• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PEKK
    PEKK --- ---
    Nikonari, koupil jsem si Tamron 70-300 a zbyl mi doma Nikac 55-200 VR, co myslite, za jakou stredni sumu se tak da strelit?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Njn, Lexar, ten uz mi nesmi pres prah.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ZURG: zkusil bych nejdriv vymenit ruzny casti retezce pri kopirovani (tj, zkusit to pres fotak/ctecku/jinou ctecku), jinej kabel atd.
    MAJA
    MAJA --- ---
    a vyvarovat se zápisů na kartu, žádné opravy filesystému apod.
    MAJA
    MAJA --- ---
    ZURG: zkusil bych očistit kontakty a zkopírovat fotky přes nějakou čtečku
    ZURG
    ZURG --- ---
    Zdravím, mám dotaz, chtěl jsem stáhnout fotky z prázdnin/dovolené, a zjistil jsem, že snad všechny fotky na kartě jsou různě "barevně zrnité", rozostřené, rozbité na pruhy které jsou různě posunuté a podobně. Přitom ještě třeba včera nebo předevčírem, když jsem se do foťáku díval (mám Nikon D70S) a prohlížel si je, byly v pořádku. Včera večer pak na tom už byly takhle... Mohl by mi někdo poradit, co s tím? Nebo proč se to stalo a jak tomu příště zamezit? Je nějaká šance / program / Nikon servis (v Praze třeba Fotoškoda, něco lepšího?) jak dostat obrázky zpátky? Je jich asi za tři týdny =P ... Kartu mám 4 GB Lexar "Premium series"... Díky za pomoc.
    PEKK
    PEKK --- ---
    REPLIKANT: dík, to bylo za 5 12:)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PEKK: Mel by spolehlive ostrit na nekonecno a zaclonit resp. odclonit vsechny clony, cistej zadni clen a kontakty. Jinak je to nejjednodussi a nejlevnejsi objektiv, takze tam nic moc nehrozi..
    PEKK
    PEKK --- ---
    zdar, dneska si jdu pro pevnou 50ku 1,8 od nikonu za 2900, mám se na něco zaměřit u "ojetýho" objektivu? dik
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    DREADLESS
    DREADLESS --- ---
    KARYSLAV: nezavidim. taky me foceni nezivi, fotim si jen pro radost, zejo :)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    DREADLESS: nezavid :-D
    DREADLESS
    DREADLESS --- ---
    peknou vybavu ma v 26 letech...

INSIVITY - CHRIS BURKARD
    http://vimeo.com/55117394
    YNZA
    YNZA --- ---
    jaky "ucho" nebo popruh na 300/2.8? nejlip oddelitelny na karabiny? Na fotak mam takovej ten cinskej bajmek, ale to ma plastovy zaklapavatka, tomu moc neverim ze by to uneslo. Originalni nikonacky LN-1 je taky jen takova sranda gilotinovaci
    CROSS
    CROSS --- ---
    ad CROSS — asi tak:
    CROSS
    CROSS --- ---
    FATBOZZ: jde to pouze v režimu S a M
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Jde u d90 nastavit blesk na REAR only ? Vzdycky se mi tam k tomu prisere SLOW.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MAJA: Přes to eye-fi zkus nastavit Basic Small a v meny kvalitu JPEG na na Performence, to se ty soubory tak scvrknou, že jako náhledový obrázky napohodu..
    MAJA
    MAJA --- ---
    Podle toho, co jsem pochopil, tak i ten Sandisk Eye-Fi umí direct mode (nevím, jestli běží v AP režimu), kde se napřímo propojí s iOS/Android krabičkou. Pak má ještě jeden režim, který předpokládá wifi síť, kde se umí propojit i s PC, ale údajně jdou data z foťáku přes nějaký jejich cloud, což se mi ale vůbec nelíbí. Pak má přímo Eye-Fi v nabídce Pro verze, které jsou rychlejší a přenášejí i RAWy.

Asi počkám, vypadá to, že ty v ČR dostupné 8GB Sandisk Eye-fi nějak mizí ze skladů, počítám, že budou brzy nahrazené novější verzí - doufejme 16GB a hlavně s rychlejším zápisem.
    YNZA
    YNZA --- ---
    tak sou ruzne typy techto karez, ze, nektere tusim neumi udelat samy ze sebe AP
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam