• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: podle me je to zpusobeny velkou hustotou zaznamu. Je fakt ze tech 170 je malo no, takovejch 300 na svatbu staci, ale 300 je docela.. jakoze bych byl i nervozni mozna :D abych neco neprosral. Ale ta cena za ty vetsi je peklicko Na druhou stranu - ten fotak nestoji 20 tisic, ale ponekud vic, takze brecet nad tim, ze ma drahy krmivo, je trochu naprd. A tem co pouzivaji levny karty, k tem asi neni potreba dodavat nic nez ze kazdy sveho stesti strujce :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: u D800 uz jsou 16GB takovej zaklad...32GB ideal..do vetsi bych nesel jak z duvodu ceny(u CF) tak spolehlivosti..zatim se nejak podezrele casto reklamujou (oproti mensim)
    MAJA
    MAJA --- ---
    KARYSLAV: když na 16GB se vejde cca 170 fotek ... neflákám toho tolik, ale když bych někam jel, bez možnosti odlít data, tak mi 32GB přijde lepší i když jí málokdy běžně úplně zaplním
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MAJA: no, spíš víc menších kater, na 32GB bych asi koule neměl, tak 16 max
    MAJA
    MAJA --- ---
    Čekal jsem to, ale doufal v nějakou alternativu, ty rychlejší 32GB Sandisky mi přijdou trochu drahý :-(
    HUGGI: zájem by byl - kdyžtak pošta
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MAJA: pouzivam vyhradne sandisk..jednu 60MB a hromadu 30MB..pokud nefotis serie tak rozdil nepoznas...ale planuju ted prechod komplet na SD tak pokud bys mel zajem chci je vsechny prodat..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MAJA: Já třeba u D700 jsem o víkendu omylem vytáhl pomalejší kartu, a nestačil sem se divit, jak strašlivě moc je ten rozdíl pod 60MB znát i tam. Rychlost mezi vyfocením fotky a možností kouknut na náhled mi připadala jako 3x věčnost.
    MAJA
    MAJA --- ---
    KARYSLAV: jak moc je tam znát rychlost karty ?

Celkem by mě zajímal rozdíl při zápisu na obyč. SDHC kartu, pomalejší CF a pak jestli mají smysl ty 60 a 90 MB/s. Používám 14bit lossless compressed RAW tj. cca 50 MB/fotka.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MAJA: SANDISK 60 a více MB/s
    MAJA
    MAJA --- ---
    Jaké máte (dlouhodobě) vyzkoušené CF karty do D800 ? Zdá se, že je to nějaký háklivý, minimálně na rychlé Kingstony.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    SYKES: Ty peníze? Já nebejt cca mego v mínusu tak už ho (za ty peníze) mám na stole a to rozhodně nemám nouzi o cvakadla.
    Mrňavosti s F bajonetem bych doporučil FE/FM, podle toho, jakou preferuješ závěrku. EMko je sice IMHO užší a nižší, ale řekl bych zas tlustší, což považuji za větší překážku mrňavosti. Přímé porovnání jsem nedělal, ale pocitově z ruky, bych to tak řekl.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SYKES: EM, FG, FG-20, ale já bych si něco takovýho nekoupil.
    PEJR
    PEJR --- ---
    Nikon EM by měl bejt nejmenší, ale zase je to jen takový cvakátko, neni to plnokrevnej nikon..
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    SYKES: nikon S3? ;)
    SYKES
    SYKES --- ---
    STILL_PRIMITIVE: jasný, FM2ku jsem měl... pravda je, že menší můžou být leda dálkoměry, ale to je zas o jiných sklech... dík!
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    SYKES: Nejmenší sou asi FE/FMka (1,2,3) ...
    SYKES
    SYKES --- ---
    Jaké je nejmenší kinofilmové tělo, přijímající objektivy Nikon?
    Hrozně se mi zalíbila Bessa L s 12mm Voigtlanderem: http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=238909 - ale ty peníze se mi za to fakt nechce dát, tak si říkám, že bych alespoň zužitkoval svou dvacítku Voigtlandera, taky je širokáč a hlavně velikosti zanedbatelné :))
    YNZA
    YNZA --- ---
    sedici golubi vyfoti i pinhole, co dajaký šport z teho?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Fotky z novýho Nikkora 4.5-5.6/80-400mm G VR ED N
    Nikon 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR lens sample images - a set on Flickr
    http://www.flickr.com/photos/nikonrumors/sets/72157633032109852/with/8569635611/

Tady na 400mm F5,6 celkem slušně (za ty prachy že jo..)
    http://farm9.staticflickr.com/8100/8569635611_abdd9034a4_o.jpg
    YNZA
    YNZA --- ---
    a nestacil by ji ten F4? dyk to je taky povedeny kousek
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    INIQUITY: viz komenty prede mnou a ja jen dodam, ze pokud se ji zda cena vysoka za novou, muze vzit z druhe ruky prvni verzi, pohybuje se kolem 30K a nebo novy Tamron 70-200/2.8 VC za 40tis. novy. Dle ohlasu je to velmi povedene sklo i co se ostreni tyce.

Test objektivu Tamron SP 70-200 f/2.8 Di VC USD
    http://www.4foto.cz/tamron-70-200-vc-review/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam