• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    mnohem zajímavější mi teda přijde voigtlander ultron 2,0/40. poměrně použitelný ohnisko, zcela dostačující světelnost, vynikající kresba. a malý je to taky.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    a přitom je to Tessar...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LUKAS87: Jo a tohle je ještě Nippon Kogaku! ;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LUKAS87: jo upsal jsem se, dík... pokusim se podívat, ale zatim sem viděl tu Ai-P po přepočtu za 15tis. na ebay. Tuhle pre-Ai prodává na paladixu za 6tis. (což je taky pálka, ale je to zběratelskej kousek:) a Maštalíř mi tam udělá Ai-S drážku a pak to měří na střed, což je vpohodě, už mám takhle upravenou 2/35
    HUGGI: Mno 35tka i klidně 3,5 by byla lepší, ale to sem neviděl
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    A pak ze ma palacinky jenom Pentax :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    REPLIKANT: tak pozor, jedná se o 2,8/45 mm, ne 40 mm. mimochodem Ai-P Nikkor 2,8/45 mm je ještě o 3 mm nižší (a bude ti s ním fungovat matrix)...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: skoda ze tak blby ohnisko..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Jak sem se díval na ten Huggiho odkaz, tak jsem trochu projel po dlouhý době paladix, a moc se mi zalíbil tahle palačinka 2.8/40mm pre-Ai

Někdo nějaké zkušenosti? Představa je taková, že bych měl širokáč a tele a tohle by vyřešilo potřebu záklaďáku bez nutnosti "tahat" další prostorově náročnější sklo.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Prodavam D700 pokud by mel nekdo zajem:
    Nikon D700 - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=218279
    FMATEJU
    FMATEJU --- ---
    YNZA: Dobre tak tento ne. Resp bez tc se to sehnat da.
    YNZA
    YNZA --- ---
    FMATEJU: nikkor 80-200 as-f + tc do 20? taky chci
    MAJA
    MAJA --- ---
    FMATEJU: na zvířátka ?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HUGGI: Zkusím si ho někde půjčit. Beru na vědomí, díky.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TWARR: hele tak jeste 2tejdny urcite..5R uz jsou..ale 6 nejak zdrzujou..

COWBOY: a zkousel jsi uz ty modernejsi LCD co se dneska do fotaku davaj? ono na nich je uz i na slunicko docela dobre videt.. ..samozrejme hledacek je lepsi..ale chces urcite jen kuli hledacku tahat mnohem vetsi a tezsi fotak? Ni cjinyho ti DSLR v tyhle tride nenabidne..
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HUGGI:
    MENTOL_:
    Když to nemá hledáček. Ve sluníčku mi vadí, že nevím, co fotím.
    TWARR
    TWARR --- ---
    HUGGI: vono je to tu mimo, o tom zadna, ale ... kdy bude ta sestka? :))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_:
    COWBOY: Souhlas..5N je vybornej fotak...na ten setak jde i poridit relativen levna predsadka, ktera uz udela dostatecnej sirokac..aktualne to je asi to nejlepsi co jde v tyhle cene koupit..

[spam] levnejsi nez u skody: http://www.megapixel.cz/sony-nex-5n-stribrny-18-55-mm
    pripadne jich mame nekolik v bazaru i se zarukou [/spam]
    FMATEJU
    FMATEJU --- ---
    prosim o radu, poohlizim se po nejakym teleobjektivu, spis starsim, neco do 20k.
    vybiram zatim z tohohle:
    Sigma 400/5,6
    sigma 120-400/4,5-5,6
    sigma 150-500/5-6,3
    pripadne klasiku:
    sigma 70-200/2,8 + tc
    nikkor 80-200 as-f + tc

ktery z tech byste doporucili a proc?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    COWBOY: musi to byt Nikon a zrcadlovka ? Jak moc planujes/potrebujes sirokac a co vsechno chces tahat ? Sony Nex-5N je za docela zajimavy vyprodejovy ceny
    SONY NEX-5N černý + 18-55 mm | Kompakty s výměnným objektivem Sony | Centrum FotoŠkoda
    http://www.fotoskoda.cz/eobchod/sony-nex-5n-cerny-18-55-mm
    SONY NEX-5N černý + 18-55 mm | Kompakty s výměnným objektivem Sony | Centrum FotoŠkoda
    http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p4013296-cz-sony-nex5n-cerny-+-1855-mm
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FURYAN: no ono neni u Nikonu moc potreba..mas vybornou stredni tridu a pak tu nizsi kde jsou pouzity stejny snimace take jako backup kde neni ergonomie apod prioritni klidne brat nejnizsi rady (ale zase ne starsi nez D3100)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam