• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    REPLIKANT: no jak jsem psal níže ta mc-36 mi s D800 jen ostri, ale při domácknuti nepustí zaverku. Na D700 mi to fungovalo tady ne.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AMIKOSA: No co přesně za zkušenosti máš namysli. Funguje, stejně jako na D700/D3/...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ULTRAMARINE: meli jsme dneska v obchode predvadecku D3200..a nikonaci privezli vsechno co meli vcetne jejich D800...

Jinak uz snad pomalu zacnou chodit...ted v pondeli prisla takova mensi varka..a snad bude brzo dalsi...ale vzhledem k poctu objednavek a tomu jak pribejvaj to bude jeste trvat nez budou volne na krame..
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HUGGI: kde si zkousel D800? Ja co slysim, tak nejsou, dostupnost dlouha az neznama...
    PEJR
    PEJR --- ---
    STILL_PRIMITIVE: to je právě Nikon.. FM2 má taky mechanickou 1/4000
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    HUGGI:
    PLAYER:
    MENTOL_:
    Diky, takze to neni rukama, uz jsem se lekl :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Toz jsem mel vcera pucenou novou 28/1,8G..a mam asi novej zakladak. Na D700 perfektne ostra i na f1,8 (zatim jsem nejak dukladne nezkoumal rohy, ale ty me na takovou clonu stejne nezajimaj), ostreni neni zadnej rychlik teda, ale presna i na koncerte, bez problemu se da rucne doostrovat, ohnisko mi bude myslim vyhovovat (dlouho jsem se rozhodoval mezi 24 vs 35/1,4)..jinak desing objektivu trochu pripomina stary setovy 28-80 apod..celkove je objektiv strasne lehkej ale zpracovani super..spolu s cenou 16000Kc je to mylsim bomba.
    Dneska jsem ji zkousel na D800..a zdala se mi jeste ostrejsi :)

+ Zkousel jsem i 85/1,8G..zase..super ostra i na f1,8..ostreni trocu pomalejsi nez starsi D verze, ale presny i v blbejch podminkach..pravdepodobne do ni pujdu taky..
    YNZA
    YNZA --- ---
    btw prodejni cisla/ zisky atd nikonu na posledni rok nema nekdo poruce? ty zaplavy s tim musely kurevsky zahejbat
    YNZA
    YNZA --- ---
    AMIKOSA: nechci ti brat iluze, ale D800 tu moc lidi nema, i kdyz by rado melo (my included)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    STILL_PRIMITIVE: Taky jsem se vyskytl u takové debaty, ale zrovna jsem měl sebou svou FM2 :D
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    VYWERN: zkus pripadne nejak pres Interval timer shooting jestli to je kriticky - kdyz pres tou poustim treba 5 zaberu na bracketing automaticky, tak pokazdy zaostri znovu pokud neprepnu na manual..
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    MILAZAJICEK:
    PEJR: OK, díky. Já si to taky myslel, jen jsem byl dneska pri debate nad nej casy mechanickych zaverek trochu vykolenej když jsem zaslechl že rychlejší než 1/1000s je mechanicky impossible. Tak me to zarazilo ze jsem teda hned mrknul na wiki kde pisou že FM3a shutter je mechanic/electronic...to me zmatlo jeste víc. Vim co znamena FM a že z bateky žere jen měření...
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    AMIKOSA: S tou spousti MC-36 na D800 zkusenosti nekdo nemate?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    STILL_PRIMITIVE: ano má všechny časy mechanické.
    PEJR
    PEJR --- ---
    STILL_PRIMITIVE: podle týhle sajty jo..

Nikon FM3A - Camerapedia
    http://camerapedia.wikia.com/wiki/Nikon_FM3A

docela bych tomu i věřil, ten foťák sdával dřív přes 30k, stejně jako D70
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    technickej dotaz na analogáře...FM3a má 1/4000s mechanickou nebo ne?
    PEKK
    PEKK --- ---
    YNZA: vole:) ale docela by me zajimalo jak by na tom pracovalo sklo treba za 40 papiru, to je fakt
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    VYWERN: domnivam se, ze je to tak u vsech fotaku. Respektive si nevzpominam, kdy by mi nejaky fotak umoznoval jeste pred expozici dodatecne sam zaostrit.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    VYWERN: je to jak pises..nepreostruje..je to samospoust..ne dalkova spoust..ta ti preostri..

AMIKOSA: varovani ze jses "na hrane" s expozici..repsektive ze s clonou nejde uz dal pohnout a muze dojit k pod/preexpozici
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Kdo tu mate D700? potreboval bych poradit. Snad prvne jsem potreboval vyuzit samospoust a chapu to dobre, ze pri namacknuti zaostri, pak to ceka treba tech 15s a udela snimek? Tzn pokud se foceny objekt pohne, tak to v tech 15s nepreostri. Alespon me ne, bud mam neco blbe nastaveno nebo nevim. Navod neponohl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam