• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    TWARR
    TWARR --- ---
    prvni verze imho
    YNZA
    YNZA --- ---
    takovej vseobecnej dotaz na 18-200, dyz je to dobr pro to vsichni zapulku prodavaj?
    To jako koupili v setu? nerozumim tomu
    TWARR
    TWARR --- ---
    tenhle je dobry strelec
    Nikon D7000 - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=205215
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    FAAREX: moc toho nebude. Taky bych neprodal :) http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=205151
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    FAAREX: D7000 se lidi moc nezbavuji, neni duvod.
    FAAREX
    FAAREX --- ---
    REPLIKANT: Nějaký tip, kde sehnat D7000 z druhé ruky? Nějaký osvědčený bazar/stránka? Prolezl jsem celý net, ale nikde nic a pokud jo, tak to smrdí šméčkem nebo za to chtějí tolik co za nový stroj.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ULTRAMARINE: jenom doplnim, že 16-85 je přímej nástupce 18-70, resp. velice podobná konstrukce a provedení, a podíl kovu a plastu, něco jiného je opravdu plastová 18-105
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    cus, mam problemek s d50. nechce se vubec pripojit ani k macu ani k pc. zkousel sem ruzny kabely a tak. nema nekdo podobnou zkusenost?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    TWARR: to jo, na druhou stranu 18-70 dostane za usi ve vsem ostatnim [to ze 18-70 je bytelnej a tedy tezkej kov vs 16-85 plast se porovnava tezko]
    TWARR
    TWARR --- ---
    ULTRAMARINE: tak ona ani ta 1,8/35 neni zadnej extra rychlik ;)) a pokud porovnas rychlost af 18-70 a 16-85, tak tak sirsi, delsi, veselejsi, novejsi a drazsi sklo, dostane pekne za usi s rychlosti ;))
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    FAAREX: jestli do toho nechces davat 50k, tak si nekupuj ani D700 ani D7000, protoze by si se slusnejma sklama na tech 50k skoncil.

D90 ti odvede dobrou sluzbu, na D200 zapomen, je to fakt stary a strasnej rozdil v obraze. (prosel jsem D70->D200->D90->D800)
    Kombinaci D90 s Tokinou 11-16 muzu jen doporucit, fotil jsem s ni a parada (BTW: o D90 jsem prisel, ale Tokina mi zbyla a vzhledem k tomu, ze to je DX sklo, tak se ji budu zbavovat).
    Dobrou sluzbu by ti odvedla kombinace 16-85 VR + neco svetelnyho na portrety (treba tech 35/1,8) - vyzkouseno. Protoze i tech 16 je pomerne dost sirokych [pokud nejsem zatizenej na ultrawide jako ja], je to ostry, je to presny, VR funguje. Co je trochu slabsi, ze AF na tom neni nejrychlejsi [ve srovnani napr s 70-300 VR nebo 70-200 VR].
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    Kolega se zbavuje skoro nepouzivane D3ky, kdyby mel nekdo chut vedet vic, poslete osobkou, predam kontakt ci vyzjistim.
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---
    FAAREX: jestli ti sedla do ruky d7000 a nemáš peníze, tak vem d90, v ruce sou dost podobný, sám mám d90 a sem s ní celkem spokojenej, supr je funkce zobrazení mřížky do hledáčku..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    FAAREX: D7000 z druhý ruky a Tokinu 116 + Nikkor 1.8/35 a budeš nejštastnější student široko daleko. (Ps. jestli nemáš peníze na to tělo, tak kup D90, na D200 rovnou zapoměň)
    FAAREX
    FAAREX --- ---
    Zdravím příznivce a majitele nejlepších foťáku ;), potřeboval bych poradit, klasicky totiž nevím jaký foťák vybrat (co však vím jistě je to, že to bude Nikon).

Cca 7 let z5 jsem hodně fotil skvělým Canonem PowerShot Pro 1 (na svou dobu to byl fakt úžasný přístroj a semtam ho vytáhnu ještě dnes .. je však pomalý a má už něco za sebou).

Poslední tři roky fotím s kompaktem Panasonic Lumix LX3. Má širokoúhlý a relativně světelný objektiv, takže z toho lezou hezké fotky.

Poslední rok a půl jsem zjistil, že jsem stejně nejvíce snímků nacvakal na iPhone, který mám pořád v kapse. Výjimkou byly dovolené a rodinné oslavy, kde sloužil ten Lumix.

Už několik let (vlastně od doby co jsem začal fotit .. cca 10 let z5) uvažuji o zrcadlovce. Pořád jsem se však nějak od toho nákup odrazoval, až teď jedu na měsíční dovolenou a rád bych něco pořídil, protože to stejně dříve či později přijde.

Před pár lety jsem měl možnost vyzkoušet Nikon D200 a nedávno i ff D700. Nikoní těla mi sedí, takže zvažuju pouze Nikon (i z důvody kompatibility objektivů známých).

Zde je však problém. Mám totiž několik specifických požadavků. Nechci žádný levný plasťák, takže by foťák měl být bytelný a něco vydržet. Vůbec mi nezáleží na pixelech (víme) a jak jsem psal také výše, cvakám většinou iPhonem a zrcadlo pravděpodobně využiju tak 15x do roka (dovolené, rodinné oslavy, výlety) .. nemělo by mě to proto stát majlant.

Zvolil bych také raději horší (starší tělo), zato však s lepšími objektivy. Na dovolených fotím převážně krajinu + momentky/reportážní foto a na oslavách klasiku (portréty nebo více lidi ve skupině). Jako ideál se mi zdá kombinace objektivů Tokina AT-X 11-16mm f/2,8 (širokáče se mi fakt moc líbí a tohle je poměr cena/výkon nej ve své třídě) + Nikon 35mm f/1,8 AF-S (nebo klasickou 50mm .. zkrátka světelný a rychlý objektiv na portréty). Žádné sklo na makro nebo tele s delším ohniskem nepotřebuju.

Co se týče těl, tak v tom mám celkem zmatek .. moc se mi totiž líbí D7000 .. možnost natáčení videa, fajn čip, relativně kompaktní a kvalitní tělo .. ale je už dva roky na trhu a pořád stojí cca 24k. Proto jsem uvažoval i o starší D90 nebo o D200 z druhé ruky (D200 se dá sehnat i kolem 7k a to mi přijde fér .. ale zase docela šumí). No a pak jsem si říkal, že když už do toho dávat ty peníze, tak jestli nevzít rovnou ff D700, která se dá starší sehnat za 25k) .. tam už bych ale musel zvolit i jiné objektivy. U těch starších hraje ve prospěch cena, ale zase nemají to video, které bych určitě semtam využil (nicméně se bez něj obejdu).

Fakt nevím od čeho se odpíchnout :) nechci do toho dávat 50k, protože jsem student, focením se neživím a fakt to nebudu používat každý třetí den.

Tak či tak si říkám, že nehledě na to co vyberu, tak to bude oproti tomu čím jsem fotil doteď, pořádný rozdíl. I kdyby to byla stará D70.

Nechci rozpoutávat žádný flame, ale budu rád, pokud mi někdo zkušenější poradí nebo se zkusí nějak vyjádřit. Klidně i k výběru skel. Pořád totiž ve mě hlodá třeba takový kvalitní a rozumný Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S, říkám si však, že to nebude ono.

Sorry za délku a díky za případné komenty!
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LAUNCHER: pokud nehodlas D800/E krmit prave sklama typu 24-70/2.8 a jde hodne o vahu, tj. skla pripadne trochu osidit za cenu nizsi vahy, tak bych zapomnel na 36mpix a rovnou se nasmeroval na chystanou mensi lehci FX D600 s 24mpix, k tomu ta nova 24-85 bude prima cestovni kombinace. Jinak kdyz se podivas na recenze na photozone na Nikon FX, tak uvidis, jak ma vetsina cocek problem vyuzit 24mpix s D3x, takze v realu bych se ztratou 36mpix moc netrapil
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Lol, prispevek do diskuze "cestujeme s Nikonem":
    Astronaut Don Pettit Floating with His Huge Camera Collection on the ISS
    http://www.petapixel.com/2012/06/25/astronaut-don-pettit-floating-with-his-huge-camera-collection-on-the-iss/
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    REPLIKANT: wow to by\ch nikdy nerekl ze blbej low pass ma takovej vliv na mikrokontrast
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Jak je na tom Nikkor 24-70 vs ten Tamron se stabilizaci? Chysta se update toho Nikkoru na VR?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: tak 24-120VR je na cesty lepší rozsah IMO a není to tak hrozný na tahání (i když zlatá 20ka, 35ka a 85ka, vše se mi vejde do malý crumpler brašny)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam