• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: To by mohlo bejt moje vysneny sklo...nejak se mi vubec nechce davat 35.000 za 24/1,4 nebo 35/1,4..kdyz si porad nejsem jistej, ktery ze to ohnisko by za tu cenu stalo..
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    YNZA: no, kdybych nemel levnejsi, mensi a svetelnejsi sigmu 30/1.4 tak bych o nem mozna uvazoval :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    TWARR:
    Nikon | Imaging Products | AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G
    http://imaging.nikon.com/lineup/lens/singlefocal/wide/af-s_28mmf_18g/index.htm

dost cvalda 73 x 80.5 mm
    TWARR
    TWARR --- ---
    DOTCOM: a proc by si nekdo kupoval starou 1,4/28 kdyz by mohl mit levnejsi a novejsi 1,4/24 nebo 1,4/35? :)) podobne to je jak s 2,8/14
    kazdopadne mne zajimaji rozmery toho skla
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    TWARR: to je dost dobry, vzhledem k tomu, ze 28/1.4 se prodava za nakejch $4000 - $6000
    TWARR
    TWARR --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    PLAYER: Taky se divím, že tam dává zmenšeniny.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SPIKE411: ja mel nejak automaticky za to, ze jsou to stoprocentni vyrezy. Tak tedy beru zpet, pokud nejsou. Nicmene by to moire nemelo vznikat ani pri zmenseni.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    PLAYER: "A ještě poznámku: pokud nějaké moaré na ukázkových fotografiích vidíte, je to tím, že nejsou publikované ve 100% velikosti. Pokud byste měli zájem poskytnout ke stažení originální snímky, rád to udělám."
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JOKEHANA: "v hledáčku vidím zrnitý obraz" = tušímže zrnitý a ještě poměrně dost tmavý, žejo?
    vyndat baterku, nabít baterku, vložit baterku zpátky, sundat a zase nandat objektiv, zapnout foťák. nepomůže-li, pak hurá foťák reklamovat u prodejce, a je-li zakoupen před více jak 2 roky, potom hurá do servisu.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: srovnani hezke, nicmene ja tedy moire na ukazkach vidim.
    MAJA
    MAJA --- ---
    JOKEHANA: vyndat a po chvíli zandat baterku ... a/nebo zkusit jestli není zaseklé zrcátko - tj. sundat objektiv a mrknout
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    JOKEHANA: Jestli je v záruce, neni co řešit, ne? Jinak zkusil bych jinou baterku.
    JOKEHANA
    JOKEHANA --- ---
    Zdravím, vím že tohle není poradna, ale už fakt nevím, na koho se obrátit. Mám Nikon D5000 a dnes, když jsem chtěla jít fotit jsem z hrůzou zjistila, že vůbec nereaguje (ani spoušť, ani displej, nic) a v hledáčku vidím zrnitý obraz, ať je vypnutý, nebo ne. Dost mě to vyděsilo, protože foťák je pro mě nesmírně důležitej a vzhledem k tomu že jsem chudý student, nebudu si moci dovolit finančně náročnou opravu či snad nové tělo.Žádnej crash nenastal co vím, respektive doufám, že s nim nikdo někde za mými zády nevymetl. Co s tím, kam s tím? Do autorizovaného servisu? Netušíte někdo, co by s ním mohlo být?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PEJR: ja vim. vsak taky dal reagovat nehodlam. ja se vyjadril k clanku. na prvni pohled sokujici zjisteni, na druhy pohled imho akorat touha po dokonalosti stroje a zklamani ze to dokonale neni. Plyer to viditelne vidi stejne jako autor clanku a ma na to pravo, ale neni to tema o kterem by se melo pro me cenu dal bavit.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    TWARR: diky už jsem mu napsal.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Tady je srovnávací test D800 a D800E

D800 vs D800E – souboj na hraně pixelu | Jsem NIKON Blog
    http://nikonblog.cz/d800-vs-d800e-souboj-na-hrane-pixelu/
    TWARR
    TWARR --- ---
    MILAZAJICEK: jsem si na tebe vzpomnel ;))
    Peleng 3,5/8 mm fisheye - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=196366
    PEJR
    PEJR --- ---
    MORPHLER: pro vysvetlenou, FF/BF, NR, aberace a bokeh jsou plajovy zakladni troli temata..

Pokud nechcete flame a kydu ze se vam o nich bude i zdat, tak preventivne na playera nereagujte...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MORPHLER: to neni sum, to jsou vadne (hot?) pixely. U D7k to delalo slusnej bordel uz po cca 4s. Musela se zapnout redukce sumu pro dlouhe casy (=dvakrat tak dlouha expozice), aby ve vyslednem snimku hot pixely nebyly. D50 ani D90 mi nicim takovym netrpely a to jsem delal i nekolika minutove expozice. Schvalne otestuju D700, jak se chova.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PLAYER: nechapu co od toho cekaji. 30s -5 minut, bez NR, bez postprocesingu a on tam je nejaky sum. no povazte pani, ono to neni uplne dokonale... ono to ma nejake limity...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Zda se, ze D800 je na dlouhe expozice stejne "vhodna", jako D7k.
    Nikon D800 – Long exposure issues «
    http://emmanuelcoupe.wordpress.com/2012/04/04/nikon-d800-long-exposures-issues/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam