• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MORPHLER: to ja taky, ale 3/4 kila je hodne :(
    ROZI
    ROZI --- ---
    YNZA: Jj, u rawu. Replikant uz poradil pres postu. Zkusim potahat Picture control a uvidime co z toho poleze.
    YNZA
    YNZA --- ---
    a dela to u rawu?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ROZI: Prosím definuj "jiné přístroje". Taky zrcadlovky či systémové kompakty? Vlastně s odpovědí můžeš poslat fotku z jinýho přístroje, kterou považuješ za optimální, a z D90tky.
    ROZI
    ROZI --- ---
    REPLIKANT: LCD u ntb. Doted jsem s ti problem nemel a barvy z jinejch pristroju mi prijdou "normalni". Jen kdyz proste pretahnu z D90 (tu mam nove) fotky do ntb tak mam po barvach.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ROZI: D90 ma kalibrovanej displej. Ten tvůj kalibrovanej je? Resp. je to nejakej "normalni" displej nebo kancelarska blikačka?
    ROZI
    ROZI --- ---
    Mam problem, na moji D90 (na displeji) vypadaji fotky mnohej ziveji, podani barev je tam dost jiny od toho co vidim na pc (na pc je to vsechno takovy vyblity). Z jinyho fotaku mi to neprijde takovej rozdil. Co se s tim da delat? Nechce se mi vsechno "popotahovat" v LR. (existuje pro D90 nejakej preset?) Neco poradte pls :)
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    Nikon's new D5300 DSLR builds in Wi-Fi and promises sharper photos | The Verge
    http://www.theverge.com/2013/10/17/4842612/nikon-announces-d5300-dslr-with-wifi-gps-sharper-images
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    mam yognuo rf 602 radia na odpal blesku, ale jak tim odpalim D600 na to jsem neprisel, jedinej vstup do d600 je mic
    JEZZEK
    JEZZEK --- ---
    PEPAZZ: Nejaky radiovy odpalovace nebudou problem. Ja mam kombinaci RF602 a D7000 a funguje...
    CROSS
    CROSS --- ---
    PEPAZZ: nikon praví, že dálková spoušť MC-DC2, ale s tim ani s aftermarketem nemám zkušenosti.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    a vedel bys o necem co funguje dal nez na 5 metru?
    CROSS
    CROSS --- ---
    PEPAZZ: vystacim si s infra ML-L3
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    tady urcite poradite rychleji nez to najdu v manualu.. jak odpalim dalkove d600? co na to potrebuju za odpalovac atd.
    diky
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jj vypada jak nejak plastova hracka s plastovejma sklama ..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DOTCOM: jaky ma motivy Zeiss pro to ohnisko tezko rict, asi jim to vyslo nejlip s tou jinou nez beznou 50tkovou skladbou na 55mm nejlip. Nicmene z toho, jak se u toho novyho Nikon 58mm vsude zminuje "nocni kvality", minimalni coma apod v rozich. tak si myslim, ze to je potreba proste brat jako moderniho nastupce Noct-NIKKOR 58/1.2, kterej je docela oblibenej a drahej - vhodny na nejaky astro a tak. Pak jsou i ti, kteri oceni, ze to neni 50tka, ale prave o "neco delsi a ne jeste 85, ktera je moc dlouha", lze snad i doufat, ze bude mit lepsi bokeh nez vsechny padiny, kde to je proste nic moc. Je samozrejme drahej, na to, ze vypada jako 50, ale pro nekoho to muze byt zajimava moznost.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    taky tomu nechapu :) kazdopadne 50tky jsou obecne zlý :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PEPAZZ: tyjo nechapu o co jde - zeiss udelal 55/1.4, hned na to nikon s 58/1.4, vzdyt ty padesatky nejsou tak zly ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam