• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    včem dál? polamna momentálne je tam dajake spís stagnace,,, s nostalgickým nádychem, že možná pred pár desitkami rokov mohli bejt inde ako ostatné poskomunistické štáty...
    WWERA
    WWERA --- ---
    WILDENBURY_SQ: mě to nepřijde jako druhá praha, jídlo, hudba, architektura všechno co je pro mě důležitý je tam mnohem dál :) ale možná to taky vnímam jinak protože jsem maďarka
    SITH
    SITH --- ---
    WILDENBURY_SQ: jen slovně, psát to nešlo :D

WILDENBURY_SQ: jj, přesně. Druhá Praha. Jen je tam méně turistů a více hnusných čtvrtí
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    WWERA: Mne osobne prijde Budapest jako druha Praha (=super), na kreteny i mily lidi narazis vsude.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    SITH: .. coz povazuju za slusnej vykon.
    SITH
    SITH --- ---
    WWERA: ja tam bydlel půl roku a za tu dobu jsem se naučil jen ty základy, abych se domluvil v obchodě, s poldama nebo v práci s těma, kteří neuměli anglicky :)
    WWERA
    WWERA --- ---
    COLOMAN: já mám na venkově maďarskou babičku, a mám radši město, z Budapeště jsem vždy našláplá. máš pravdu všichni byli ochotní a dobře jsem snima pokecala, až jsem se divila, že v Praze to tak opravdu nechodí,,, ale oni vůbec maďaři mají jinou mentalitu, už jen to že si všichni (skoro) tykaj.. a i v restauraci se k tobě chovaji uplne jinak než tady v práglu, tam opravdu platí náš zákázník, náš pán...byla jsem hodně překvapená, že všude po měste v oknecha mají Eladó /na prodej..asi fakt nemaj prachy
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    na výlety do hunlandie rád chodím, ale spíš na venkov nekam,, jídla fakt perfekné, hlavne pre tých co si radi davaju maso a ryby a vino,, pokial clovek umi madarsky, tak fakt s lidma pokecá uplne paradne, su velice komunikativný.. a v sucasnosti priemerny ludia uplne chudobný, štat na pokraji bankrotu...
    ked uz ale mesto volake, tak radsej Prahe ja davam v sučasnosti prednost... neni vsak vylucené, že v buducnosti sa prestahujem nekam na jihovýchod madarska, nekam do lesa:)
    vBudapesti sa mi pacia najviac metrovagóny:))
    WWERA
    WWERA --- ---
    já jsem byla v budapesti pred 2týdny (asi po stopadesáté) a moc se nám tam líbilo, fakt jídlo suprový, město krásné, miluji ty starý opravený baráky i že tam klidně vedle nich postaví skleněnou kostku, fakt jsou o hodně dál. co se týká kvality jídla, hudby, architektury jsem vždy nadšená. přemýšlela jsem, že bych se tam odstěhovala, ale můj přítel neumí maďarsky, nevím jak by tohle dal :) bydlíte tam někdo a neumíte jejich řeč?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    vyplati sa zhanat po lepších podnikoch Pesti Est časopis, kde su aktualné podujatia v meste, aj malé aj velké...
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    a nedaleko od ulici Nyár na ulici Kazinczy je výborná hospoda Szimpla Kert....
    ,,a hospody dajaky su na nastenke... akurat že Tőzraktér už zrušili...
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    DURRTYG: ja naposledy býval v Marco Polo na ulici Nyár.
    zazitky nyxaku a ich typy su aj na nastenke...
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    DURRTYG: Mne se zdalo, ze se po BP da kolem dostat velmi slusne. Byvaji vyhrazene pruhy atp.

Ubytko krome Couchsurfingu - trebas hotel Goliat byl pro mne celkem ok, ac nijak vyznamne levny neni, standard hostel.
    DURRTYG
    DURRTYG --- ---
    Ahoj, v příštím týdnu mám v plánu odjet do Budapešti, nemáte někdo konkrétní tip na levné hezké ubytování, dále bych rád věděl jak je to s cyklistickými stezkami ve městě, jestli má cenu brát si nebo půjčovat kolo?
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    JAKUZE: Godor klub je slusny start :)
    JAKUZE
    JAKUZE --- ---
    a nepujčoval si někdo kolo v Budapešti?
    JAKUZE
    JAKUZE --- ---
    ňaky tipy na dobry ,,kulturni dění v Budapešti (galerie,kluby,mista etc)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BLANCHE1: Mam, krasa!
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    WILDENBURY_SQ: Ma-li nekdo v CR Ceskou sporitelnu, pak jsou v Madarsku vybery v Erste za 6Kc. To same na Slovensku a v Rakousku.
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    TATEREZA: Nejlepe busem se Student Agency. Linka Praha-Brno-Budapest jezdi 2x denne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam