• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    LA_PIOVRA: zjistila jsem, že je to denní bar/kavárna, takže zavírají v 18:00, což mi dost udělalo čáru přes rozpočet ...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LENGYANG: ano, mam, vse co jsem tam jedl mi velmi chutnalo.
    Z pocatku davali zbytecne maly porce, ale polepsili se, kvalita jidla a surovin super.
    Snad budes mit stejnou zkusenost.
    Byl jsem tam asi 5x na snidanini a 3x na obed.
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    Jen tak mimochodem máte někdo referenci na tohle bistro / kavárnu - co se týče kvality jídla ?
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    LA_PIOVRA: jo už vím, díky :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLLIP:
    Moment — bistro a kavárna / Slezská 62, Praha 2
    http://momentcafe.cz/
    https://www.facebook.com/pages/Moment/178906205589686
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    LA_PIOVRA: jaký bistro máš na mysli?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Zasel jsem vcera na obed do nedavno diskutovanyho bistra ve Slezsky, meli citronovej bulgur s tempehem a pecenou korenenou dyni a dnes na snidani (rozpeceny makovy bagel se "smetanovo"- cibulkouvou pomazankou a rukolou) a oboji bylo super a za mravnou cenu.
    Nechodit kolem, tak nevim, zda bych se tam vypravil, ale to muzu prohlasit prakticky o jakymkoli podniku, mozna s vyjimkou Sansha.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: nn vubec, mozna to tak pusobi, ale sem spis obstarozni manicka:) tam to ale fakt bylo potreba
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SPIPI: to si pletes - cely barak je na zadech chucka, ne naopak!
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    CYBERKOTLIK: celej walker texas, předpokládám, že máš doma i bouchačku a nad postelí vlajku konfederace :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MR_DAN: tak kamosi byla pulka vyhazovaci a pulka hooligans, takze s tim problem nebyl, ale to, ze se podarilo k nejakymu jednani dokopat policii melo vetsi efekt, pac deset maniku vyrubes a druhej de je tam deset jinejch. ja se tenkrat naucil likvidovat spis fetaky nez strikacky, jelikoz si to tam pousteli klidne na ulici hned u baraku. Treba sedim takhle na zahradce royal cafe a obedvam, a najednou vidim frajera, jak se snazi dostat pomoci kreditky k nam do baraku. Tak prebehnu ulici, rozbiju mu hlavu o ty zelezny dvere,pridam informaci o tom, ze ho priste zabiju az ho tam uvidim a jdu si vklidu dojist k obed. Dalsi hoste, co tam sedeli na zahradce vsichni sokovan vyraz, nacez prichazi servirka a rikas usmevem: Dobra rana, date si jeste neco k piti?:)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    CYBERKOTLIK: dobre ty!!! ty policejni dodavky si pamatuju :-)) jako ta skolka me dostavala, kazdej den tam chodily za rucicku maly deti a na zemi se vsude valely jehly...
    tehdejsi pritelkyne to resivala tak, ze kdyz narazila na strikacku na zemi, tak volala policajty, kteryzto maj povinnost tu buchnu sebrat a zlikvidovat .. vzdycky meli pekne kysely ksichty ze na to vubec musej sahat :-)
    ale teda do ty herny bych tenkrat fakt nepachnul, ani s bandou kamosu, precejen se tam obcas strilelo a povidalo se o nejakejch zastrelenejch, mel bych fakt sevreny pulky :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MR_DAN: Ja bydlel primo na tom rohu odboru/myslikova
    Prostituce tam je porad, ale jak to tenkrat obsadili ty tlusty cikani, tak se tam natahalo mraky holek, co slapaly za davku. Ja sem to tam dlouho neresil, ale kdyz me nasrali s tim autem+jeste strelba v dobe, kdy tam byla moje kamoska pro gyros, tak sem se zaktivizoval.
    Nekolikrat sem to tam nemilosrdne vytriskal s kamosema, zbuzeroval sem tehdejsi mistostarostku Cernochovou, at je laskave napise na seznam heren, co se maj rusit, a domluvil sem s kriminalnim radou pro P2, aby tam 2x tydne posilal policejni dodavku, ktera to vsechno odveze na vyslech. I pres tuhle koncentraci usili na jedno jediny misto to trvalo asi 6 mesicu, nez to definitivne zavreli smejdi:)
    Nicmene meli to zalobovany i u zastupitelstva, protoze se naposledni chvili herna octla vyskrtnuta ze seznamu podniku urcenych ke zruseni - bez ohledu na to, ze je hned naproti materska skolka:) Kdyz mi to mistostarostka poslala, tak sem obesel majitele kavaren a hospod z okoli a asi 4 se sli podivat na tu schuzi , kteryze zastupitel Prahy 2 bude hlasovat pro zachovani te herny - nakonec nikdo:))
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    CYBERKOTLIK: tak to jsme byli skoro sousedi :) ja bydlel na zborenci v tom bejvalym klastere (stara plesniva dira :-) presne v tech dobach, jak se to zacinalo cistit .. uplne to zavreli teda az kdyz uz jsem bydlel jinde
    to byla sila, meli jsme okna v prizemi hned naproti zaludum a ty schudky u toho byly fakt oblibeny misto pro "aplikaci" :-) strasnej punk
    jeden cas na tom placku pred hernou docela frcela i prostituce, zejo, at se nenavazime jen do smazek :D
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MR_DAN: v ty Odboru to pred trema lety skoncilo - bydlel sem naproti ty herne, dke se koncentrovali cikansky ealeri a fetaci, a pote, co mi trikrat vykraldi auto sjem zakrocil, parkrat sem to tam vycistil a postupne docilil toho, ze byla ta herna zrusena. Jinak s tema bytama je to tezky, jelikoz vzdycky kdyz jednoho varice zavrou, tak se objevi nekde jinde dalsi
    FIN
    FIN --- ---
    LA_PIOVRA: ale jinak ano. zpočátku - a já tam chodil od samého počátku, protože jsem bydlel šikmo přes park - tam moc lidí nebylo. jenže slezská halt je ještě víc "off" než korunní a vinohradská. můžeš mi to věřit, desítky let jsem těmi místy chodil a vždycky se díval skrz výlohy :-)
    FIN
    FIN --- ---
    LA_PIOVRA: PIND je hitparáda, a proto je plnej. je to definitivně ta nejlepší z těch několika málo indií v praze.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIN: Pind je pres obedy treba taky plnej (a pravem) a to misto neni zadna hitparada, resp. tohle je v podstate to samy misto v bledemodrym, jde o to, zda se najde duvod, aby tam lidi opakovane prisli.
    Ja muzu udelat jen to, ze jim dam sanci a vyzkousim to, bud mi daj duvod se vratit nebo ne.

    DYSTOPIK: nazipajzl bejval Samson, tam, kde je dneska polonepozivatelna Delhi-Dili nebo jak se jmenujou. Ale to uz je hodne hodne dlouho:)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: popravdě já tam chodil taky jen jako malej s fogym do džbánku a jak ten výčepák vypadal ani nevim, ale tradovalo se, že tam jsou občas nějaký sleziny
    FIN
    FIN --- ---
    S161:
    LA_PIOVRA: skoro bych věřil mr_danovi. do roka se položej. tenhle kout slezské neleží na cestě většiny korporátních krys a za druhé, ty už mají kromě toho několik míst na výběr bezprostředně na jiřáku a směrem ke flóře. problém měla i celkem útulná cukrárna v sázavské - přesně proto, že už je moc "za rohem" od míráku. takže tomuto záměru moc vysoké šance taky nedávám :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: no ne, delal tam svyho casu jeden hrozive vypadajici slavista, prave ten martin, navic zrovna v dobach kdy jsme tak nejvic tihnuli k zelenemu listu, zejo :-))
    a ze kdyz jsem tam sel fotrikovi se dzbankem pro toceny, tak jsem si na hlavu tu ksiltovku s konopim just vzal :-)) ale on by mladochy, jako jsme tenkrat byli, nikdy nemlatil a jak rikam, pak jsem ho videl tocit piva ve studentsky v dejvicich, tam musel svoji toleranci vypilovat k dokonalosti :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam