• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PETRPEDROS: "A je jasne"... Zas tak jasne to neni, rozhodne to neplati obecne. Je cela rada zoomu, ktere jsou daleko kvalitnejsi, nez pevna skla, plati to zejmena pro starsi pevna skla.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    HUGGI: Na to mě moc neužije...
    ja mam např tuhle rybinu
    Peleng 3,5/8 mm fisheye - FotoAparát.cz
    http://www.fotoaparat.cz/article/10286/1
    a z te dostanu barvičky jak ze žurnálu oproti sigmě nebo nikkoru (mam samozrejme spis ty levne varianty objektiv za 50 je pro mne nedosazitelny)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PETRPEDROS: slovickareni?..
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Jinak vinětace nesouvisí s kvalitou fotky protže vinětaci má každé rybí oko...
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    HUGGI: spíš chromatickou aberaci, astigmatismus a koma... no vady cocek ses koukam uz naucil. A je jasne ze objektiv se zoomem bude mit horsi kvalitu nez pevne ohnisko.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAUGLI: urcite je vetsi radost fotit v ruce s D90. Ikdyz je D5100 novejsi, osobne bych stejne koupil D90.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PETRPEDROS: co je "sit objektiv" ze je nejakej setak mekkci v kresbe, ma vinetaci/aberaci..to jsou jen opticky vady viditelny pri zvetseni 1:1..

moderni telo ti da dvojnasobny rozliseni (takze jak mirny zhorseni vad tak i mnohem vetsi moznost prace s nima a jejich odstraneni) a mnohem lepsi dynamickej rozsah coz je uz jen jednoznacnej klad
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Abych to tedy upřesnil na pravou míru. Máš jeden a ten samý fotoaparát a ze šitového objektivu z toho leze hnus a z dobrého se na to dá koukat tak když ten šit nasadíš na nejlepší tělo na trhu tak to pořád bude hnus.

REPLIKANT: Budu si muset pujcit D4 a ozkouset to.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nikon S800c and P7700 Leak Out Ahead of Official Release
    http://www.photographybay.com/2012/08/20/nikon-s800c-and-p7700-leak-out-ahead-of-official-release/

trochu se bojim co z toho androida vyleze;)
    2MEK
    2MEK --- ---
    Boze o cem se to tu vubec "bavime", neni tohle nahodou odborna diskuse?
    I kdyz na d70 nasadis objektiv za bambilion, tak ti z toho vyleze heges. Vzdyt to je fotak pouzitelnej tak do iso400, s cipem kterej je srovnatelnej s tim, co se ted dava do mobilu.
    TWARR
    TWARR --- ---
    REPLIKANT: a na vsech bude hnusnej bokeh :D
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETRPEDROS: moc se vtom nevyznám, resp. nevim co se znažíš přesně naznačit, ale jedno vim jistě, řeknu to takhle, kup si levnou 1.8/5mm a udělej fotky třeba na tý D70 a pak na D7000, nebo rovnou na D700, a POZNÁŠ rozdíl, a markantní příteli :)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    REPLIKANT: Jako sám to vyzkoušené nemám nechci tvrdit že to tak musím být nebo že ne ale propustnost světla skrz objektiv podle mého vlastního názoru je hodně důležitá a tak už jen kvůli tomu proč je právě rozdíl ( i když většinu ceny dělá autofocus nebo stabilizace obrazu) mezi manuálním pelengem který vlastním a zněj dostanu opravdu nádherný snímek ať už jsem ho fotil na D70, D200 nebo FM2 a pak nějakým samjangem za pár šůpů kde ani na tom kinofilmu to nebyl žádný zázrak.. Ale určitě se nechám poučit a klidně schlédnu i nějaké testy když mi dáte odkaz.
    MAUGLI
    MAUGLI --- ---
    Zdravim vsechny, po nejakem case jsem se rozhodl, ze upgraduju svoji starickou D40... Prochazel jsem ruzne recenze toho, co dnesni trh nabizi a jsem hodne na vazkach a tak bych rad znal vas nazor.

Momentalne se rozhoduji mezi D90 a D5100. Jsem spis nakloneny te D90, protoze v dobe kdy prisla na trh byla ve sve tride nejlepsi. Nevim ale zda ji dnesni fotoaparaty z nizsi tridy jiz neprekonavaji :-( Co si o tom myslite? Predem diky
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETRPEDROS: Nechci tě nějak urazit a chápu že máš dobrou vůli když to takhle tvrdíš, ale není to pravda ani lež, je to něco mezi, něco neurčitýho, takhle jednoduchý to stou technikou není :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    tak on tu hlavne cca pred 3/4 rokem - rokem psal to same, pokud se nepletu :)))
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PETRPEDROS: Hlavne to jsou pixely a ne pixeli. Je to jen takovy rypnuti, ale strasne mi to rve oci.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    2MEK: Chceš říct že není pravda že třeba na D70 s objetkivem za 50tisic neudelam lepsi snimek nez na D700 s nejakym plastakem za 2tisice ? Je to mozny ale lepsi sklo lepsi barvy...

HUGGI: Dozvedel jsem se ze to nejsou vadne pixeli, ale hot pixeli coz znamena ze kdyz budu exponovat na dlouhy cas tak staci fotit do rawu a vetsinou si stim lightroom poradi a nemusim pouzivat zaplatu nebo klonovaci razitko..

2MEK
    2MEK --- ---
    PETRPEDROS: "Většinu kvality snímku dělá objektiv a né tělo." No zni to hezky, ale neni to pravda.
    SLASH
    SLASH --- ---
    TWARR: diki, novy tu nie som, ale byvam v UK :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam