• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    SYKES
    SYKES --- ---
    HABRENKA: bože taková prčice světa :)))
    LUKAS87: OK, dík
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SYKES: ono jich tu víc není. zkus jim napsat maila, sekretářky na příjmu to myslím po ruce neměly...
    SYKES
    SYKES --- ---
    LUKAS87: myslíš ofiko servis v Kodaňský?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    v oficiálním servisu měli dřív kontakt na někoho, kdo opravoval starý mechanický těla, ale je to už pár let, co jsem tam byl naposledy...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    je doporučeníhodný, ale do oprav FE2 a FA se moc nehrnou, je to děsnej opruz rozebírat mechaniku a nejsou náhradní díly.
    SYKES
    SYKES --- ---
    Poradíte, kde nechat vyčistit, skouknout a seřídit staré Nikony, jako třeba FEčko? Je FotoŠkoda doporučeníhodný? Tušíte někdo orientačně cenu?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DRSH: řešení, ovšem opticky docela bida, by mohla byt sirokouhla sroubovaci predsadka. (x0,21, x0,25, x0,45)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DRSH: no první zalodnost je crop faktor 2,7 takze jakmile to nasadis na tu J1 uz z toho zadny rybi oko nebude..aktualne zadny pro tenhle format neexistuje.. Nikon 1 nejsou uplne vhodny pro nejaky "kreativnejsi" zamery...to jsou spis jen kompkaty s lepsi kvalitou..
    DRSH
    DRSH --- ---
    cau, mam digital NIKON 1 J1. Jde k tomuto fotoaparatu koupit objetiv typu "rybi oko"? Co jsem vyzjistil musel bych nejprve koupit adapter FT1 a pak koupit nejaky objetiv rady NIKKOR, napr treba tenhle: Objektiv Nikon 10,5mm f/2,8G AF DX RYBÍ OKO IF-ED s CL-0715 / LF-1? Ma s tim nekdo nejakou zkusenost nebo muze mi nekdo poradit zaludnosti co lama meho typu nevidi?
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    REPLIKANT: Hm, z toho mam taky strach no. 1.8/35mm mam taky a k tomu N 18-55 setovy, ten pujde ale asi brzo z domu a ja bych rad neco na foceni krajinek.
    PYRO
    PYRO --- ---
    SEMIHOLSEN
    SEMIHOLSEN --- ---
    O gripe som uvazoval jedine ak by sa vosli donho tuzkove baterky, pyro ako myslis sachovat s baterkami? :) Tu jednu si kupim, gramy az tak nepribudnu :) Aj ked napriklad nepochopim ako moze niekto dat 35 dni na 2 baterky ...pre mna by to bolo iba odfotit si to najdolezitejsie a dovidenia. Chapem ze niekto to ma uz v oku a minimalne maze, ale potom to uz nieje zabava. Mam fotak sice skoro 2 roky, ale jedna baterka mi vydrzi par dni ...Fotim s roznymi nastaveniami , menim kompoziciu, vela fotiek v sere/noci - hranie s expoziciou atd.. proste chcem sa s tym pohrat.
    PYRO
    PYRO --- ---
    SEMIHOLSEN: nikon vytvoril velice dobrou ochranu :)
    alternativy neexistuji, je jen moznost prez batery grip, ale stale potrebujes aspon jednu originalni, a musis s baterkama dost sachovat takze spis nepouzitelne :)

a ano take mam jednu navic a uplne to staci. hrani si z displayem to uz jsem ve smes opustil :)
    vse dulezite vydis v hledacku :) jedine na co zapinam display je volba zaostrovacich poli. a zpusob ostreni.
    BIRK
    BIRK --- ---
    SEMIHOLSEN: absolvoval jsem 35 deni trek se 3ma baterkama...a jdyz jsem se rvatil domu tak na posledni baterku jsem dalsi den fotit koncert... kup si baterku ne grip...kterej je dalsi zbytecny vaha...znas tu hlasku ze gramy delaj kila?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KUBBE: Na hraní je to dobrý, ale pozor, kamarád si jej pořídil, první měsíc skoro nesundal z foťáku, a teď zvažuje že jej prodá, protože stejně nejvíc fotí N 1.8/35mm a nově s T 2.8/17-50.
    SEMIHOLSEN
    SEMIHOLSEN --- ---
    ULTRAMARINE:
    PYRO: Da sa samozrejme vyzit aj z jednej, ale ja si chcem radsej uzit vylet, fotenie a nie stale mysliet na to ci mi vydrzi baterka :) Pouzivam inac dost displey a celkovo sa s fotakom "babrem" takze som vacsi konzument energie. No a dostavam sa k dalsej otazke - preco su vlastne tie baterky take drahe? (1000 a viac). Neviete mi prosim niekto poradit lacny zdroj? Ebay je za polovicu ale to uz nestiham dorucit. Dakujem
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    Zdravim, chtel bych se zeptat na nazory mistnich na Samyang 8mm/3,5, na moji D5100. Pripadne, zdali by jste mi nedoporucili neco v podobne cenove kategorii (do 10tis) ?
    PYRO
    PYRO --- ---
    SEMIHOLSEN: Pokud energii setris. Mas vypnuty display (vypnuty nahledy atd.) tak d3100 da bez problemu 1000 fotek na jednu baterku. mam otestovano ze neco kolem 1300 fotek.

V BG vydim asi jen tu vyhodu v lepsim drzeni, mne osobne to vyhovuje bez neho a mam jen jednu nahradni baterku a vystacim si vesmes kde koliv.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    na 4 dny imho staci jedna baterka pokud trosku uvazujes nad tim, co fotit
    SEMIHOLSEN
    SEMIHOLSEN --- ---
    Tak zase som sa sem prikmotril pre radu, budem vdacny za vsetky pripomienky :)
    Odchadzam do ameriky, kde absolvujem 4dnovy trek.
    Otazka - oplati sa mi kupovat battery grip? (D3100)
    Myslel som si ze existuje aj na AA baterky pre moj lowcost , ale mojim chvilkovym smatranim na nete som ziadny nenasiel. V tom pripade je uplne zbytocny nie??
    1-2 nove baterky a je po probleme si myslim ... To ze je to len zbytocna vaha naviac prevysuje nad lepsim drzanim.
    Vyvedte ma prosim z omylu, ak som v nom,dakujem :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PEJR:
    PEJR:
    Dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam