• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    YNZA: 70-300 VR urcite maslo v rozsahu 70-200 neni, ani na D7k, pokud ta poznamka na to narazela.
    YNZA
    YNZA --- ---
    tak snad to nebude na konci takovy maslo, v to doufame
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PEJR: kdyz na to prijde, tak budem-li se bavit o 70-300, tak jej muzes preci priclonit trvale na f5,3. V dnesni dobre hi-iso fotaku nevidim rozdil u takoveho to objektivu mezi f4 a f5,3 jako nejak zasadni.
    PEJR
    PEJR --- ---
    PLAYER: myslim, že už jen tak konstantní světelnost za to stojí... pokud tam nebude focus shift při zoomování, tak by to bylo další plus pro video, protože mě v celku sere, že na D7000 si u objektivu 3,5-5,6 na ohnisku 18 zacloníš na 8, pak zoomneš na dlouhej konec a najednou máš zacloněno na 11.. to je k posrání
    TWARR
    TWARR --- ---
    asi slepost
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUKAS87:
    Nikon AF-S 70-300/4,5-5,6 G VR | MEGAFOTO.CZ
    http://www.megafoto.cz/nikon-af-s-70-300-4-5-5-6-g-vr.html
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER: čistě teoretická otázka: 4,5-5,3/70-200 má jakejch 100 mm navíc oproti 4/70-200?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nabizi se otazka, proc dat prednost 70-200/4 VR za cca 30+ tisic Kc, pred 70-200/4,5-5,3 VR za polovinu s bonusem v podobe 100mm navic...
    YNZA
    YNZA --- ---
    TWARR: hele na todle celkem lidi cekaj, vcetne me, 80-200 je fakt tezka potvora (stara, nova to je fuk)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: cekam az se objevi nova 135/2,0..ta pak ty problemy s teleobjektivem vyresi.. ;)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ja mam teda starsi nikkor 80-200/2.8 a jsem happy, i kdyz je fakt ze to je velka a tezka krava.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Já absenci TELE ZOOMu řešim 1.8/85D, 2.8/135 Ais, 2.8/180 AF. Výhodou je, že nemusim brát vždycky všechno, což významně redukuje objem brašny.
    HAL_
    HAL_ --- ---
    Škoda té stabilizace, ta to zbytečně zdraží. Nestabilizovaný Canon 70-200/f4 je výborné a relativně levné sklo které na Nikonu chybět bude dál.

Btw před týdnem jsem vyzkoušel Sigmu 70-200/f2,8 a dost mě zklamala. Že bude na plnou díru méně ostrá jsem čekal, s tím se počítá a na vyšší má kresbu dost pěknou, ale nepříjemně mě překvapilo ostření - docela pomalé, špatně se chytá, občas dokonce i nepřesné... jestli je ten ekvivalentní Tamron s ostřením ještě horší jak se o něm říká, tak fakt ze světelných telat zbývá jedině Nikon 85/1,8... a řezat.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TWARR: Konečně! Asi nejpoptávanější sklo na Nikon prezentacích, dlouhou dobu tu nebylo nic mezi 70-300 VR za 15tis. a 2.8/70-200 56tis. VRII (nepočítam bazar VRI), takže když to bude i cca za 35tis. tak je to pořád únosný.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Kdybych neměl 2.8 tak bych o něm vážně uvažoval - už jenom kvůli váze. Cenu bych tipnul zhruba na úrovni 16-35/4 a 24-120/4 tj. kolem 28 tis. Kč.
    TWARR
    TWARR --- ---
    Breaking: Nikon 70-200mm f/4 lens with next generation VR to be announced next week | Nikon Rumors
    http://nikonrumors.com/2012/10/17/breaking-nikon-70-200mm-f4-lens-with-next-generation-vr-to-be-announced-next-week.aspx/
    BIRK
    BIRK --- ---
    MORPHLER: ano ale u prvniho roku zaruky... pak to musis poslat do zeme kde sis to koupil...aspon tak mi to bylo nekolikrat receno
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MORPHLER: toho bych se u schengenu nebál...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    IOT_JH: a neexistuje nejake EU narizeni implementovane i u nas, ktere rika, ze v nakup v EU je bran stejne jako nakup u nas?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Ale asi ne koupenej v zahranici, ne?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SMK: samozrejme, pokud mas doklad o koupi. Od toho tu autorizovany servis preci je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam