• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASKOMERCNÍ FOTOGRAFIE - FOTOBANKA - rady a porady pro zacinajici fotografii a reklamu
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    LEONID_EK: Bude v lidlu od 5.2. takze jen predbehnout dav ;)
    LEF
    LEF --- ---
    LEONID_EK: ja sem uz dlouho neco takoveho shanel, pac mam doma bednu plnou negativu po tatovi a jeho tatovi a chtel jsem nejak digitalizovat. jenze kvalitni scener stoji balik a tohle je celkem lidovka a myslim ze pro ucely (mit pozitivy z tech negativu) to staci, kdybych tam nasel nejakou peknou fotku tak ji samozrejme udelam klasickym zpracovanim. ale jako pruzkum toho co v krabici je, mi to staci. good luck
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    LEF: na web to urcite staci, tisknout z toho doma urcite nic nehodlam. kazdopadne diky moc za ukazku, jakmile ho tam jeste uvidim, nejspis uz neodolam;)
    LEF
    LEF --- ---
    slibene fotky ze sceneru z Lidlu:

akorat sem si nedal pozor a pri nahravani na picasu se i to umensilo. original ma rozliseni nekde 5500x3300, 200 dpi (dpi se mi zda nejak malo, asi budu muset prozkoumat nastaveni zda se da i vic. prace s tim je jednoducha. na poristroji je tlacitko kterym se udela snimek a v prilozenem sw se da lehce upravit. ja jsem pak trochu poladil ve fotoshopu).
    LEF
    LEF --- ---
    LEONID_EK: ja sem na tom delal desitky let stare negativy a s vysledkem jsem spokojen, vecer si zkusim vzpomenout a nahodim nejake vzorky
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LEONID_EK: Bohuzel jo, ja u sebe zadne fotky z toho nemam :(
    Ale jako kvalita tech fotek je fakt dostacujici za ty penize. Rekl bych, ze to vypada ve vysledku jak 10 let vytiskla fotka.
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    ja jsem na nej mel zalusk tak pul roku zpatky, ale myslim ze jsem pak vyguglil nejake dost rozporuplne nazory, takze jsem za osobni zkusenosti pripadne ukazky moc vdecny.
    LEF
    LEF --- ---
    BIDA: ja ho mam a pouzivam (teda ne moc casto). za ty penize splnuje me ocekavani. bohuzel fotky mam v jinem pocitaci, tak leda vecer
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    ASACHI: byl by velky problem poslat neco na ukazku prosim?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    BIDA: Presne ten, presne z Lidlu ma muj deda ...
    Naskenoval s tim asi 3000 negativu z historie nasi rodiny ... uplne v pohode ...

BIDA
    BIDA --- ---
    Nevím, jestli jsem správně, kdyžtak mě nasměrujte do jiné diskuze.
    Máte někdo zkušenost s tímhle?
    Přístroj na digitalizaci negativů a diapozitivů - Čtvrtek, 05.02. - LIDL - správná volba. Kvalita je u nás na 1. místě
    http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=23812

Je to použitelné nebo jsou to jen vyhozené peníze?
    Díky
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    je to problem, fotky co jsem myslel ze se prodaji se neprodaly a naopak, fotky lidi by tahly, ale musi to byt neco extra, hlavne sport apod, peknych polonahych bab je vsude hafo ....
    zatim jsem se domluvil TFP :) fotky za podis MR, nicmene je to stejne chuze po tenkem lede ...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    BLACKX: Jestli to klapne, tak bych to mel fotit tedkom o vikendu ... slecna psala neco o tom ze je nemocna, tak nevim ...
    Jestli nafotim, tak to tu klidne dam, ja mam kritiku rad :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    ASACHI: Záleží na tvém levelu a kreativitě :) Nechceš sem dát na ukázku nějakou tvoji tvorbu (případně soukromně do pošty)?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    BLACKX: Tos me moc nepotesil ... ja se prave tesil, jak fotky s lidma pohnou vydelkama.
    Kazdopadne diky za rady, asi se zkusim domluvit na jednorazove vyplate.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    ASACHI: Nevím, jak moc fotíš, ale mně se zatím s fotkami lidí nedařilo prorazit, takže ze začátku radši nečekej nějaké větší zisky. Provizní systém jsem zkoušel, ale počítat to je otrava (i když jsou nástroje, co ti s tím pomůžou, ale třeba nepokryjí všechny fotobanky, kde jsem aktivní). Lepší je to risknout a domluvit si nějakou pevnou částku, kterou modelovi/modelce hned zaplatíš a nemusí to být nic dramatického. Dají se sehnat krásné modelky za rozumné peníze. Pak je ten risk na tobě, jestli se ti to vrátí, ale když ne, tak jsi neriskoval moc.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Jak resite fotky do fotobanky, kde jsou nejaci lide? Jde mi zejmena o to, jaka je domluva s modelem / jaky a jak dostane honorar ...

Chystam se fotit nejake fotky v kancelari a celkem nad tim porad dumam jak udelat provizni system, kdyby se ty fotky prodavaly dobre ... coz asi nebude realne.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MIK_CZ: Znamena to, ze co nahrajes ty na facebook, nebo nekam jinam ve spojeni s Facebookem ...
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    AQUARIUS: in connection with facebook chapu tak, ze proste se to musi tykat FB, ne ze si nejaka firma udela reklamni kampan na tvoji profilovce :D
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MIK_CZ: a odkud mas informaci, ze je to pouze pro svoji propagaci? ja tam tohle omezeni nevidim, naopak vidim, ze to muzou poskytnout treti strane:
    ... you grant us a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free, worldwide license to use any IP content that you post on or in connection with Facebook...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam