FLU: Hele, tomu já věřím, s tím nemám problém a ani jsem na to nenarážel. Spíš mi jde o jiné věci: Například Lilinovo tvrzení o tom, jak Stalin vystěhoval urky ze Sibiře. Jednak se o ničem takovém žádné historické zdroje nezmiňují, druhak do doby, kam takové stěhování zasazuje, nebyl podněsterský Bender ani součástí Sovětského Svazu, ale patřil tehdy suverénímu Rumunsku... Stejně tak existence sibiřských urků, která má v Lilinově podání skoro až etnický charakter. Já výraz urka znám jako synonymum blatného, Lilin mezi ně klade rozdíl, s tím, že jeho urkové jsou samozřejmě ti tradiční, spravedlivý, uctiví...atd. Co se týče jeho osobního života tak knížka líčí jeho dětství jako nekončící bitky, popíjení, maximálně tak vyjížďky na ryby... apod. na konci knihy najednou zmíní, že jen tak mimochodem celé dětství dělal závodně maraton, lukostřelbu, atletiku a plavání... což působí jako pěst na oko, nebo já si tak nějak moc nedokážu představit, kde by na to (s přihlédnutím, co na zbylých dvěstě stranách popisoval) našel čas...atd..atd..
Ale jinak se mi to líbilo, a ten Volný pád bych si taky přečetl rád!