• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    FURYAN: o slunicka vubec nejde - ano, je nestastny mit pokazdy 15 zaberu tehoz a z toho vybirat. Ale to, ze nekdo treba pravidelne a zcela opravnene dle potreby foti 500 i vic fotek za akci neznamena totez, a v tom spociva ignorace okolnosti tveho vykriku - stejne jako to dela Ken a jini "hlasiti s moralni prevahou a jasnym vyhledem".
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MENTOL_:Jestli jsi muj prispevek pochopil takhle, tak mne to mrzi, ale ja uz vazne nevim, jak "zariveji a slunickoveji" psat, aby nahodnou nekdo citlivy nedostal psychyckou ujmu. :-/
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    REPLIKANT: to že to nikdy nedělal neznamená že to neudělá, jen k tomu potřebuje dotlačit , jak se zda tak ten tlak je malý
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    FURYAN: trochu rockwellismus, ne ? "vsichni foti stejne, rozdilne ucely nejsou podstatny, protoze jaaaa to tak nepotrebuju a tudiz nedelam a je to to jedine spravne.."
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Kdo vyfoti za jeden vecer 500 fotek z jedne akce, mel by zacit fotit na film, a brat si jeden 36 snimkovej svitek. To, ze si nekdo "dela" vyber z 10, 15 fotek jednoho zaberu vyplyva, ze je spis neco spatne...
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    jinak teda giganticky soubory ? od ty doby co jsem zacal delat s HD videem v nekomprimovanym formatu mi zadnej soubor neprijde moc velkej ;] vsechno je jen otazka uhlu pohledu
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    REPLIKANT: tak velkej NEF pote co ho clovek zpracuje a preulozi do neceho snesitelnejsiho prestava bejt problem ;]
    ale znam to, kdyz clovek ma takhle zpracovat 500fotek, coz zakonite trva a moc se mu do toho nechce. tak je nutny mit na disku velky rezervy
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PEPAZZ: Nikon nikdy nepřidával zásadní funkce v update firmwaru, jenom opravoval chyby, proto se neočekává i tak zásadní změna, která by mohla smazat spoustu zbytečnýho zla ohledně velkej souborů v RAW.

HUGGI: To je pravda, jsem široko daleko jedinej kdo fotí do NEF. Ale na firemních akcích taky fotim do JPEG, úplně v pohodě použitelný. Což ale vůbec neřeší problém s gigantyckejma souborama...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    vlastne kdyz jsem koukal na srovnani tak jediny co me muze vadit je max 1/4000 a mensi pokryti AF...
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    ULTRAMARINE: :D mas recht.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Brno cely vymrelo
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Mam takovy pocit ze v Brne nikonisti uplne vymreli.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SYKES: neni to "prusvih" to vubec ne..ja nemit dobrou nabidku na D800 tak zustanu u D600..ale chybej tam takovy ty drobnosti co dokazou usnadnit ovladani pri reportazi (pro atelier/krajinu je to sumafuk)..a i na D800 me treba sere novej zpusob nastavovani AF kdy mam jen jedno tlacitko a nastavuju rollerama takze musim koukat na displej a nejde to delat poslepu..

a D600 je uzasne mala, lehka..perfektni hledacek..ostreni jen kolem stredu me osobne nejak nevadilo, uz jsem si zvykl ostrit jen stredem a presny to je takze bez problemu..

a narozdil od D700/800 ma treba U1/U2 na coz jsem si behem 14dnu dokazal hodne zvyknout a ted mi to zase chybi..
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    SYKES: mam D800 uz asi pul roku a mel jsem ted moznost na tyden fotit s D600 a rozhodne bych s koupi D600 nevahal ani v porovnani s 800kou.
    SYKES
    SYKES --- ---
    SKALARIAK: PLAYER: D600 má také omezený bracketing max. na 3 snímky. Také může být pro někoho dost problém (nejen pro HDR enthusiasts).
    HUGGI: fakt je to takový průšvih, taková změna? Přeci jen, ze své D300 bych rád šel směrem na D600 právě... :/
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    a jsme u toho, nenabízej to , proto ze si zakaznik malo stežuje :))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: Bohuzel asi ne...kdkyoli o tom mluvim s nekym z CZ nikonu tak dostavam odpoved typou "ale vzdyt to je prece zbytecny, muzes fotit do jpg"..:p
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HUGGI: neplánuje nikon konecne updatnout firmware a nabidnout sraw?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SKALARIAK: iso50 (nativni 100) + 1/8000s, treba.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Pro nekoho kdo nemel d300/700 a neni tudiz zvyklej na to ovladani, AF..atd tak ne a s klidem bych sle do D600...bez vahani!
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    hele Huggi a stoji ta d800 za tech 16 nebo kolik tisic navic oproti d600? Je tam nakej vyraznej plus? S tim ze tech 36Mpix beru spis jako minus :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam