• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    YNZA
    YNZA --- ---
    ROZI: http://www.ebay.co.uk/itm/310691591429?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 tady s takovou, je v cajku, i pri nizkych teplotach kupodivu. Je treba dodrzovat navod (tj fotak dat na B a nechat to na ni)
    ROZI
    ROZI --- ---
    mate nekdo zkusenosti s nejakou kabelovou spousti (s intervalometrem) pro D90, krome Nikonacke?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nikon - Pure Photography #3 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=iy_5ypybtX8
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nikon: Pure Photography #2 - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=ZTKnbbFJgKY
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ULTRAMARINE: LOL Jsi mě rozesmál, co to je za úvahy? "- ted je Nikon 1 J3. Takze by vydali Nikon 1 D4H a D4s?"
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: Docela napínaj co? V Nikonu v zastoupení nikdo ani nic nešustne, ví to jenom 3 lidi ve firmě...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jen bych k tomu podotknul, koukaje na ty hory (a na to, ze na tom fotaku chlapec nema nejaky giganticky UWA zoom), ze doufam, ze take bude nejaky novy pekny kovovy UWA prime s apeture ring. Ja vim ze se vyrabi 20mm f/2.8, ale chtelo by to neco s tichym AF.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nikon - Pure Photography #1 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=2CDWV6o1o4A
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    me tohle vsechno prijde celkem nepodstatne (par gramu sem, par gramu tam, cip takovy nebo makovy), spis by me zajimalo jestli v tom bude el. hledacek nebo ne a pokud ne, jakoze asi ne, jestli k tomu budou aspon davat matnici, se kterou budu schopny manualne ostrit, pac by se mi splnil sen mit relativne maly, FF digital s moznosti nasadit na nej svuj oblibeny praveky set 24/35/105mm skel :)
    strasne moc doufam ze jo, kdyz uz ma byt podpora pro non-ai objektivy, ale cekam, ze to nakonec nejak poserou, jak jinak :/
    sony A7 vypadalo slibne, ale se zvukem, co to vydava pri foceni si to muzou nechat, to je opravdu fail
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    DOTCOM: myslim, ze i tenhe objektiv bude kovovej. takze nejakych 250g bych ocekaval.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ULTRAMARINE: podle rumoru je prej udavana vaha i s objektivem, tak doufam ze ta specialni 50/1.8 je hoodne tezka :)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    LAUNCHER: Jediny prekvapivy je to jmeno. 3000 USD jsem cekal. Spis bych cekal ze to nekdo slatal do sebe. Ze Nikon vyda retro kameru a D4H nebo spis D4s - proste nejvyssi reportazni telo. A ta retro kamera bude nejspis obsahovat pismen H jako hybrid a i ta 4ka by davala smysl - ted je Nikon 1 J3. Takze by vydali Nikon 1 D4H a D4s?
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    DOTCOM, LAUNCHER: Okej, znamenám si. Přiznám se, že (neupravený) výstupy z D600 a 800(E) osobně neznám. Co jsem viděl, tak právě z D4, a no, mně by to stačilo;-) I když teda v tom původním postu jsem myslel spíš na cenovou relaci D4 - holý tělo aktuálně za cca 130k CZK resp. 6k USD.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: Ja bych to video na 24Mpx s fazovou detekci..klasicky od Sony, ale zase o rok napred:)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HUGGI: To je pravda... snad v tom bude neco povedenejsiho. Osobne bych si pral i vic nez 16mpx, v dobe 4k TV je to malo.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LAUNCHER: Ze to vypada na 16,2Mpx senzor neznamena ze to bude stejnej jako ma D4..stejne jako zadnej z 24Mpx senzoru co ted Nikon pouziva neni stejnej..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BAGRNASTROME: Sensor z D4 je zatim jediny problem cele te specifikace. Radsi bych sensor z D600, D800, D800E ... hlavne ne z D4.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    BAGRNASTROME: no nevim. Alpha 7 ma nejspis snimac z D600, kterej ma na DXOMark lepsi skore nez ten z D4 (o 5 bodu coz neni zas tak malo).
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    DOTCOM: No pokud to bude mít fakt čip z D4, tak mi 3000 dolarů taky nepřijde takovej úlet. Teda ne, že bych je měl nebo to plánoval v dohledný době kupovat.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DOTCOM: Pokud to opravdu bude existovat tai to nebude mireny jako konkurence Alpha 7..3000dolaru mi prijdou v pohode..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Pockal bych hlavne az budou fotky. Pokud se to ma jmenovat D4H, prijde mi to s dovolenim spise jako jmeno pro variantu D4, nez jako jmeno pro nejaky designovy fotak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam