KOCURMOSUR: ja gardistom nechcem byt urcite zarucene. Iba sa snazim najst volake pozitivnejsie vysvetlenie na ich podstatu. Podlamna aj ich nazov je zavadzajuci. Je to banda bordelarov, ale preto, lebo kompetentny taku bandu dementov tam mat chcu. Ohladom slov-mad vztahov ja by sa gardy ani tak neobaval, skor tych, ktory gardu zneuzivaju. Npr, blizi sa obdobie Orbana bez Bugara. Blizi sa obdobie Orbana s Csakym na slovensku. oni zhumanizovanie gardy riesit nebudu a vseobecne neprispeju dobrovolne k mieru. oni ich budu posielat na slovensko a hadat sa a podobne. pripustam ze moje predstavy ohladom gardy su na dnesne pomery utopisticke a ciste scifi. ja iba vychadzal z filo.postoja, ze kazde zlo treba spracovavat, inak nas od chrbta zakynoží. to ze je po hromade organizovane tlupa čertov, je prvy krok. Ale ked tuto tlupu masakristov nejdeme skrotit a skze nich si urobyt v hlavach nevedomcov jasno, ale vyuzivat na bludy, tak vtedy bude death. Podobny sajgon sa narobi, ked tuto dole uvedenu nejasnost budeme odsuvat do pozadia-podvedomia. vysledok podobny v inej sfere...
skratka madary nemozu gardu a povedomie okolo toho zakazat, sam vidis ako to cele maju vo vedomi zakotvene. Proste to treba spracovat, inak to bude horsie. opakujem, ze toto cele spracovavat a nie zneuzivat...