji sestřenici, tahle story dorazila do novin i televize, především protože to ti dva přežili. Stalo na kraji favely a oni měli to štěstí, že kolem projížděla policie, která zasáhla, dorazila na místo a pobité je vyrvala z rukou lynčujícího davu dřív, než na místo dorazili lidi z trafica.

    Pokud oba skončí ve vězení pro dospělé s obávaným paragrafem §213 a pokud budou chtít uniknout mstě ze strany spoluvězňů, tak mají dvě možnosti:
    a) zkusit to tam prřežít tak, že budou mít papírově (se souhlasem ředitele věznice) jiný paragraf
    b) skončí v samoochrané vazbě (medida preventiva de segurança) s udavači, lidmi co dluží a ostatními sexuálními predátory a budou se modlit, aby nebyla vězeňská vzpoura.

    Mimo favely platí zákon každý za sebe, jako nejrizikovější bych vnímal asi krátit si cestu v noci přes pláž a obcházet parky jako je především noční Aterro do Flamengo velkým obloukem, pokud pominu Zonu Sul, tak některé části centra jsou o víkendu dost divná, tím jak je to tam vylidněné. A hlavně držel bych se u lidí. Situaci v Sampě neznám.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    TIGRE: _AGATA_: mne se nikdy v zadnym klubu nic nestalo, Brasilia je docela bezpecny mesto, i kdyz zrovna tam to znasilnovani docela frci...rozhodne bych se po setmeni vyhybala univerzitnimu kampusu a sektoru ambasad...na univerzite byvaji casto velky party, tak kdyz uz, tak se zdrzovat ve skupine, jsou tam vazne divny typy...Asa Norte taky neni uplne super misto na nocni prochazky...ale kluby jsou podle me v pohode, jsou i docela hlidany...

    ale ja bych se nebala, da se to tam v klidu prezit, fakt:)

    ad Rio a Sao Paulo, az na jeden muj "zabavny" incident v SP, kdy jsem se nedobrovolne rozloucila s mobilem, nemuzu rict krivyho slova ani proti jednomu mestu:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    _AGATA_: Holka nejsem, ale nebál bych se, pokud bude dodržovat základní bezpečnostní pravidla. Upřímně myslím, že jí v Brazílii hrozí spíš, že ji někdo obere, než znásilní..
    _AGATA_
    _AGATA_ --- ---
    jen se chci zeptat zkusenych: kamaradka jede na 3 tydny do Brazilie(Brasilia, Sao Paulo, Rio) s kapelou a je v kapele jedina holka a vsichni ji desi tim, ze to pro ni v klubech bude nebezpecne. co si o tom myslite? mate s tim nejakou zkusenost? diky.
    FLU
    FLU --- ---
    TIGRE: skoda jen, ze ten TV rip je fakt na hranici koukatelnosti. nicmene jsem pred nejakou dobou psal i do CT a odpovedeli mi, ze prava uz nevlastni a prodali to nejake (pochybne) zahranicni spolecnosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam