• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MAJA
    MAJA --- ---
    PEJR: pro blesk možná, ale když chci rovnoměrně osvětlenou místnost vč. pozadí ...

Krom toho některé blesky dají plný výkon v řádech cca 1/200 až 1/1000 sec. a některé (ty levnější) třeba jenom na 1/125 sec. takže se s nima nedá moc počítat na rychlejší časy závěrky, protože to na kratší časy neublejsknou.

Pípání mám vypnuté, abych nerušil, ale stejně se tím dozvím jen, že to blesk už ideálně neusvítil ...
    PEJR
    PEJR --- ---
    MAJA: čas je pro blesk úplně bezpředmětná veličina.., jediný co je na něm důležitý je sync, jinak výkon blesku ovlivňuješ jen clonou..
    MAJA
    MAJA --- ---
    RATTKIN: no bohužel odhad v oku nemám, tak vždycky uvažuju, jestli půjdu na jistotu (1/60, vyšší iso), nafotím 50 - 100 fotek v sále a semtam bude někdo pohybem mázlý nebo jestli mám ještě rezervu (resp. jak moc musím zvednout iso), abych si mohl dovolit to samé s polovičními časy např.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: prominte pokud pisu polopaticky zakladni veci, jen sem to chtel ujasnit ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MAJA: na intenzitu zablesku od 1/200 nahoru ma vliv jen vzdalenost, iso a hlavne clona.
    pokud pouzivas cas kratsi nez 1/200 a tedy hi-speed sync, tak jde ucinnost blesku hodne dolu, protoze musi blesknout nekolikrat. asi uz to vyrobce neudava.
    MAJA
    MAJA --- ---
    MILAZAJICEK: tohle všechno vím ... ale tabulka je mi naprd, když použiju nereferenční místnost, dva blesky / odraz od stropu apod. popř. jaký je rozdíl ve výkonu pokud pálím s časem 1/60 a pokud použiju třeba 1/125 nebo 1/200 při stejné expozici ...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAJA: v manuálním režimu si můžeš výkon záblesku ručně nastavit. V automatickém na tebe řve pokud už jsi dosáhl hranice jeho výkonu. A v návodu bude přehledná tabulka ze které vidíš co to ublýská.
    MAJA
    MAJA --- ---
    MILAZAJICEK: mrknu ... ale spíš by mě to zajímalo rovnou při focení, abych vědel, jakou mám výkonovou rezervu jestli nějakou mám ...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAJA: mělo by to být v EXIFu
    MAJA
    MAJA --- ---
    Je nějaký způsob, jak zjistit u Nikon blesků na jaký výkon to zhruba blesklo ?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    REPLIKANT: ale nikon se na stativ dá nasadit.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AMATI: Nikon stativy nevyrábí ;) zkus to v jinym audítku, třeba tady [ Objektivy, filtry a prislusenstvi (pripadne dalsi souvisejici fototechnika ;-) ]
    YNZA
    YNZA --- ---
    2.2kg(b) bez hlavy neni moc lehky, a makro fot z ruky
    AMATI
    AMATI --- ---
    Potrebujem nový statív, môžete mi poradiť? Chcem niečo ľahké, s čím by sa dalo fotiť aj makro, takže najlepšie aby sa dala tá tyč v strede dať aj vodorovne. Čo poviete na tento?

Giottos GTMTL9361B Aluminiumstativ mit dreh- und: Amazon.de: Kamera & Foto
    http://www.amazon.de/GTMTL9361B-Aluminiumstativ-schwenkbarer-Mittels%C3%A4ule-Belastbarkeit/dp/B002J9G9BY/ref=dp_return_1?ie=UTF8&n=11052871&s=photo

A potrebujem k tomu aj nejakú hlavu? A pozerám, že tašku treba asi zvlášť kúpiť, hm..
    EGGH
    EGGH --- ---
    LUKAS87: Už se ale nevyrábí a na ebay stojí staré kousky kolem 3 tis. dolarů.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    EGGH: AF 1,4/28 existuje a je kurevsky dobrá.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EGGH: Ja jsem jenom rad ze to neni f1,4..to by zas stalo 40.000 a vazilo dvojnasobek..a rozdil v praxi zas tak velkej neni
    TWARR
    TWARR --- ---
    no kdyz nic jinyho, tak nebude treba dalkac ;)
    Nikon D3200 and WU-1a wireless mobile adapter demo (video) | Nikon Rumors
    http://nikonrumors.com/2012/04/20/nikon-d3200-and-wu-1a-wireless-mobile-adapter-demo-video.aspx/
    EGGH
    EGGH --- ---
    TWARR: Fotím převážně na 28, proto
    TWARR
    TWARR --- ---
    trollis?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam