• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NIKON D-90

Nevím jak ale urval jsem si z hledáčku (kukátka) (sory za mé pseudonázvy) tu gumu ale hlavně ten plast na kterém ta guma je. nyní na foťáku na mě koukají jen dva šroubky ze strany závitu (hlavičky jdou odněkud zevnitř).

nevím jak to lépe popsat :(

Nemáte tuchu jestli jde ten kus plastu koupit, pod jakým názvem a zda jsem schopen bez "špinavého" otevření foťáku si to namontovat sám?

REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MUI: Takže když dáš "Reset shooting menu" ve foťáku, "Reset custom setings" v tužce, a pak ještě podržíš při zapnutym aparátu čudle se zelenou tečkou, tak se to nepodaří? To jsem jelen :)
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Kuciii doporucte mi nejaky fotobatoh... Lehky objemny (DSLR+6 objektivu). Fotim architekrutu a radeji mam vsechno s sebou.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MUI: V MENU FOTOGRAFOVÁNÍ je položka "Resetovat defaultní nastavení" nebo tak nějak.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    TRUHLIK: jestli musi mit to nejrazsi tak ho posli za mnou. Bude mit ot nejlepsi a zaroven nejdrazsi - velmi draze mu prodam D800:)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TRUHLIK: V tom případě je nejlepší volba to nejdražší (a na krajinky pořád asi skoro to nejlepší (D800 je lepší)) - D3x za oficiální cenu 161 990,- stim tě už snad nevyžene ne? :D

PLAYER
    PLAYER --- ---
    TRUHLIK: pak ovsem nechapu, proc vybirat mezi lacinyma znackama jako je CaNikon. Ja bych mu do kaspy doporucil Leicu M9 v titanovem provedeni a do ruky Hasselblad H4D-200. Lacinejch cetek jako jsou D4 a 1Dx bude ted plna olympiada, ja bych to nechtel.
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    TWARR: To neni spatny napad, nicmene moje ambice neni mu rikat, ze to dela blbe :) Moje ambice je porovnat to, co povazuje za alternativni. Vic nechci.
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    REPLIKANT: Delam i nedelam.. ja bych se s tim tahat nechtel :) A D800 je bezpredmetne, protoze neni nejdrazsi, takze doporucit mu D800 je jako rict mu, ze muze jezdit lepsim autem, jenze levnejsim, takze no way ;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TWARR: V těchto věcech nežertuji, to by jsi měl už vědět! >:-)
    TWARR
    TWARR --- ---
    REPLIKANT: a ty si ji nedelas? ;P
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TRUHLIK: Počkej, ty si neděláš legraci? D4 do studia?

Jestli chce něco na krajinky, tak momentálně není široko daleko lepší foťák než D800/E - rozlišením, dynamikou obrazu, ISO strčí kdejakej kanón do kapsy.
    TWARR
    TWARR --- ---
    TRUHLIK: kdyz si kolega potrpi, na to mit to nejdrazsi a foti krajinky, tak at si poridi stredoformat ne?
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    REPLIKANT: Tak ja osobne nic. Sam si myslim, ze to jsou tela leda do studia, nevim kdo by se s tim chtel tahat. Nicmene kolega, ktery si potrpi na to, mit to nejdrazsi a zjevne ma silu se s tim tahat foti hlavne krajinky.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TRUHLIK: Co stim budeš dělat? Ale obecně má Nikon lepší snímač, a v porovnání s 1Ds daleko lepší výsledky při high ISO viz. DxOMark test
    http://www.dxomark.com/...Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/%28appareil1%29/767|0/%28brand%29/Nikon/%28appareil2%29/436|0/%28brand2%29/Canon
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    Hola - nechci flame, jen nejaky fine rozumny nazor na otazku:
    - Canon 1D X (resp. 1D C) nebo Nikon D4

Zadna jina tela neporovnavam a budu rad, za kazdy technicky pohled, ktery mi ukaze vyhody jednoho nebo druheho.

Diky.
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    No ono to je z tvého videa ostatne vidět ze to použitelné je:). No a ta distorse ve videu nevadí?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AMIKOSA: Pokud přepneš na ACTIVE tak je to vpohodě, ale žádný velký testování sem nedělal, ale obecně dělá Nikon stabilizátory hodně účiný (v porovnání s Tamronem, ale nevim jak ten novej...)
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    REPLIKANT: tak ten novej tamron je trochu menší ale zase ma 82mm filtry. Hnus. The nikon guy ho testoval na youtube co se tyče stabilizace při videu a impressive. Je to VR u toho nikomu použitelné?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam