• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MUI: Ergonomie nemá na tu sample fotku zadnej vliv. To tělo je mrňavý, nemá nic než ten LCD displej kterej u normálního zrcadla prakticky nepotřebuješ a tady je jedinej kde jsou vidět nějaký data, takže na sluníčko moc prima. Chybí tomu klasickej nikoni černobilej displej. Ma to jen jedno kolečko takže když potřebuješ něco dalšího musíš do menu nebo jsou tam nějaký opičí hmaty. Foťák musí být intuitivní aby ti padl do ruky. Když musíš přemýšlet jak se co udělá nebo kvůli každý blbosti do menu nepracuje se s tim dobře.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MUI: Ale je fakt, že D40tek je v supr stavu mraky, nikdo to nebyl ochotnej používat moc dlouho. Je to takový nástupní model, levně koupíš tělo a okamžitě po koupi zjistíš, že práce sním je strašná, až tak strašná, že z novýho kousku se rázem stává téměř neprodejná relikvie.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MUI: D40 ma jedno z nejhorsich moznych zpusobu ovladani u nikonu. Spíš koukej po D70 nebo D100
    PEKK
    PEKK --- ---
    ostri se vsemi objektivy, ale bez motorku musis ostrit manualne...

co se tyka ceny, pokud resis cenu tela do 5000, tak bud klidna, ze v tehle cenovych relacich naleznes dostatek uspokojivych objektivu s motorkem....
    PEKK
    PEKK --- ---
    MUI: proste potrebuje objektivy s pohonem. Trochu se ti zuzi vyber, ale vzhledem k poctu objektivu je to mozna i vyhoda:)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MUI: co D100? vali se mi bez vyuziti. D40 muze pouzivat jen AF-S skla s AF neostri.
    PEKK
    PEKK --- ---
    mui: Za bura bys mela v klidu koupit napr D40
    YNZA
    YNZA --- ---
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    PEJR:
    MILAZAJICEK: Ajo! Zapomel jsem že už FM2 jí měla...a to ji mám doma :/ ale spíš jsem fotil s FE2 než mi ji ukradli...tak dík!
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Je tady někdo kdo by to mohl v obchode zkusit tu mc-36 s D800? A dat mi vědet prosím.
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Při nastavení intervalu spoušť mc-36 zaverku spusti, ale střední spoušť ne.
    PEJR
    PEJR --- ---
    to snad né, další glitch?
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Já jsem tu mc-36ku používal velice často. Dálkový ovladač třetí strany jede úplne v pohode. Namacknu zaostri domacnu spustí. Ale ta origo spoušť, tam muzu mackat jak chci a nic.
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    REPLIKANT: no jak jsem psal níže ta mc-36 mi s D800 jen ostri, ale při domácknuti nepustí zaverku. Na D700 mi to fungovalo tady ne.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AMIKOSA: No co přesně za zkušenosti máš namysli. Funguje, stejně jako na D700/D3/...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ULTRAMARINE: meli jsme dneska v obchode predvadecku D3200..a nikonaci privezli vsechno co meli vcetne jejich D800...

Jinak uz snad pomalu zacnou chodit...ted v pondeli prisla takova mensi varka..a snad bude brzo dalsi...ale vzhledem k poctu objednavek a tomu jak pribejvaj to bude jeste trvat nez budou volne na krame..
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HUGGI: kde si zkousel D800? Ja co slysim, tak nejsou, dostupnost dlouha az neznama...
    PEJR
    PEJR --- ---
    STILL_PRIMITIVE: to je právě Nikon.. FM2 má taky mechanickou 1/4000
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    HUGGI:
    PLAYER:
    MENTOL_:
    Diky, takze to neni rukama, uz jsem se lekl :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam