• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HUGGI: Proč zrovna Zenitar? Vždyť to ani nevykreslí kruh. Tokina 17mm stojí půlku a výsledky jsou z toho lepší. Ten Zenitar mám zrovna teď půjčenej a je naprosto nudnej.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    A kdyz jsme v tom...uvazuju o nejakym levnym rybim oku na FX...asi Zenitar 16/2,8(jiny navrhy?)....nema tady nekdo na pujceni..muzu nabidnout neco z mejch skel na vymenu treba..

RADYN: hm..zajimavy..uvidime az to bude...tokine to vetsinou dycky trva dlouho
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    A kdyz jsme v tom...uvazuju o nejakym levnym rybim oku na FX...asi Zenitar 16/2,8(jiny navrhy?)....nema tady nekdo na pujceni..muzu nabidnout neco z mejch skel na vymenu treba..

RADYN: hm..zajimavy..uvidime az to bude...tokine to vetsinou dycky trva dlouho
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Našel by se nějakej ochotnej vlastník 18-200 VR, kterej by mi ho na období 1.6 - 7.6 půjčil? Letim do států, a nevim, jestli mi bude stačit 17-70/2.8-4.

Samozřejmě za nějakou úplatu, protislužbu, naturálie, cokoliv. Děkuji.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RADYN: zatim o nicem nevime..ani ze by mela bejt teda..
    BIRK
    BIRK --- ---
    PEKK: tak jako ono na krajince nejakej F/B focus nepoznas ale pres AF tune jsem s nim hnul na +3 a jako super... :D
    tamron dostal +9 :D a stejne mezi 17-25 je to bida...holt tohle ohnisko nepouzivam
    PEKK
    PEKK --- ---
    BIRK: no jo, to se hned pozna problemovej fotak:D
    BIRK
    BIRK --- ---
    D7000 + Tokina 11-16 2.8

[ BIRK @ LOS PHOTOS AUS CESTOS chili: fotky z cest & TALKABOUT ]
    Od Gibraltaru pres Sierru Nevadu do La Calahorra cca 500 km 21 dnu
    YNZA
    YNZA --- ---
    takze plus cca 20k na novy komp :/ no nepotesil jste me, zase ale furt tajne doufam ze uvedou driv D600 nez budou D7000 skladem, D80 este zatim cvaka (160k+)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YNZA: což na ty jpegy, to ani né, ale na ty RAWy tak min. 8GB RAM, 4jádro a nejlépe disk SSD
    YNZA
    YNZA --- ---
    dyz uz se mluvi do D800, neni potreba na ty 15mb jpegy i novej komp? ja s tim kalkuluju ze to je nutna investice
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    taky muze modely navlict do latexu, tam moiré nebude muset resit
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MENTOL_: tak kdyby jsi mi neřekl, že tam mám nějaké moiré hledat, tak z toho flickru bych to nepoznal, ale už na tom guidu to tak jednoznačný není, asi by mě to štvalo, protože bych o tom věděl (a to pak poznáš všude, i když stoho dostaneš ten barevnej vomrd...)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    RATTKIN: http://mansurovs.com/how-to-reduce-moire-in-lightroom-4
    A tady treba s lepsim vysledkem myslim
    Moiré removed with Lightroom 4 beta | Flickr - Photo Sharing!
    http://www.flickr.com/photos/hhackbarth/6736875497/in/photostream/
    Osobne jsem nezkousel
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    LUKAS87: Nyquistuv-Shannonuv todle kriterium mi ani nepripominej. Jeste ted ozivaji vzorecky a schemata z predmetu Teorie informace :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    bylo by pekny, kdyby sel aliasing dodatecne odstranit, ale jen z oblasti, kde se projevuje. ve fotce co ukazoval replikant se mi libily detaily na cervenem satku
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ULTRAMARINE: poznámka 2.: soft na to bejt může, ale je to asi podobný vaření z vody, jako odstraňování šumu - jakmile do fotky jednou aliasing dostaneš, tak ho z ní bez ztráty detailů nikdy neodstraníš...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ULTRAMARINE: já bych si určitě koupil D800. mám rád Nyquistův-Shannonův-Kotělnikovův vzorkovací teorém a fakt bych nechtěl, aby ho čip v mym foťáku nedodržoval...
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    TLAMICKA: to se tesim. Ja co jsem koukal na rozdily, tak to vypadalo, ze ten rozdil (prinos) verze E je skutecne v drobnostech. Ale nikde poradne neukazali co muze to moire delat za bordel - s tim ze na to bude lepsi soft. Ale byt zavrenej pred kompem delsi dobu a hrat si se softem se mi uplne nechce.
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    ULTRAMARINE: v tom bych se na tvem miste asi hodne tesil na patek ;)
    Jinak jsem ty rozdily popravde nijak extra nestudoval, ale z toho, co jsem videl mi to prislo tak, ze ten prinos u fotek, kde bude mit E verze pozitivni prinos zdaleka nevyvazi to, ze ti nektere to moire muze fakt zkurvit...anebo jak se psalo na nejakem webu, pokud si clovek neni 100% jisty, ze chce D800E a vi proc, tak ma vzit D800 :)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    TLAMICKA: do cele situace vstupuje ten faktor, ze D800 muzu mit v patek, D800E tak za 5 tydnu. A pokud ten fotak budu mit k dispozici rychle, tak si nejspis budu moct udelat dovolenou, kde si zafotim a zaplatim z toho ten rozdil mezi udajnou D600 nebo dovolenou na pristi rok.

Diky za rady obema
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam