• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    TWARR: kdyz se podivam na ten Canon 22/2, panasonic 20/1.7 a nebo to sklo na Fuji X100 tak to proste nemuze bejt tak slozity. Ja z toho mam spis pocit, ze to zkousi, vzali co maji jednoduse poruce a dali to tam proste bez konceptu.

BAGRNASTROME: tak zas budme trochu korekt, urcite bych nesrovnaval 1 s telefony, neni to spatnej system kdyz clovek ozeli vetsi cip, ta jejich posledni V2 je treba docela pekna i do ruky pro profika a v kombinaci s robustni redukci to slusne ostri s normalnimi skly, coz taky nekdo vyuzije. Novej sirokac se asi taky povedl - proste dava to na trhu nejakej smysl, ale to novy 28/2.8 moc ne no..
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    TWARR: Mně teda argument s konstrukcí nestačí. V sousední třídě: kompakty se zoomem plusmínus 28-1XX mm těsně nad 10k CZK mají skoro všichni hlavní výrobci nějaký objektiv se světelností na širokém konci pod 2.8 (Panasonic má i 1,4). Tam to ale zabíjejí vesměs příšernými čipy, nehorázně šumícími už od ISO 200. Dělal jsem teď na tohlé téma takovou rešerši.

MENTOL_: Nikon 1 je pomsta fotografům. Lepší výstup má dnes kdejaký telefon. Snad jen ta avisovaná rychlost je tam výhodou. Ale dohromady mi to stejně přijde fuknční asi jako Lambo z lepenky...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MENTOL_: Ber to tak, že máš na výběr, já třeba Fuji jen s 35tkou prostě brát nechci, takže sem rád, že "konečně" někdo udělal širší ;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MENTOL_: Nesouhlasim, ohnisko 28mm je neuniverzálnější co znám, ani dlouhý, ani moc široký, akorát, a ta světelnost, mno kdyby to byla F2 tak se nedoplatíme už tuplem, takže v kombinaci 2.8/28mm na APS-C (samozřejmě ekvivalent 35mm) je naprosto vpohodě IMO.
    TWARR
    TWARR --- ---
    moje fabulativni idea mi rika, ze by to soudruhum z nipponu delalo problem pri konstruci objektivu. jinej duvod me totiz nenapada, nedava to smysl. ano :D
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MENTOL_: presne. kdyby to bylo aspon 28/2.0, tak by to mohlo byt zajimavejsi, takhle fakt nevim, kdo tomu da prednost napr. pred X100s.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    BAGRNASTROME: jenze temhle lidem staci uz cokoliv z ty jejich Nikon 1 rady za min penez, dokonce tam maji i pevny 28mm ekvivalent, opet f/2.8, a zas takovej rozdil ve velikosti cipu se v tyhle cilovce neprojevi, oceni spis variabilitu a barvicky.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ULTRAMARINE: ekvivalent 35mm a clona max f/2 - tezko najit univerzalnejsi ohnisko, nicmene 28mm bych "prezil", ale f/2.8 je uz moc na nejakou tu "kreativitu". Fuji s X100 to chape, Sony s RX1 to chape, i Canon se svym jedinym mirrorless pevnym sklem to chape, Panasonicu 20/1.7 (40mm) se taky prodalo tuna, ale proste Nikon zas jede svoji..
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    MENTOL_: Mě přijde mimo hlavně cena. Plánovanejch 1100 USD je za takovouhle krabičku nehoráznej ranec. K ohnisku/světelnosti bych až takový výhrady neměl, bejt o polovinu levnější;-) Těch 28 mm je dneska na hodně kompaktech širokej konec zoomu a lidi si zvykli na to dost fotit - dostanou do záběru všechny u stolu, lze tam ještě mluvit alespoň o náznaku světelnosti objektivu a je to rychlý. Typický kinofilmový ohnisko 35 mm už dnes IMHO používá málokdo, 24 mm je pak zas už pro většinu široký až moc.
    TWARR
    TWARR --- ---
    MENTOL_: historicky takovy fotaky byly, treba ricoh gr1. ja v tom nevidim zadnej problem, je to to fajn neutral mezi 24 a 35, proc ne? mozna kvuli cene. mozna. olympus ep-5 se suska ze bude za tisic babek a to je m4/3. doba je divna. nemluve o rumorech s nex9, kterej by mel bejt nacenenej jeste vejs nez rx1 ... vsichni zobou tvrdy :)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    MENTOL_: a jaky by sis predstavoval?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    TWARR: ten Nikon je fakt mimo - 28/2.8 mi prijde jako uplne nesikovny ohnisko/clona. Proste jak nejde o DSLR, tak oni se nepouci.
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUKAS87: ty si lolek, dyk mam ten batoh doma
    TWARR
    TWARR --- ---
    Just Posted: Nikon Coolpix A preview - hands on with the DX compact: Digital Photography Review
    http://www.dpreview.com/news/2013/03/05/Hands-on-Nikon-Coolpix-A-preview-with-DX-format-fixed-prime-lens-28mm-equivalent-F2-8-compact

Pekne
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    YNZA: prosimtě zajdi si do krámu se na to podívat. do boční kapsy se mi vešla zasadit koncem karimatka a i 2 l flašku na vodu to pojmulo....
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUKAS87: je v tipny jak udelali z cervenyho batohu modrej ve photoshopu, ale tu kapsu na boku to ma taky malou. jedine snad zase hrdlem dolu :/
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    k batohum na foceni - u nas nejsou k dostani, ale zatim nejlepsi v cem jsem nosil fotak jsou batohy Aarn [firma z NZ]. Lehky, odolnu a hlavne delany tak, ze k tomu jsou pridavny kapsy, ktery ma clovek vepredu. Takze je to lip vybalancovany a to co potrebuje, tak ma po ruce..
    Aarn Bodypacks - Accessories
    http://www.aarnpacks.com/products/balance_pockets.html
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    YNZA: jako petflasku s vodou? bud do hroni casti nebo ji rbu na bok obracene do ty kapsicky zboku, ale to uz je hodne ot :)
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    LUKAS87: Dovolil bych si drobně oponovat. Ten můj Tamrac, jak ho používám já, je téměř stejně pohotový jako holý aparát na krku, jen mechanicky chráněn. Absolvoval jsem takhle třeba hřebenovku Roháčů. Ty řetězy bych si s holým strojem fakt nelajsnul. Jen se mi to takhle moc nevejde s clonou nasazenou tak, aby clonila. Čili buď ji nepoužívat, nebo holt věčně otáčet do pracovní polohy.
    Na druhou stranu, co jsem se tak bavil s lidmi, co na Islandu byli, fouká tam cca 360 dní v roce, což znamená tuny prachu v očích, puse, prostě všude. Takže tam je na místě spíš ochrana proti tomuto neřádu. Opět doporučuji stejný Tamrac. Při zavření zipu a přetažení přesahu výka je technika v bezpečí.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    REPLIKANT: nosim v tom asi co? cihly? fakto ti to prijde offtopic? jsi purista? PET je temna strana? Canon? .)
    YNZA: petka na boku na vetsim (sirsim) batohu je opruz. nosis stativ? -misto nej se da dat na spoustu baglu. Taky dve litrovky dovnitr jsou dost prakticke (a muzes mit ruzne veci!) .. ale chapu tvou frustraci ze neni na trhu vyrobek dost podobny tvemu prani funkci i designem. a petka obecne je hnus..

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam