• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    EBARTT
    EBARTT --- ---
    Ahoj, fotíte někdo sporty ( ne v hale) ?
    CROSS
    CROSS --- ---
    Ještě si odpovím sám: teď koukám, že stejný sklo dělá Canon. Tak tím je to asi daný.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PEJR: jj teď na to koukám. Njn, u nás je ta cena teda výrazně níž, tam už ten rozdíl neni takovej, proto mě to zarazilo.
    PEJR
    PEJR --- ---
    Ta cena za 24-120 je taky uz po sleve, bejval za 33k
    PEJR
    PEJR --- ---
    PEJR: Na megapixrlu je za 15k, 24-120 je za 26,5k. To je rozdil..
    CROSS
    CROSS --- ---
    PEJR: vidim jenom ceny v CHF, a to 24-105 za 599, 24-200 za 649, 24-120 za 849. 15k vs 16,5k vs 21k mi teda jako propastnej rozdíl nepřijde, i proto se mi zdá, že hrajou ve stejný cenový kategorii. Ale je možný, že těch 599 / 15 v českejch je jenom nějakej nástřel Nikonu, kolik by za to rádi viděli.
    PEJR
    PEJR --- ---
    CROSS: Tak, jestli je to objektiv za 7-10k, tak je to oproti 26-30k za 24-120 propastnej rozdil..
    MAJA
    MAJA --- ---
    Taky bych ocenil ekvivalent 24-120/200 na APS-C pro Z30/Z50 ...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Přišel mi newsletter Nikonu s ohlášením Z 24-105mm f/4-7.1. Píšou, že jako na cestování, protože má jen 350g, což je skoro půlka oproti 24-120 f/4 (kterej by mi jinak přišel v tomhle rozsahu jako přirozená volba, v podobný cenový relaci); pak je tu ještě 24-200 f/4-6.3, váhově i cenově mezi těmi dvěma.

Moje otázka je, fakt je „relativně lehkej setovej zoom“ taková díra na trhu a v lineupu Nikonu, aby kvůli tomu vydali tohle, což nevypadá zrovna přesvědčivě? Nebo mi něco uniká?

(Jo a z fotek to neni poznat, ale předpokládám, že se při změně ohniska vysouvá ta přední část? Pokud někdo ví.)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Ahoj nemáte někdo FTZ a nechcete se ho zbavit?
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    PLAYER: Díky za tip (neznal jsem), objednáno.
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    FLAD: Mno, tak D80 microUSB nemá :(
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    FLAD: dík, mám stařičký d80.
    FLAD
    FLAD --- ---
    FLAD: Jo, ake záleží to na foťáku, co si pamatuji, ne všechny to podporovaly. Vyzkoušej, uvidíš.
    FLAD
    FLAD --- ---
    MIKEFINDER: Originální EN-EL3e se daj nabíjet přes USB port foťáku (vyzkoušeno po nahlédnutí do návodu k použití od výrobce, když jsem si zapomněl nabíječku na dovolený). Jestli máš nabíječku na mobil a kompatibilní díru, tak to zkus.
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    Nemáte někdo na pár dní na zapůjčení/nebo máte nevyužitou nabíječku na baterky EN-EL3e? Včera jsem zjistil, že mi nabíječka nefunguje a než objednám novou, tak potřebuji nabít na víkend. Praha, dojedu si. Díky.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Z6 II s 3600 expozicemi jde zpět původnímu majiteli. Má 6 shluků vadných pixelů v hledáčku. Nikon nerekne co stojí díl a cenu za servis neví. Ale opravit to umí.

Takže nakonec jsem vzal jejich nabídku na 20 % slevu za mou Df a budu mít novou Z6 II se zárukou za 31k

Sleva platí na celý košík na nové i zlevněné produkty. Repasována technika se do toho nepočítá. . Jen nikdo ze znamejch zrovna nic kupovat neplánuje.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SANTUS: Hele, náhodou ta nefunkční 20mm se prodala!
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Z6 II je doma. Je to celkem hezky ale ten hledáček je hroznej. Je to pomalé a jakékoliv pohyb je rozmazanej. Jsem zvědav zda si na to zvyknu. Alespoň že to rozlišení je celkem slušně. Být to trošku min tak je to pixel art.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam