• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    TIGU
    TIGU --- ---
    TWARR: Asi nevidí souvislost mezi krádeží fotoaparátu v Chile a informacema ze zastavárny na druhé straně světa (v Praze).

Jinak bych rád pozdravil Nikoňáky a zeptal se jich na jednu záludnou otázku. Momentálně fotím na Canon 40D (10,1 Mpx APS-C) - mám k tomu 70-200mm 4.0 L bez stabilizace. Sem tam fotím s TC 1.4x a dost často i s pevnou 300mm IS USM L 4.0. Fotím převážně wildlife a tak mi crop celkem vyhovuje kvůli ohniskům. Přemýšlím nad upgradem a zvažuji i přechod k Nikonu. U Canonu jsou alternativy dvě: 7D (crop s poměrně vysokým rozlišením a fajn ostřením za slušnou cenu ~ 20k). Nebo fullframe 5D mk II. Trošku mne odrazuje jen středový křížový ostřící bod. Nicméně za ~30-35k to není zas až tak hrozné a i kdybych výsledek cropnul 1,6 (canon crop factor), tak mám lepší rozlišení, než teď. Má cenu premýšlet o Nikonu? Pokud ano, o kterém a proč? D700 se mi libí, ale na to, ze je to FF (FX) má poměrně malé rozlišení. Líbí se mi Nikoňácké ovládání a kvalita výsledných snímků. Jen nevím, zda mi nabídne Nikon něco za rozumnou cenu. D800 je moc krásný stroj, ale zhruba tak 20k nad můj momentální limit za tělo. Děkuji za rady a názory.
    TWARR
    TWARR --- ---
    MANSIK: zizkov je cast prahy a ?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MANSIK: to ne tam mu pomuze cestovni pojisteni.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    GEKONZPRAHY: Já měl za to že Žižkov je ještě stále část Prahy...
    MILAZAJICEK: V Chile mu ta pojistka na domácnost pomůže ;)
    Nepíjte tolik na ty Velikonoce .... pfff
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ULTRAMARINE: a ukradli ti to jak? nechal jsi to nekde lezet? Nebo prekonali prekazku? pak by ti pomohlo i obycejne pojisteni domacnosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam