• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRETigre! Tigre! brilho brasa
    LDS
    LDS --- ---
    TIGRE: netrpelive ocekavam ctvrtou serii:)

    a znate http://www.csfd.cz/film/70594-the-wire-spina-baltimoru/ ?

    CHESUS
    CHESUS --- ---
    TIGRE: taky uz sem objednal...co jsem predtim marne hledal.dik za tip!
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    TIGRE: Tak muj-antivariat.cz úspěšně otestován: Právě mi domů z Mělníku dorazila Góvinda kuchařka, ale především Válka na konci světa od Maria Vargase Llosy, kterou jsem se po antikvariátech snažil koupit několik posledních let. La guerra del fin del mundo vypráví příběh vzestupu a krvavého konce utopické náboženské komunity, kterou ve státě Bahia založil na konci 19. století Antônio Mendes Maciel, zvany Antônio Conselheiro. A která také nepřímo stojí za pojmenováním "favela" Více viz. třeba [ TIGRE @ Tigre! Tigre! brilho brasa ]
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tip na seriál! :)

    Co se stane, když u středoškolského oceňovaného učitele chemie diagnostikují rakovinu plic v pokročilém stádiu? Dá se na kriminální dráhu jako drogový dealer, aby stihl vydělat co nejvíce peněz pro svou těhotnou ženu...



    Právě jsme načli druhou sezonu a vůbec to není špatné - nenechte si to znechutit dost debilním distribučním titulem... Bryan Lee Cranston je jako Walter White geniální!

    Perníkový táta / Breaking Bad (2008) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/237486-pernikovy-tata/

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tip na květen - letošní Seminář archivního filmu v UH je věnovaný jednomu z mých vůbec nejoblíbenějších filmařů: Skvělému režisérovi a dokumentaristovi Werneru Herzogovi.



    Od čtvrtka 5. května do neděle 8. května 2011 se v Uherském Hradišti uskuteční v pořadí již 13. Seminář archivního filmu. Hlavním tématem letošního ročníku této tradiční filmové, vzdělávací a nekomerční přehlídky, která se kontinuálně zaměřuje na historické etapy, fenomény a významné tvůrce evropské kinematografie, bude osobnost a dílo německého režiséra Wernera Herzoga (*1942), především pak jeho spolupráce s hercem Klausem Kinskim (1926-1991).

    Kromě pětice Herzogových snímků, v nichž Klaus Kinski ztvárnil hlavní role (Aguirre, hněv Boží, Upír Nosferatu, Woyzeck, Fitzcarraldo, Zelená kobra), budou na Semináři archivního filmu představeny i dokumentární filmy zachycující často nelehkou spolupráci těchto dvou výrazných osobností světové kinematografie. Kromě dokumentu Můj milovaný nepřítel (1999) režírovaného samotným Wernerem Herzogem bude v Uherském Hradišti dále uveden například slavný snímek Břímě snů (1982) amerického nezávislého tvůrce Lese Blanka o komplikovaném průběhu natáčení filmu Fitzcarraldo. (z Tiskové zprávy)

    XIII. seminář archivního filmu - Werner Herzog + Klaus Kinski, 5.- 8. 5. 2011 - Tvorba Wernera Herzoga a Klause Kinského
    http://www.archivniseminar.cz

    Werner Herzog - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Werner_Herzog
    MANGA
    MANGA --- ---
    TIGRE: Já právě viděla Waste Land včera a hodně mě to zaujalo, zajímavej film :) Jinak samozřejmě děkuju!
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Tak jsem si po dlouhé době včera do vlaku koupil MF Dnes a výsledek byl překvapivý tip: minulý rok v češtině vyšla knížka Tabu dějin od Marca Ferra. Ferro píše nesmírně zábavně a čtivě - jeho Dějiny kolonizací, které tu vyšly před lety, jsou sice děsivé čtení, ale neodolatelné, lehce napsané a nemsírně čtivé. Po prvních dvou kapitolách se neméně zajímavým jeví i Tabu dějin - knížka, která se věnuje tabuizovaným motivům minulé i současné historie a historiografie. Ferro tak tentokrát čtenáře provází různými okruhy od francouzského antisemitismu a překvapivé válečné postavení Dreyfusse, přes tabu první světové války, Lenina, legitimitu papežské moci až po kapitolu věnovanou Fassbinderovi. Zatím jsem zhruba ve třetině, ale už teď si troufnu doporučit. Knížka je to tenká a stojí směšných 149,-

    Marc Ferro (*1924) je jedním z vedoucích redaktorů revue Annales a na Vysoké škole sociálních studií (EHESS) vede výzkumnou skupinu Kinematografie a historie. Kromě dějin filmu se ve svém díle soustředil především na dějiny Ruska, Sovětského svazu a východní Evropy, a rovněž historii kolonialismu. Jeho živý zájem vzbuzuje i zkoumání způsobů, jak o dějinách psát a jak je analyzovat. Mezi Ferrova nejvýznamnější díla patří La Grande guerre 1914–1918 (Velká válka 1914–1918, 1969), L’histoire sous surveillance (Dějiny pod dohledem, 1985) a Le livre noir du colonialisme (Černá kniha kolonialismu, 2003). V českých překladech dosud vyšly jeho knihy Dějiny Francie (2006) a Dějiny kolonizací. Od dobývání po nezávislost: 13.–20. století (2007).

    Recenze http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?r=vikendV&v=060&idc=1547378
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MANGA: Jinak Jardim Gramacho se má zabývat i nový dokument Waste Land, kterej teda mám sice staženej, ale ještě jsem neměl příležitost vidět.

    YouTube - Waste Land (2010) - Official Trailer [HD]
    http://www.youtube.com/watch?v=sNlwh8vT2NU


    WASTE LAND
    http://www.wastelandmovie.com/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MANGA:



    Estamira (2004) - IMDb
    http://www.imdb.com/title/tt0427221/

    Marcos Prado celkem šest let fotografoval Jardim Gramacho, odpadní skládku na okraji Ria de Janeiro o rozloze 1,2 milionu čtverečních metrů. Poté poznal Estamiru, třiašedesátiletou schizofreničku a jednu z dvou tisícovek lidí, kteří se živí recyklací odpadků brazilského velkoměsta. Estamira se Pradovi svěřila se svým životním posláním, jímž je odhalovat a domáhat se pravdy. Jednoho dne mu řekla: „A tvým poslání je zase odhalovat mé poslání.“ Tento film se tak stal odhalováním právě takového poslání. (LFŠ 2007)



    Knížka fotek od Marcose Prada se jmenuje Jardim Gramacho
    Livro: JARDIM GRAMACHO - PRADO, MARCOS - FOTOGRAFIA
    http://www.livrariacultura.com.br/scripts/cultura/resenha/resenha.asp?nitem=3163480&sid=91207312811917856127590439&k5=3656FB1E&uid=
    MANGA
    MANGA --- ---
    TIGRE: Tigre, mohl bys prosím znovu postnout odkaz na fotky íi film o Jardim Gramacho? Vim, že tu něco takového někde bylo, ale nemůžu to najít...díky!
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Asi nejzajímavější a nejužitečnější věc, která se v poslední době na českém internetu objevila:
    Search engine Muj Antikvariát, který v současnosti eviduje 386903 záznamů v 46 antikvariátech a nabízí možnost zadávání poptávek.

    Můj antikvariát
    http://muj-antikvariat.cz/

    Můj antikvariát je nezávislý specializovaný vyhledávač, který se snaží indexovat a prohledávat české antikvariáty, jež mají svou nabídku vystavenou na Internetu.

    Vizí je jednotné a rychlé prohledávání většiny českých antikvariátů s odkazy do e-shopu přímo na stránku dokumentu. Informace by měly být co nejvíce aktuální, neměly by se zobrazovat prodané dokumenty.

    Zatím jde o beta verzi. Počet prohledávaných antikvariátů se postupně bude zvyšovat. Zařazení antikvariátu do databáze závisí na tom, kolik nabízí záznamů a jak jsou strukturované. Přednostně se zařazují e-shopy s velkým počtem dobře strukturovaných záznamů nebo ty, jejichž majitelé o to požádají.
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    Fabiano Golgo: Znamená levice vždy jenom dluhy? Lulova generace a Nová Brazílie - Deník Referendum
    http://www.denikreferendum.cz/clanek/9414-znamena-levice-vzdy-jenom-dluhy-lulova-generace-a-nova-brazilie

    ...Brazilští zelení svou neutralitou ve druhém kole pomohou leviciI když se často mluví o vyprazdňování pojmů „pravice" a „levice", je zřejmé, že většina lidí se dokáže zařadit do toho či onoho tábora. Ona je to totiž srdcová záležitost. Současný politický vývoj v zemích Evropské unie jde jednoznačně doprava. Levicové strany se stále častěji a ve stále více zemích ocitají v opozici. Panuje všeobecné mylné přesvědčení, že vláda levice jen zadlužuje státní kasu a generuje parazity systému. Avšak tuto teorii vyvrací případ Brazílie.

    Časopis Time napsal, že Brazílie nyní zažívá revoluci sociálních standardů srovnatelnou s tou americkou v padesátých letech. Brazílie není pouze vedoucí ekonomikou Latinské Ameriky (je o 80 % silnější než ta druhá, mexická), ale v roce 2011 vystřídá Itálii na sedmé příčce na světovém žebříčku...

    Repast z [ SCHWEPZ @ Marx a marxismus Durch-sich-selbst-sein ]
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Něco z toho je na můj vkus kýč, ale třeba tyhle dvě fotky mě vysloveně baví...





    Více na http://christianschmidt.com/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nečetl jsem, ale vypadá zajímavě!



    Wobblies and Zapatistas nabízí čtenářům setkání dvou různých generací a tradic. Andrej Grubacic je anarchista z Balkánu a Staughton Lynd je celoživotní pacifista, ovlivněný marxismem. Tyto rozhovory se snaží najít vztyčtné body mezi anarchistickou a marxistickou tradicí a na svět se dívají optikou libertariánského socialismu a radikálního aktivismu. Autoři nás provedou historií moderní revoluce, přímé akce, anti-globalizačních summitů, Školami svobody, rannými protestantskými komunitami, americkou tradicí demokracie, obsazenými továrnami, samorganizovanými radami a sověty, životy zapomenutých revolucionářů, kvakerských setkáními, protiválečným hnutím a vězenskými vzpourami. Na světlo tak přichází často zapomenuté okamžiky. Kniha je určená všem, kteří se domnívají, že lepší svět, který leží na opačné straně kapitalismu a státní byrokracie, může existovat.

    Staughton Lynd učil americkou historii na Spelman College a na univerziě Yale. Byl vedoucím "Svobodných škol" v roce 1964 během Mississippského léta svobody. Patřil k raným vůdcům hnutí proti válce ve Vietnamu, čímž se dostal na černou listinu a nemohl dále působit jako akademik. Stal se právníkem a ve své funkci posledních 30. let obhajoval vězně. let. Se svou manželkou Alicí Lind napsal a redigoval více než tucet knih.

    Andrej Grubacic je disident z Balkánu, radikální historik a sociolog. Je autorem kinhy Globalizace a její odmítnutí a dalších titulů jako jsou Skryté dějiny americké demokracie a publikace Staughton Lynd Reader. Angažoval se v pro-zapatistických hnutích přímé akce, zejména v organizaci Peoples Global Action. Je spoluzakladatelem organizace Global Balkan Netowrk a časopisu Balkan Z Magazine, je také hostujícím profesorem sociologie na Univerzitě v San Franciscu.


    http://rapidshare.com/files/244714469/Wobblies_and_Zapatistas.pdf
    GEEK
    GEEK --- ---
    TIGRE: super ten talk box
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    yes, asi pro nej skocim :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TIGRE: Jinak to pão de queijo bylo moc dobrý! Domácí pão to samosebou není, ale v rámci možností super.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Dnes trochu repetetivně, ale ta úplně nejlepší písnička pro dnešní den!

    YouTube - Pete Drake and his talking steel guitar - Forever
    http://www.youtube.com/watch?v=0dTFajHVyHo


    A album Pete Drake - Forever (1964) ke stažení - http://www.4shared.com/file/zolJ7hc6/Pete_Drake_-_Forever_1964.html?aff=7637829
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ENDEE: Koupili jsme je v Dejvicích (Čs. armády). Jestli je budou mít všude netuším, ale předpokládal bych, že ve většině by je mít mohli.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    TIGRE: myslis, ze budou k dostani ve vsech pobockach Country Life? Nebo v kterym jsi to kupoval ty?
    Ja mam nekde smes na pao de queijo, dovezenou z Brazilie, ale to si je spis asi koupim takhle mrazeny...jinak taky ve Friends Coffee House (Palackeho ulice) by je meli prodavat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam