• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Jde u d90 nastavit blesk na REAR only ? Vzdycky se mi tam k tomu prisere SLOW.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MAJA: Přes to eye-fi zkus nastavit Basic Small a v meny kvalitu JPEG na na Performence, to se ty soubory tak scvrknou, že jako náhledový obrázky napohodu..
    MAJA
    MAJA --- ---
    Podle toho, co jsem pochopil, tak i ten Sandisk Eye-Fi umí direct mode (nevím, jestli běží v AP režimu), kde se napřímo propojí s iOS/Android krabičkou. Pak má ještě jeden režim, který předpokládá wifi síť, kde se umí propojit i s PC, ale údajně jdou data z foťáku přes nějaký jejich cloud, což se mi ale vůbec nelíbí. Pak má přímo Eye-Fi v nabídce Pro verze, které jsou rychlejší a přenášejí i RAWy.

Asi počkám, vypadá to, že ty v ČR dostupné 8GB Sandisk Eye-fi nějak mizí ze skladů, počítám, že budou brzy nahrazené novější verzí - doufejme 16GB a hlavně s rychlejším zápisem.
    YNZA
    YNZA --- ---
    tak sou ruzne typy techto karez, ze, nektere tusim neumi udelat samy ze sebe AP
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    no byl jsem v miste, kde wifi nebylo, nic to neposilalo a fotak se choval jak kompakt z prelomu tisicileti.
    MAJA
    MAJA --- ---
    MORPHLER: líbilo by se mi to jenom na náhledy - CF karta RAW a na tuhle SD nějaký basic JPEG, tak doufám, že v direct modu na tablet na pár metrů by to mohlo fungovat ... akorát se mi tam nelíbí nějaké zmínky o cloudu apod. hovadinách kolem, kterých bych se nerad zúčastňoval.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MAJA: mam zkusenost v D7000... zpomalovalo to fotak tak, ze ji nepouzivam.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Máte někdo zkušenosti se Sandisk Eye-Fi kartou ? Nejlíp v D800 / V1 ?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    HAL_: Ta "univerzálnost" mi v tom původním dotazu nějak zapadla. Každopádně ale souhlas. O těch problémech v protisvětle jsem nevěděl, znám ho jen z interiéru bez zdrojů světla, který by mohly dělat problémy.

BOPA: FF je IMHO na rodinný focení overkill. Jednak te to pálka (někomu třeba neva), ale hlavně i D600 je prostě proti ostatním tělům cos tady psal hrozná kráva... Nehledě na to, že opravdu je potřeba takovej výstup? Ale nechci spouštět flejm. Hlavně ať slouží, ať už to bude nakonec cokoliv!
    BOPA
    BOPA --- ---
    BAGRNASTROME:
    HAL_:
    Myslím, že jim půjde zatím o nějakou univerzálnost.... Aby mohi vyotit maminu s miminem, prcky s plyšákem, někde na zahradě, na výletě... Rozhodně nic profi, proto jim ani nebudu cpát záblesková světla s deštníkama....
    opravdu mi spíše šlo o to, jak který ztěch DX "univerzálů" kreslí...Já s DX nemám žádnou praxi ani zkušenost.... POkud se v tom najdou, pak už bude volba jasná.... ale to opravdu zjistím až třeba po roce....
    Ale díky moc fšem :-))))
    HAL_
    HAL_ --- ---
    BAGRNASTROME: Jako prioritu zmiňoval hlavně univerzálnost. Což je právě ten největší důvod pro 16-85... sám bych ho taky nechtěl, mám pevná skla :))
    Tamron 17-50 je fajn, i rychlost ostření ujde, vadily mi spíš problémy v protisvětle.

A s tím že v ateliéru má blesk(y) tak nějak počítám, bez nich to není ateliér.
    TWARR
    TWARR --- ---
    to ostreni je rychlostne srovnatelny. mozna, ze vam to starejch vercich ostri pomalu. pak jeste bejvaval rodil mezi prvni verzi s nahonem z tela a druhou s vc, ktery uz melo motorek. spis bych tipoval, ze ten nikkor 16-85 bude presnejc ostrit, coz na druhou u skla se standardne svetelnosti zase nebude hrat roli. prast jak uhod.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BAGRNASTROME: prave. Tamron je sice svetelnej, ale je tak pomalej, ze je pomalejsi o dost nez ta 16-85 a kresbu ma velmi dobrou, ale taky horsi nez 16-85..
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    Mno, též přispěju se svou troškou. Ta 35/1.8 je sice fajn sklo, ale esli se chtěj o něco pokoušet v nějakým "miniateliérku", tak spíš než tuto, bych jim doporučil nějakej blesk. Řeší (ne)světelnost záklaďáku (tu 16-85 nemám jen kvůli tý příšerný světelnosti) a pro ateliérový focení (bez udání prodrobností) je IMHO mnohem výhodnější zoom než ekv. pevný padesátky.
    MENTOL_: Ten Tamron je IMHO strašně pomalej:-( I když pravda, kresbu má velmi dobrou. Co se týče světelnosti, jelikož se původní tazatel neobtěžoval zmínit, co tak bude rodinka fotit, tak těžko radit, že ano...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    16-85 mi od uvedeni prijde zbytecne drahej na to jaky ma clony (prestoze je ostrej atd). Za ty penize je v podstate k mani proverenej Tamron 17-50/2.8 + Nikon 35/1.8.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BOPA: 18-105 i 18-135 jsou takovy bakelitovy hracky, obcas mi prosly rukama a dycky jsem se od nich moc rad vratil ke sve 16-85. 16-85 ma dve drobne nevyhody - svetelnost a to, ze ma pomerne pomaly ostreni (ale presny).
    Pokud vadi svetelnost, to vyresis pevnou 35kou, rychlost ostreni je sice pomala, ale srovnatelna s objektivama v tyto cene. To resi jen vic penez.
    Zkratka 16-85 je asi nejlepsi reseni v kategorii neprofi zakladaku.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HAL_: Presne!
    16 vyuzivam casteji nez 85 a mam k tomu 35/1,8 pro mistnosti s serem (kde je šero :) )

Jinak ja mel jednodussi vyber tela. Vzal jsem D90. Nebyly ty Dxxxx :)
    HAL_
    HAL_ --- ---
    BOPA: 18-105 univerzálnější než 16-85 moc není, ten širší konec je potřebnější než konec delší, nehledě na to že 16-85 je ostřejší. Ale i to druhé sklo je hodně fajn, za ty prachy - které tě ale evidentně moc netlačí. 7100 se mi jako overkill zdá taky, ale každopádně z APS-C je to špička s výborným ostřením a co do rozlišení je overkill i ta 5200. Takže když už, tak klidně jít ještě níž, 5100 jinak o nic horší není.
    Do miniateliéru kde není nutná univerzálnost přibrat 35/1,8
    BOPA
    BOPA --- ---
    KOC256: Takže 16-85 a případně k tomu delší sklo... chápu... Mi to přijde taky lepší volba

Jinak vybírat něco v této relaci je neskutečný pakec... Kdyby byli ochotni dát víc, jasná volba na FX, k tomu rozumné sklo.... POHODA.... Za to prostě dám ruku do ohně...
    nebo kdyby řekli, že nějaký základ, taky se dá něco vybrat s tím, že nemohou čekat žádné zázraky... Ale takhle???
    Myslí si, že do toho dají spoustu peněz a že to prostě musí být super špica... A toho se prostě bojím :-((((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam