• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    WWERA
    WWERA --- ---
    takze sraz v pondeli v 19.05 na andelu pred mekacem zapiste si do diaru ;)
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    okej, to zni fer :)
    WWERA
    WWERA --- ---
    COLBEN: skusime ten druhej kdyz budou lupenu pujdem kdyz ne zajdem do hospy:)
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    hh, asi jo anebo taky na zadnej a jen normalne do hospy [to bych mozna navrhoval ja, aspon by nemusely bejt nejaky starosti s listkama] :)
    WWERA
    WWERA --- ---
    COLBEN: jj mas pravdu pujdem radsi na ten druhej todle bude psycho
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    ja jsem prakticky to samy. ale jak rikam, nevim jestli to za to vubec stoji, chtel jsem spis videt vas, film jsem bral jen jako kulisu....a popravde ten popis mi naznacuje, ze to bude sracka nebo, ze byl recenzent nejakym pofidernim intelektualem :)

Prokletí / Kárhozat
    Pocta: Béla Tarr

Popis filmu: První Tarrův film, na jehož realizaci se podíleli všichni režisérovi klíčoví spolupracovníci včetně spisovatele László Krasznahorkaie. Černobílý film využívá řídké zápletky, jakoby vypůjčené z kriminální literatury nebo filmu noir, především k nastolení bezútěšné atmosféry. Ačkoli by snímek jako v případě filmu noir mohl skrze zločin a zkorumpovanou ženskou sexualitu vypovídat o sociální krizi, zachycuje spíše rozklad světa v jeho náboženském a kosmologickém významu. Tento význam stvrzuje ženská postava proroka, jejímž proroctvím hlavní hrdina nenaslouchá zaujat prací na vlastní zkáze. Film namísto zápletky soustředí svou pozornost na jiné prvky, jako je prostředí, čas a rytmus. Pomalým nepřerušovaným pohybům kamery se daří zhmotnit čas před blížící se katastrofou.
    WWERA
    WWERA --- ---
    no ja nemam cas tam zajet porad pracuju:(
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    no kolega rikal, ze to zalezi, kazdopadne nektery filmy je videt, ze uz jsou vyprodany,,,vstupenky se prej prodavaj primo na tom andelu ve village cinamas.
    WWERA
    WWERA --- ---
    jee nee to by byla skoda tak se prosim zeptej a kdyby byl nekdo tak hodnej a zajel tam a koupil nebo nevim jeslti se daj nejak objednat...
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    okej, do profilu jsem kouknul.

no ja se jeste musim zeptat kolegy, kterej na fabia chodi uz nejakou dobu, rekl bych, ze totiz muzou bejt listky vyprodany...
    WWERA
    WWERA --- ---
    no jako ja nemam cas tam jet a koupit si listek predem vlastne ani nevim kolik stoji..
    o vikendu si prectu ty popisky tech filmu a domluvime se v pondeli kazdopadne bysme mohli dat sraz v 19.05 pred mekacem na andelu s kingfisherem se zname tak se podivej ke me do profilu abys vedel jak vypadam:)
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    a kdo vubec teda vsechno jde? zatim ja, wwera a kingfisher?
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    WWERA: no ja nevim, mne to je celkej fuk, popis toho prokleti vypada teda nejak moc intelektualne, zachrance ptaku jsem negooglil.

a jak je to s listkama? koupite je nekdo hromadne nebo si je koupime kazdej zvlast?
    WWERA
    WWERA --- ---
    super takze panove jeste se rozhodnout ktery film chceme videt
    19.15 Zachrance ptaku, mraky vitr
    19.30 Prokleti
    nemam cas to tady v praci studovat tak dam na vas na co chcete je mi to jedno hlavne ze uslysim madarstinu:)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    Tradiční ... samozřejmě,jsem se jenom překlep ..
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    btw. kdo máte kabelovku doma,tak na Spektru dávaj dokumenty Tradinční maďarské potraviny .. a v měsíci dubnu se chystá dokument (dokumenty-možná bude víc dílů) Putování maďarskem (nebo tak nějak podobně,kdysi dávali Toulky maďarskem (cca). Každopádně klíčové slovo maďarsko tam prostě je :-) )
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    do kina jdu taky...
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    ..surne treba, ci pocka este???
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    ..idem swami na tie filmy a schvalne was priputam ktomu dlhemu filmu ako v Mechanickom pomerancsovy...
    HUGOT
    HUGOT --- ---
    Pratele, potreboval bych prelozit do madarstiny nasi nabídku ubyt. v Italii, predbezne to vidim tak do 10 x A4, Arial 12. Nemel by nekdo zajem o brigadku? Sam si na to netroufam, potrebuju aby to bylo 100%. Kdyztak v poste podrobnosti. Diky :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam