• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MAJA
    MAJA --- ---
    REPLIKANT: nojo, ale pak zjistí, že když budou potřebovat základní zoom, tak zas skončí nazpátek u Nikkor 24-70/2.8 :-)

FURYAN: jj, takhle jsem pořídil svoji D700 - človíček si to pořídil na focení děcka spolu s 24-70, kterou mi cpal taky, a zjistil, že to super fotky samo neudělá, že je to těžký jak prase a že fotí většinu iphonem :-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MAJA: Potřebujou prachy na D800/D600 ? ;)
    MAJA
    MAJA --- ---
    Netušíte proč se teďka nějak moc lidé zbavuje Nikkora 24-70/2.8 ?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: jj to je trochu skoda ze to nemaskuje..jen to tam hodi obdelnik carou..je sice pri ostreni podsvicenej cervene, ale na koncertech ve tme to idealni nebude..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    to mi staci prepnout na AEL nebo jak se to jmenuje, ktery normalne nepouzivam, jen je o kousek jinak pozicovany proti afon z D700, ale to je ok, funguje to. Vyzkousej pripadne prosim jak se foti na ten 1.2x crop, pry to nemaskuje hledacek, jen naskoci obdelnik, tak jak moc to staci nebo mate ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: no hele..to zvetseni je snad nejvic navykova funkce..ale po 14dnech na D600 jsem si uz zvyknul na klikani na plus a vcera s d800 mi zae trvalo prejit na to OK..takze je to o zvyku..ale pro reportaze, kde to potrebujes rychle skontrolovat to je super fce...

jj a D600 nema AF-on..to jsi myslim mel nastaveny jako hlavni ostreni ne misto spouste ne?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: no zvetseni fotky je prave pruser no, to taky prispelo k tomu zvazovat zas D800. A taky NPS, D600 neni no.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: mno hele D600 jsem mel ted 2-3tejdny..a sla dal halvne z duvodu ovladani...vystup super, na AF se taky da zvyknout (stejne uz ostrim jen stred)..ale chybi tam nektery drobnosti v nastaveni, ktery ma i D700 treba (viz zvetseni fotky na ok apod) ..naprosta bomba je vaha a velikost..to je fakt super..a v podstate kdybych nemel moznost dobre koupit D800 tak bez vahani zustanu u D600..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: mam to ted ve vyhledu tak 50:50 jestli D600/D800, stve me 36mpix raw bez resamplu, ale uklidnuju se tim, ze v 1.2x cropu je to jen 25mp jako D600 na vyssi objemy foceni. I to snad pry foti 5fps misto 4, viewfinder na 80% se snad da jeste vydejchat podle potreby, ohniska se zas tolik nezmeni, na reportaz mozna ideal.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Prvni poznatky z poradnyho foceni D800:
    1) Ergonie super - byl jsem dlouho zvyklej na D700, vyzkousel jsem D600..na D800 jsem si zvyl hned (jen me sere predelany nastavovani AF:.to stary mi prislo rychlejsi)
    2) ten vystup je DOKONALEJ! A podle par backstage fotek na ISO6400 bych rekl ze i lepsi jak D700
    3) Chce to sakra dobrej pocitac, hromadu disku a jeste vetsi hromadu karet..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    STEFJACK: s D90 pomerne dost zkusenosti, co by si chtel slyset. S 60d skoro zadny, co ti na to mam rict?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    STEFJACK: v zaruce hadam neni? Aby se oprava vubec vyplatila... Jestli nespadl, tak to bude nejaka malickost. Nech objektiv vyjet a vyndej baterku, aby zase nezajel. Pak s nim zkus s citem viklat. To je asi vse, co muzes bez rozebrani zkusit.
    STEFJACK
    STEFJACK --- ---
    PLAYER: super diky moc za info, ten objektiv vyjede - zajede a porucha objektivu :(
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    STEFJACK: a co bys chtel slyset krom toho, ze vybiras predevsim mezi dvema znackami? D90 je osvedcena kvalita. 60D ma lepsi video a lip se drzi (jako vetsina Canonu oproti Nikonu), coz na druhou stranu kompenzuje logictejsi ovladani Nikonu (jako vetsina Nikonu oproti Canonu).
    Ten kompakt se ani nezapne (cti nyvysune objektiv)? Tak asi bude nejak mechanicky zablokovanej, zkus s nim lehce zatrast, poklepat na ruce, treba se povoli. Jinak rozborka (cti servis).
    STEFJACK
    STEFJACK --- ---
    odesel mi fotak: Nikon Coolpix S8000 to po zapnuti pise ´Porucha objektivu´ vi nekdo co s tim? diky moc
    STEFJACK
    STEFJACK --- ---
    mam dotaz, nekdo nejaky zkusenosti s Nikonem D 90, umrel mi fotak tak se rozhoduji mezi Nikonem D90 a Canonem EOS 60d diky moc...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HUGGI nemáš v práci Nikon S800c ?
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    PETUS:
    taky se mi to stalo, souviselo to s clonou, neco pri prevodu z tela na objektiv, vzdycky na chvili pomohl ten hard reset s baterkou.
    oprava v servisu vse vyresila
    GAGMAN
    GAGMAN --- ---
    PETUS:
    me se hlaska Err objevuje pravidelne kdyz se mi vybije neorigo baterka v neorigo gripu (D700) staci vyndat z gripu baterku a dat ji nekam do hajzlu (obvykle brasna) a pak je vsechno v pohode. stalo se mi ale uz i to, ze jsem musel vyndat baterku z tela a zase ji zandat (proste obdoba resetu)
    SYKES
    SYKES --- ---
    PLAYER: dobrej vtip. Pokud neumí použít elementární formuláře pro tvorbu statistik, tak si říká o ignoraci v lepřím případě, o ban v tom horším, Nechápu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam