• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    TWARR
    TWARR --- ---
    REPLIKANT: ja uz mu ji nabizel, at si trhne ploutvi dvakrat dokola ;))
    YNZA
    YNZA --- ---
    REPLIKANT: 1500 sem samozrejme myslel za F80. vzhledem k tomu ze si bazary berou tech cca 30% myslim ze by mela jit sehnat F100 pod trojku proste
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YNZA: Hele to je trochu mimo ta cena ne, chápu f80 (poptej Twarra ;)), ale za F100 litr a půl? To jsi z levného kraje, co sem zjištoval v cfš bazaru tak nejlevnější za 3,5 a funglovka tam byla za 5,8, na nàhradní díly za boženku.
    ZEWL23BABA
    ZEWL23BABA --- ---
    Nechcete někdo analog Nikon F65 se základním objektivem Nikkor 28 - 80 (nejlevnější základ) + Tamron 80 - 300 (taky ten nejlevnější základ)

Nikkor má zlomenej plastovej závit u bajonetu. Tamron je v cajku. K tělu je originál battery pack a Hama brašna, tělo je v absolutně bezvadném stavu.

Případně alespoň poraďte cenu, protože absolutně netušim, jak se to teď pohybuje...Pořizovací cena byla 11K, představoval bych si alespoň 2,5K (ale nevim, jestli nejsem mimo)

Díky
    MAJA
    MAJA --- ---
    HUGGI: tak to mě trochu uklidnilo :-) Klasika jako u disků - dá se tomu pořádně zabrat a ty s výrobní vadou brzo odpadnou, zbytek vydrží ...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MAJA: Jinak teda vetsinou behem mesice co si tak pamatuju..asi zalezi na pouzivani..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MAJA: Ne u 32GB, ale az u tech vetsich..64 a 128GB..32GB se o moc vic jak 8/16 nereklamujou..nebo jsem to teda nezaznamenal
    MAJA
    MAJA --- ---
    HUGGI: To je zajímavá informace ty zvýšené reklamace u 32 GB Sandisků - projeví se to víceméně hned stejně jako třeba u pevných disků nebo se ošoupou časem (i když dřív) ?

... Lexar beru jako lepší/spolehlivější, ale cena už je opravdu ošklivá.

Rozdíl CF 60MB/s Sandisk 16 vs. 32 GB je cca 1400 vs. 2400 Kč ...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: no oni se reklamujou prave ty velky a extra drahy CF od sandisku:)
    na 32GB sdcko se mi vejde zhruba 400rawu tusim..to mi prijde idealni...ale CF mam kuli cene 8GB a 16GB
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: podle me je to zpusobeny velkou hustotou zaznamu. Je fakt ze tech 170 je malo no, takovejch 300 na svatbu staci, ale 300 je docela.. jakoze bych byl i nervozni mozna :D abych neco neprosral. Ale ta cena za ty vetsi je peklicko Na druhou stranu - ten fotak nestoji 20 tisic, ale ponekud vic, takze brecet nad tim, ze ma drahy krmivo, je trochu naprd. A tem co pouzivaji levny karty, k tem asi neni potreba dodavat nic nez ze kazdy sveho stesti strujce :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: u D800 uz jsou 16GB takovej zaklad...32GB ideal..do vetsi bych nesel jak z duvodu ceny(u CF) tak spolehlivosti..zatim se nejak podezrele casto reklamujou (oproti mensim)
    MAJA
    MAJA --- ---
    KARYSLAV: když na 16GB se vejde cca 170 fotek ... neflákám toho tolik, ale když bych někam jel, bez možnosti odlít data, tak mi 32GB přijde lepší i když jí málokdy běžně úplně zaplním
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MAJA: no, spíš víc menších kater, na 32GB bych asi koule neměl, tak 16 max
    MAJA
    MAJA --- ---
    Čekal jsem to, ale doufal v nějakou alternativu, ty rychlejší 32GB Sandisky mi přijdou trochu drahý :-(
    HUGGI: zájem by byl - kdyžtak pošta
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MAJA: pouzivam vyhradne sandisk..jednu 60MB a hromadu 30MB..pokud nefotis serie tak rozdil nepoznas...ale planuju ted prechod komplet na SD tak pokud bys mel zajem chci je vsechny prodat..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MAJA: Já třeba u D700 jsem o víkendu omylem vytáhl pomalejší kartu, a nestačil sem se divit, jak strašlivě moc je ten rozdíl pod 60MB znát i tam. Rychlost mezi vyfocením fotky a možností kouknut na náhled mi připadala jako 3x věčnost.
    MAJA
    MAJA --- ---
    KARYSLAV: jak moc je tam znát rychlost karty ?

Celkem by mě zajímal rozdíl při zápisu na obyč. SDHC kartu, pomalejší CF a pak jestli mají smysl ty 60 a 90 MB/s. Používám 14bit lossless compressed RAW tj. cca 50 MB/fotka.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MAJA: SANDISK 60 a více MB/s
    MAJA
    MAJA --- ---
    Jaké máte (dlouhodobě) vyzkoušené CF karty do D800 ? Zdá se, že je to nějaký háklivý, minimálně na rychlé Kingstony.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam