• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASKOMERCNÍ FOTOGRAFIE - FOTOBANKA - rady a porady pro zacinajici fotografii a reklamu
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GANBOY: Ještě update do toho celého :-) Expozici bys pak měl pomocí blesků - tedy krátký silný záblesk. Když budeš fotit třeba na 1/200 ve tmě, tak se ti tam žádné světlo z trvalých světel stejně skoro nedostane - nastavit scénu si teda můžeš klidně baterkama za pár korun, jen ať vidíš, kam šlapeš.

    Řešil jsem akorát to světlo na focus - můžeš si koupit tenhle transmitter http://flashhavoc.com/yn-622-af-assist-light/ Yongnuo 622, který je jednak ttl flash transceiver, takže bys pak mohl synchronizovat na druhou lamelu ale také má v sobě IR illuminator, který by mohl stačit na focus na krátkou vzdálenost. Opravte mě jestli je to blbost...
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    GIF_242: aha...
    Takže to vidím na dva panely a dva dálkově ovládaný blesky...
    Protože já si tu scénu musím taky připravit předem.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GANBOY: osobně mám 5 panelů od Aputure + 1 nějaký noname (včechny cca 200 diod). A mám z toho smíšené pocity. Prioritně to používám na focení produktů a tam to maká tak jak má a jsem s tím nadmíru spokojenej. Dost mi pomáhá to, že je to trvalé světlo, takže přesně vidím jak to vrhá stíny/lesky a je to super. Jenom jsem si k tomu musel pořídit jiný difuzery, protože ty dodávaný nerozptylovaly tak jak bych chtěl.

    Ale nedávno jsem byl nucenej vyfotit svojí ženu, takže jsem doma v rychlosti zbastlil místo na focení postavy a jako musím souhlasit s UMIAKI: mít 2 blesky tak to vyfotím 100x lépe a hlavně rychleji ;)

    Jako zásadní problém při focení vidím to, že při ISO 100 a cloně cca 11 to dává paradoxně málo světla, což u těch výrobků je mi jedno, neb fotím ze stativu a delší čas není problém. Samozřejmě to třeba jde ještě trochu "přišťavit" tím, že to dáš bliž, ale u těch lidí to na komfortu pro model moc nepřidá :( nehledě na to, že zas jak to budeš mít blízko, tak nevysvítíš celou postavu :(
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GANBOY: Řešil jsem totéž a tohle není dobré řešení:( Jediná možnost jako pohyblivé světla jsou blesky - kup si dva blesky YN 560 IV (ty už můžou být i master sobě navzájem), dva stojany a stačí jeden odpalovač Yongnuo. Mám tenhle setup a jsem spokojený. Jen doporučuju dobré baterky a náhradní baterky - používám nabíjecí Eneloopy a zásobní mám alkalické tužkovky.
    Na domácí focení jsem si pořídil trvalá světla s daylight výbojkama, ale kdybych to mohl vrátit, tak si koupím jenom blesky a třeba lepší stojany nebo držáky.
    Dvě věci, co pořád řeším je, jak zaostřit v úplně tmě - hledám něco jako reflektor do hot shoe, který se rozsvítí při half-pressed shutter a zhasne při domáčknutí.
    Druhá je, že je mi líto, že ty 560 neumí sync na druhou lamelu - na to potřebuješ TTL blesky:/
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    cau cau
    resim ted takovej mensi problemek a byl bych rad za radu od zkusenejsich...
    okolnosti me dohnaly k tomu ze si doma buduju neco jako "poloatelier" ted zrovna resim svetla... vetsinou se bude fotit lidska postava- tolik asi jak velkej objekt potrebuju nasvitit. mate nekdo zkusenosti z cinskejma LED panelama? konkretne treba jestli neznate primo tohodle vyrobce? (hahah asi ne, ale co ja vim)
    DHphoto YONGNUO YN300 III 5500K 300 LED Light On Camera Lighting for Wedding + NP F750+Charger-in Photographic Lighting from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...424_10051,searchweb201603_1&btsid=16a46603-5125-4103-9c74-8941350ca993

    z recenzi na jutubu vychazi tohle svetlo vcelku dobre... ale rad si necham poradit jestli se nenajde nekde neco lepsiho.
    davam prednost tomu aby to bylo s baterkou- precijenom nekde v temnem sklepe a v podobnejch uchylackejch lokacich kam zavitam fotit elektrika vetsinou moc nebejva...

    za vsechny rady diky .)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: díky prozkoumám
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GIF_242: Tu smlouvu jsem nedělal, ale mělo by to být. Respektive chápu to tak, že tohle bylo dřív běžnější :)

    To, co ty normálně používáš je spíš systém Royalty Free - jednou se zaplatí a pak si můžou dělat skoro cokoliv. Ale teď chceš použít systém Rights Managed. Ta problematika RF vs RM se týká i fotobank, ale ty na to mají dlouhé smlouvy, které asi nechceš. Zkus pohledat na webu, jestli někdo nedal k dispozici takovou smlouv (stejně jako se různě po internetu povalují Model Release smlouvy). Pokud nenajdeš, asi si budeš muset nějakou udělat :) Ale předpokládám, že to nebude tak hrozné, jen se tam napíšou ta omezení.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Hoj nevím jestli jsem zde správně, ale zkusím to...

    Rýsuje se mi prodej nějakých fotek. Zatím jsem vždy řešil prodej "výkupem práv" tzn. neřešil jsem nic, klient si s tím mohl dělat co chtěl.

    Nicméně teď bych chtěl prodat fotky na jednu konkrétní akci-činnost-použití-období a smluvně zamezit jinému použití. Resp. v případě, kdyby to chtěli použít znovu-jinak-jinam tak aby museli znovu podepsat smlouvu o další použití.

    Jde to nějak ošetřit nebo je to jenom moje bujná fantazie? Jako je mi jasný, že pokud mi to někdo bude chtít ukrást a použít někde jinde, bez mého vědomí, tak se to pravděpodobně nedozvím, ale prozatím předpokládá, že žijeme ve slušném světě ;)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    KROJC: super :)
    MRAZIKCOMP
    MRAZIKCOMP --- ---
    KATCHKA81: cislo predano
    KATCHKA81
    KATCHKA81 --- ---
    MRAZIKCOMP: ahoj, mohl by se mi kámoš ozvat prosím? .) 734657650 díky moc
    MRAZIKCOMP
    MRAZIKCOMP --- ---
    ANIKA6: mozna by stacilo fotit z dostatecne vzdalenosti a zadny deformace nudou
    MRAZIKCOMP
    MRAZIKCOMP --- ---
    KATCHKA81: mozna kamos neco bude mit, taha sebou na hory fotak a krajinky mu jdou
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    Moje modelingová a hostesingová databáze v novém.

    Models-Agency.cz - Fotografova databáze modelů a modelek
    http://www.models-agency.cz/

    Registrace jde i přes FB a G+

    Budu moc rad když mi pomůžete s propagací případně. Pište mi své postřehy a nápady co kde byste radi měli, co vám chybí, co nefunguje atd ..
    KATCHKA81
    KATCHKA81 --- ---
    má někdo tip na fotobanku, kde najdu české hory - sjezdovky? I menší hory. Případně - je tu nadšenec, který se touto tématikou zajímá?
    Díky
    ANIKA6
    ANIKA6 --- ---
    Ahoj,

    připravuji magisterský animovaný film na FAMU a potřebuji naskenovat velké archy A0 pokreslené tužkou. Klasický velkoformátový skener by tužku rozmazal. Sháním tedy někoho, kdo by nám archy profesionálně nafotil objektivem, který vyrovnává deformace. Samozřejmě za to zaplatíme. Nevíte o někom prosím?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj,

    chtěl bych požádat o pomoc. Připravujeme neziskovou výstavu velkoformátových fotek s teraristickou tématikou, jak zvířata z volné přírody, tak z domácích chovů. Výstava bude součástí pražské burzy, Živá exotika. Fotografií bude třicet, tisk už máme zajištěn ve formátu 50x70 nicméně nám vypadl sponzor na rámy. Nemohl by někdo jen zapůjčit po dobu výstavy?

    Pořádáme to za e-časopis www.teramagazin.cz který vydáváme už skoro čtyři roky zadarmo pro aktuálně 2300 čtenářů, návštěvnost burzy bývá kolem 3000 lidí, nejspíš by se dala domluvit i nějaká reklama přímo na výstavě.

    Nákup těch rámů by nás vyšel na čtyřku, což je docela dost peněz, na to aby to šlo z naší kapsy a na jednorázovou záležitost..

    Kdyby někoho něco napadlo, budu moc rád za zprávu a omlouvám se za spam.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    omlouvám se za OT. chci se zeptat, zda nevíte o někom, kdo by zapůjčoval či byl ochoten zapůjčit i nějakou starší fototechniku na dětský tábor? hlavně tedy teleobjektiv kvůli akčním bojovkám. jedná se o dětský tábor www.radoff.cz na 14 dní. já bohužel nemám na půjčení si techniky za 60 tisíc, ale proti nějaké smlouvě v případě poškození samozřejmě není problém. fotil jsem to do loňska s Nikonem D90 plus ostatní kompakty, mobily... není problém jeho jméno zveřejnit na stránkách jako poděkování, stejně tak na facebookovských stránkách. mezi tábory máme již za ty roky slušné jméno (osobně tam jezdím 15 let) a letos budeme mít živý přenos ve snídani s novou přímo z tábora (hl. vedoucí moderátor Pavel Svoboda).
    díky za každý tip
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    MATHEZ: btw regiojet myslim ze 20EU :) ale je to vejlet na dva dny no takze ubytovani ale by aspon manzelka nehemzala ze ji nikam nevemes :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam