• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    GAGMAN: to mu ale nijak nepomuze, protoze u neorigo gipu to proste bude vzdy opacne, nez na tele, at to mas nastavene tak nebo tak.
    GAGMAN
    GAGMAN --- ---
    YNZA: neni nahodou v menu fotaku moznost si zvolit na kterou stranu ty otocny volice budes tocit a jestli budou pridavat, nebo ubirat? aspon teda v menu my D700 ta moznost zvolit si smer otaceni volicu je...

HUGGI
    HUGGI --- ---
    MLIKARNA:
    TWARR: Presne tak...pri beznym pouziti to je OK..ale v horsich podminkach to ma problem s malejma zmenana (jako vsechny D)..Proste pokud je nekdo zvyklej na AF-S a bude se snazit fotit reportaz s timhle tak nadsenej nebude..
    TWARR
    TWARR --- ---
    MLIKARNA: af je rychlej, ale on narazi imho na krokovou presnost G vs D
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MLIKARNA:
    TWARR: co sipamatuju od bejvaliho kolegy taktam opticky zadnej rozdil nebyl..jen ej to sklo zase o x let starsi..takze tam ta cen auz asi odpovida..

Sam jsem si tenhle objektiv vyzkousel asi na mesic a prodal dal..pro rportaze ten autofokus neni..opticky to od f4 vejs bylo v pohode (rohy min)..treba na cestovani je to myslim super sklo..
    TWARR
    TWARR --- ---
    ono je otazka jakej je tam realnej rozdil, af je starsi nez af-d, ale konstrukci maj stejnou.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    TWARR: kruciprdel zase sem to prehlid
    TWARR
    TWARR --- ---
    KARYSLAV: to je ale s D, tohle je bez D ;))
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MLIKARNA: Mám ho já, měl ho Twarr a jeho sklo má teď Replikant.

Na takové to domácí cvakání kde ti nevadí mázlé rohy a kraje je to cajk. Ale když s tím počítáš, hodíš na to korekci, tak to není tak hrozný.

Mám fotky kde to nějak extra neruší, ale dají se najít i takový, kde to vypadá hrozně. Musíš s tím jen počítat. Jestli chceš, můžu hodit nějaký příklady.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MLIKARNA: cena podezrele nizka...nekoukal jsme na ty fotky...pro normalni pouziti to je dobry sklo..ale prodava se psi tak kolem 7-8000 ..takze trochu divny..
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUKAS87: verim replikantovi a objednam to, lepsi za 2500 od skody vyzkousenej nez za 1600 od nejakych pitomcu nebo primo od cinana kde muzes hodne narazit
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    BIRK: takze minimalne tvoje zkusenost ono tvrzeni, ze chipy pri letani necim trpi, zrovna moc nepotvrzuje. dik.
    BIRK
    BIRK --- ---
    MORPHLER: to ti muzu rict naprosto presne

18h letu...

D 90 ta se mnou nalitala cca 100h a podobnej pocet mrtvol
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    je na čase tam zajít a odzkoušet to.
    YNZA
    YNZA --- ---
    REPLIKANT: ja se aleneptal jak jsou umisteny, je zjevne, ze jsou umisteny stejne jako original (viz pilot, za letu je v letadle, to vi i ms).
    ja sem ptal jestli funguji na stejnou stranu, pac meike funguji obracene proti tem na tele (coz je zrejme vada toho 3rd party obslehnuti)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YNZA: Nějak nerozumim, jak zněla otázka, resp. Martin má pravdu.
    YNZA
    YNZA --- ---
    REPLIKANT:

> Dobrý den,
    >
    >
    > ovládací voliče jsou umístěny stejně jako na originálu.
    >
    >
    >
    > S pozdravem
    >
    >
    > Martin Stacha

to mi pripomina ten vtip, jak ten pilot vola do MS a odpovi mu ze je v letadle, nebo jak to bylo
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    HUGGI: Já ty fotky jenom potřeboval v něčem otevřít, nefotil jsem je. Vzhledem k tomu, že nemám Photoshop, Lightroom, a ViewNX mi záhadně odmítá fungovat, tak Picasa bylo to jediný, co pomohlo.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GEKONZPRAHY: osobne by me teda ani nenapadlo degradovat top fotak s tak dobrym sklem prevodem v picase..to dostanes lepsi vysledek i kdyz budes fotit do jpegu..
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Jo, bylo to Picasou. Díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam