• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MILAZAJICEK: na tech fotkach je jasne videt osicka, takze motor tam je
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MILAZAJICEK:
    The Nikon D600 will have built-in AF motor

?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ULTRAMARINE:
    DOTCOM: Ale kurvy tam zase nedali AF motor.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ULTRAMARINE: mno, ma pomaly ostreni a obcas se AF nechytne, ale opticky neni spatna
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    sigma 20/1,8? jak ta foti?
    Mel jsem oblibenou na DX tokinu 11-16, ktera se da v omezene mire pouzivat i na tohle, ale neni to ono, tak hledam plnohodnotnou nahradu
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ULTRAMARINE: tak s tema sklama by to nebylo tak hrozny, mam jich ve vybave nekolik FF, napr. sigmu 20/1.8, nikkor 50/1.8 a 105/2. asi bych k tomu poridil maximalne pevnou petatricitku (na cropu pouzivam sigmu 30/1.4 a ta na FF uz dost vinetuje).
    no pockam si jak to bude svizny, jak dobrej bude snimac a pak uvidim :)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    DOTCOM: muzu ti dat hned dve rady toho kdo to pred chvili udelal:
    Jdi do toho - je to super, novej impulz, zabava. [i kdyz mozna je to jen tim, ze mam po nejake dobe zase [novej] fotak nebo fotak vubec]
    Nedelej to - budes mit neodolatelnou touhu si k tomu koupit novy skla :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ULTRAMARINE: poprve jsem v pokuseni prejit na FF
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    YNZA
    YNZA --- ---
    a mame tu 18-300, no to je srandalens
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUKAS87: tak jasne, na jednotky milimetry nehraju ;) Vypravim se do zoo, natrenuju a kdyz to bude cajk, hura do afriky fotit slony z 5m :D
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER: ono ty konkrétní objektivy stejnak na jinym formátu nezreplikuješ přesně, tak bych se tim bejt tebou tak moc netrápil...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUKAS87: jj, 6x7, ale zatim jsem vygooglil, ze k tomu ma snad jen dve pevna skla, ale jaka, to jsem zatim nedohledal.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER: ále, já jen že moje pozorování ohledně subjektivně vnímaný hloubky ostrosti prostě neodpovídaj teorii:

jsem si to včera znova propočítával a podle tohole vzorce by v tom neměl bejt rozdíl. tak snad asi jen že reálný objektivy nejsou paraxiální čočky a taky nejsou symetrický, jinak si to dovedu jen těžko vysvětlit.

joa prej to Brandt fotil pentaxem 67.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    kupim Nikkor 50mm 1.4ku AF-S, ak by sa niekto chcel zbavit za rozumnu cenu
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUKAS87: ktera fakta jsi mel namysli? Kdyz si vemu, ze to pozadi u slona je jeste dal nez tady to na tom obrazku, tak mi to uplne vzdaleny cil k dosazeni neprijde. Take nevim, jakym ohniskem je slon foceny, je dost mzone, ze to je delsi nez padina na FF, takze kdyz bych dal na FF neco jako 85/1.4, pak by to odpovidalo mozna lepe te stredoformatove predloze.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Jak se tady řešili ta 2.8/70-200 VR nebo VR II, tak jsem si vzpoměl na tyto pěkný porovnávací grafy na dpreview

klik na 100%

na FX rozhodně lepší II verze, na DX úplně v pohodě první (a mě by taky stačila.)
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---
    REPLIKANT:

jasně no, já bych s FX bral stejně asi rovnou 50mm sklo, protože sem na to nejvíc navyklej, případně k tomu nějakou 28mm, ale je fajn vědět, že ta kombinace levný 35mm funguje i na FX tělech

HUGGI:
    ok, díky, vypadá to ale celkem slušně podle toho, co sem projel na flickru, korekce v lr se dá udělat vždycky, otázka je, jak moc silný to pak bude.. většinou se s tim sklem pohybuju mezi 1,8-2,5 a pak 5,6 do 8
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ONDREJCERVINKA: jenom teda poctej stim ze tohle je na otevrenou clonu..jakmile zacnes clonit nad f2,8 tak se vinetace podstatne zhorsi (a ostreni na vetsi vzdalenosti na to taky nema dobrej vliv:) Ale na portrety/koncerty..super..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ONDREJCERVINKA: když dáš automatickou korekci zkreslení, tak i ty tmavý růžky pomalu zmizej, nebo se stoho dá udělat krásná 40ka, decentním ořezem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam