• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    :)
    toje fpohode, proste scifi, daj temu a mne napada plno takeho:)
    -ano pravda, v akom stave sa garda nachadza momentalne, je totalny imbecilizmus, dokonca vrcholna vypatlanoza nevjem coho..
    ..mna proste napadlo volaco v zmysle Komenskeho scifička "Všeobecna porada o náprave veci ľudských".
    a ani sa nedivim, ze gardu zatrhli. Buzerovali nielen slovakov, ale aj ciganov vo svojom okoli. Lebo boli bez spominaneho dozoru. Takze kedze su zatrhnuty, su neaktualny a nebudeme sa onich bavit..
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    COLOMAN: este raz Kolo: to su vypatlani nackovia ako Pospolitost tak aj Gárda. Ine opodstatnenie pre ich existenciu ako existencia ludskej hlúposti neexistuje. Samostatnost SR je legálna. Nemozes sa na to divat inak. Ak ano, tak a nemame o com bavit. Existencia Gárdy je v 21 storoci tiez nelegálna. Bodka.

P.S: Mám rád Maďarov, neznášam ich šovinizmus.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    ..ale uz to fakt nebudem rozoberat, lebo jeto masaker tema:)
    ja byt premierom alebo przidentom madarska, by robil tymto fenomenom toto spominane a rozhodne by to nepouzival ako hrozbu na nikoho-nicoho. nezakazovat, ale urobyt si v tom jasno. rozdelit tu podstatnu konstruktivnu cast od ozajstneho nezmyslu. konstruktivna je sebapoznavanie naroda a bludna cast je ta fašounska v tom. ozaj niesom expert, ale mnohym narodom sa miesa fašounstvo s podstatnými krokmi ich statu a celkoveho jeho osudu. je pochopitelne ze treba popierat prostriedky fasizmu, ale aj niektore kladne vydobytky? porodna bolest boli jak sviň, ale budeme dieťa spojovať touto neprijemnostou? laska k dieťaťu nepripusta pripominat bolesti porodu. nebudeme chodit na oslavu vzniku prvej osamostatnosti slov.republiky, lebo to zapricinil hitler? no sak to sa aj deje. najvaci vydobytok republiky, a kvoli nepochopeniu (bez snahy o pochopenie) tam chodia divny pubertaci a babicky... a madary maju mrte takychto zalezitosti a paradoxov, lebo aj povahou aj politikou boli blizko ku germanom. aby vobec nezanikli a prisposobili sa k aktualnosti. je pravdou, ze ako narod je najsikovnejsi prevracacmi kabatov, ale vtom spociva ich prezitie vo svete. nemaju "bratov". su dokonca nato aj pisny.
    a ako dalsie total scifi, ze aby prezili aj v buducnosti a kedze zapad "zanika", najblizsia farba ich kabatu bude slovAnska. a toto sa zda byt tiez tazky porod..
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    KOCURMOSUR: ja gardistom nechcem byt urcite zarucene. Iba sa snazim najst volake pozitivnejsie vysvetlenie na ich podstatu. Podlamna aj ich nazov je zavadzajuci. Je to banda bordelarov, ale preto, lebo kompetentny taku bandu dementov tam mat chcu. Ohladom slov-mad vztahov ja by sa gardy ani tak neobaval, skor tych, ktory gardu zneuzivaju. Npr, blizi sa obdobie Orbana bez Bugara. Blizi sa obdobie Orbana s Csakym na slovensku. oni zhumanizovanie gardy riesit nebudu a vseobecne neprispeju dobrovolne k mieru. oni ich budu posielat na slovensko a hadat sa a podobne. pripustam ze moje predstavy ohladom gardy su na dnesne pomery utopisticke a ciste scifi. ja iba vychadzal z filo.postoja, ze kazde zlo treba spracovavat, inak nas od chrbta zakynoží. to ze je po hromade organizovane tlupa čertov, je prvy krok. Ale ked tuto tlupu masakristov nejdeme skrotit a skze nich si urobyt v hlavach nevedomcov jasno, ale vyuzivat na bludy, tak vtedy bude death. Podobny sajgon sa narobi, ked tuto dole uvedenu nejasnost budeme odsuvat do pozadia-podvedomia. vysledok podobny v inej sfere...
    skratka madary nemozu gardu a povedomie okolo toho zakazat, sam vidis ako to cele maju vo vedomi zakotvene. Proste to treba spracovat, inak to bude horsie. opakujem, ze toto cele spracovavat a nie zneuzivat...
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    COLOMAN: uff Colo, kazda Garda je nap... na dve veci. To je v rozpore so zdravym rozumom. Radsej sa tej myslienky stras bo Ti bude osudna. Ja sa ani nepohravam s predstavou gardistu v slovenskej uniforme bo by som bol asi hlupy keby som sa.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    KOCURMOSUR: hi? dojdu tanke??:)
    pri adekvatnych postojoch je mozne z gardy urobyt aj relativne dobru vec. Minule pisal otom fikciu, ktora sa casom potvrdila. Spominal aj to, ako to moze zvrhnut, ked ich ponechaju takych sprostych, aky su, dokonca ked ich vypatlanoza je zneuzivana zakernostami politikov. Totalne ich zrusit neni riesenie, lebo sa budu grupovat nekontrolovatelne a nelegalne ako to aj hulici robia napriklad.. tento druh nacionalizmu je madarom blizsie ako slovakom napriklad, a tak to musi ako narod dajakym sposobom spracuvavat. Tuto nejde ciste o hitlerizmus. Takyto jednostranny pohlad nato je tak zavadzajuci, ako zavadzajuce je aj vznik prvej slovenskej republiky je hitlerizmus. ked sa tieto paradoxy nespracuvavaju adekvatne, tak to bude trauma a na vyrocie osamostatnenia slovenska budu chodit fasouni a na rozne madarske politicke sviatky tiez.
    ja by vyslovene zakazoval iba hitlerizmi, ale veci nim suvysiace a vzniknute pocas tohoto -izmu riesl urcite dajak seriozne.. jednoznace by zacal rozdelovat tie dve veci, ktore su fasisticke a ktore narodnostne a ktore pronarodne prevraty suvisia tymto "zlom"..
    teraz ci garda bola zalozena z politickych dovodov alebo z ineho, toje jedno, ale dajak takto zmyslajuci ludia nech sa tam hlasia, dalsim krokom by bola ich vychova (volaco ako vzdelavanie dospelych, ale toto spojene so specialnou pedagogikou) a nie zneuzivanie ich horlivosti... po istom mozno dlhsom obdobi, pokial teda je ktomu seriozny pristup, by sa mohlo zist seriozny organ pronarodny. ale opakujem, ze to nepliest s hitlerizmom. podobne ako sa mylia pojmy autorita s autoritarstvom...
    ale to iba fikcia, nejsom expert
    ..daj volaku tvoju fikciu, ze preco by sa mal nastat "kucapaca" a preco..
    aspon totu nechcipa, ajtak to tu cita iba par ludi, popripade sa vyvediem z omylov, co ja velmi rad prezivam:)
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    COLOMAN: dufam, ze ich zrusia vsetkych inac bude kucapaca o par rokov.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    KOCURMOSUR:
    ..od januara/ledna strajkuju aj statny zamestnanci..:)
    ..jedno odvetvie madarskej gardy zrusili (garda ostava, pospolitost zrusena)
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    COLOMAN: bagaz jedna leniva ;)
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    odzajtra uz vobec necestovat do Madarska, stavkuju aj vlaky..
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    wweronika latexnadrág:D
    mikor mész megint a nagymamát meglátogatni??
    WWERA
    WWERA --- ---
    o me nee o nem ;)
    WWERA
    WWERA --- ---
    musim se pochlubit co o nem pisou na jednom budapestkem blogu a radio stanici ;)

Wwera, a Latex Princess mixe

Wwera mindig is imádta a divatot és és azokat a stílusokat, amire per pillanat megszámolhatatlan mennyiségű zeneblogger kattan, úgy mint azok az electro-nurave-indie-italo disco áramlat, amit myspace-es oldalán olvashatunk.

Otthonában, Prágában, saját parti-sorozatot szervez megelégelve a silány kínálatot, így Latex címszóval zúz végig a cseh elektro-popperek estéin élvezve a neont és a kontrollálatlan hangokat.

December 29-én pedig élőben is hallhatunk tőle egy dj szettet itt Budapesten, a Trafóban, DJ Acustic Terrorist társaságában, de addig is itt van legújabb válogatása egy nagyon speciális szabad szellemű track listával, amit ha akarsz, kibogozol, ha nem akkor hallhatod, amit hallgatni kell.

http://www.radiobogre.com/index.php/dj-mixek/35-kuelfoeldi-mix-pajtik/116-wwera-a-latex-princess-mixe
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    ahhaaa,, no uz jasan
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    COLOMAN: nie cudzie ani slovenske...aby sa tam vzajomne burani neprovokovali vlajkami. Oficialne su medzistatne. Dedinsky zapas dedina dunaszerda vs halvna dedina slovenska nie je medzistatnym zapasom.Tak si ani ultras z Ferenczvasoru ani zoslovana nemozu ziat statne vlasjky a prznit ich.

ja som za. Pripadne by minevadilo ak by ich policajti preklepali pred a aj po zapase.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    este stale nechapem:(
    "vsetky statne symboly" su co? oficialne stretnutia su aj dedinske zapasy.
    akoze sa nesmu pouzivat cudzie statne symboly iba na neoficialnych zapasoch??
    na neoficialne zapasy sa statne symboly ani nezvyknu nosit..
    mam mismas...
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    naozaj si to zle pochopil. Zakazali vsetky statne symboly na zapasoch okrem oficialnych stretnuti. To by mohlo ukludnit madarskych utras s ich uhorsko horthyovskou symbolikou ale aj ultras zo Slovanu Bratislava.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    ...v nasledujucich dnoch necestovat do Budapesti letecky, zasa sa stavkuje vovelkom..

COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    ked sme uz pri politickych tematech, spomenul si aj na novodobu madarsku traumu: ked 5.decembra/prosinec 2004 madarske obyvatelstvo kvoli nezaujmu a neucasti na referende o dvojitej narodnosti madarov mimo materskeho statu potvrdili Trianonske rozhodnutie.
    http://www.valasztas.hu/nepszav04/main_hu.html
    ..ja osobne by bral dvojite obcianstvo. Nevyslo to, dalo sa vybavit iba "madarsky obciansky preukaz". Mam 3x do roka zadarmo cestovanie po madarsku a zlavy na hociake knihy..
    http://www.epa.oszk.hu/00800/00804/00196/belp/magyarig.JPG
    SESTRENICE_HADA
    SESTRENICE_HADA --- ---
    Je tu nabídka pro práci s maďarštinou na front office:
    PRACOVNÍK PRO PŘIJÍMÁNÍ OBJEDNÁVEK

Požadujeme:
    - základní znalost českého nebo slovenského jazyka a maďarštiny
    - odpovědnost
    - schopnost rychlého rozhodování
    - základní ekonomický přehled výhodou

Nabízíme:
    - mladý kolektiv
    - variabilní pracovní doba v rozmezí 9:00 až 22:00 hod.
    - podpora při sebevzdělávání
    - plat od 150 kč/hod. plus bonusy

Více info v poště.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam