• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: jo, klidně do pošty, dík
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Vysvetlete mu to prosim nekdo :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Ad neogrip... nevim o co jde, ale když jsem zkoušel APERTURE tak bylo všechno správně, tak sem asi měl "vadnej" kus nebo co?
    YNZA
    YNZA --- ---
    me se vazne nehce kuchat grip a prehazovat draty od volicu, copa to u skody nemuzou overit? jaky jiny kamenny shop teda clovek ma pouzit tady v tom bananistanu :/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TWARR: me to onehda, asi dva-tri roky dozadu, udelali na D90 nejak do tri dnu, pokud se dobre pamatuju. A to jen proto, ze se mi u D90 ztratila krytka diody, jinak by mi to pry udelali i na pockani. Pravdou ale je, ze mi slo jen o tu gumu pod palec. U pul roku stare D700 se mi zacla ve spodni casti odlepovat ta guma s FX logem a take ta guma pod palcem zacla vylejzat ze sveho mista. Vterinove lepidlo to behem par vterin opravilo. Dokavad tu gumu vylozene nevosoupu, tak ta vymena moc smysl nema, protoze na novem pogumovani je opet to nekvalitni "samolepkove" lepidlo, ktere proste neumi odolat vlhu a teplu, takze vim, ze to je po pul rcoe opet na vymenu.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: no tak nejak sem tusil, ze se nekdo ozve, takze tedy polopate jeste jednou ;)

"to mu ale nijak nepomuze, protoze u neorigo gipu, pokud je to u nej z vyroby jiz obracene, to proste bude vzdy opacne, nez na tele, at to mas nastavene tak nebo tak.
    TWARR
    TWARR --- ---
    HUGGI: jednou je to tak, podruhe onak. sere me, ze ty sluzby servisu nejsou konzistentni
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TWARR: hm...bejvalej kolega si do nikonu daval na prelepeni gripu D700 pred 3tejdnama (nema NPS) a vratili mu ji dalsi tejden...a to jeste zvazoval ze si ty gripy koupi na ebay a prelepi sam..
    TWARR
    TWARR --- ---
    nechcu bejt za kazisuka, ale tak co ;))

REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: To není pravda, ten APUTURE grip změní směr stejně jako na těle foťku, jak jsem psal tady REPLIKANT:
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKDRAGON: nejlepsim radam pretecu se docela verit da..ale pokud na tom zalezi zalohoval bych casto i sandisk karty (ted maj nejaky problemy novy CF 64GB EXTREME PRO 90MBs)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    Ahoj,

predbezne by som potreboval zistit ci by mal niekto pozicat v obdobi leden-unor kartu Compact Flash 16gb a viac

ale nejaku co na 100% fachci :) najlepsie Sandisk

pripadne da sa verit tomuto? http://www.ipopular.cz/pametove-karty/pretec-compactflash-567x-85mb-s-40mb-s-card-16gb/
    YNZA
    YNZA --- ---
    tak
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    GAGMAN: to mu ale nijak nepomuze, protoze u neorigo gipu to proste bude vzdy opacne, nez na tele, at to mas nastavene tak nebo tak.
    GAGMAN
    GAGMAN --- ---
    YNZA: neni nahodou v menu fotaku moznost si zvolit na kterou stranu ty otocny volice budes tocit a jestli budou pridavat, nebo ubirat? aspon teda v menu my D700 ta moznost zvolit si smer otaceni volicu je...

HUGGI
    HUGGI --- ---
    MLIKARNA:
    TWARR: Presne tak...pri beznym pouziti to je OK..ale v horsich podminkach to ma problem s malejma zmenana (jako vsechny D)..Proste pokud je nekdo zvyklej na AF-S a bude se snazit fotit reportaz s timhle tak nadsenej nebude..
    TWARR
    TWARR --- ---
    MLIKARNA: af je rychlej, ale on narazi imho na krokovou presnost G vs D
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MLIKARNA:
    TWARR: co sipamatuju od bejvaliho kolegy taktam opticky zadnej rozdil nebyl..jen ej to sklo zase o x let starsi..takze tam ta cen auz asi odpovida..

Sam jsem si tenhle objektiv vyzkousel asi na mesic a prodal dal..pro rportaze ten autofokus neni..opticky to od f4 vejs bylo v pohode (rohy min)..treba na cestovani je to myslim super sklo..
    TWARR
    TWARR --- ---
    ono je otazka jakej je tam realnej rozdil, af je starsi nez af-d, ale konstrukci maj stejnou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam