• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ULTRAMARINE: z toho plyne, ze tvuj kamos neumi fotit
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SKALARIAK: moje zkusenost je takova, ze (krom toho, ze jsem mel v ruce vedle sebe D800 a 5D MK III), tak kamos prave od te MK III utekl k Nikonu a je spokojenej a mluvi o zasadnim rozdilu. Bohuzel se rozhodl jit do D600 asi tyden pred tim, nez se objevila D610, ale spokojenej je.

ALKALOID: Z toho plyne, ze si jich pravdepodobne v ruce moc nemel.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    PLAYER: rozhodne plete, mkIII ma jedno z nejlepsich ostreni, co jsem mel v ruce
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ULTRAMARINE: mluvim o spatnejch svetelnejch podminkach (sero), kde kdyz sem srovnaval d600 a mkIII se stejnym sklem tak d600 se vubec nechytla na rozdil od mkIII, v jinejch podminkach to zase muze bejt jinak, mkIII obecne mi prijde ze neostri nijak skvele....
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PLAYER: ne
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ULTRAMARINE: nepletes si to s Mk2?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SKALARIAK: mkIII bych radsi moc nezminoval, to ostri lepe i stara D300
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    D600 opravdu v sumu ma vysoký citlivosti táhne do modra..ale da se s tim pracovat..dynamické rozsah je jeste lepsi nez na d700..hlavne lip zvládá přepaly červený..

Problem s prachem je u naprosto minimálního množství kusu..

D700 je podstatně odolnější, ma lepsi ovládání, ale kdybych ted kupoval jdu do D600
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    pac nebejt toho ostreni + celkem malyho pokdryti ostricimi body + max shutter 1/4000 tak nevidim duvod porc uprednostnovat d800, ze ktery leze tech dat az moc....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    no nevim jak je na tom v tomhle d700,a le co sem testoval d600, tak ta v nejakym horsim svetle proste nezaostri, tam kde se treba d800/5d MKIII capnou celkem +- v pohode.... ale mozna ma nejaky to assist svwetlo? i kdyz to ma taky celkem omezeny vyuziti....
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ROZI: ja sem do toho nechtel rejpat, ale kdybych chtel takovej fotak, tak bych si taky priplatil za novou D600. co se tyka sumu, tak je na tom myslim o poznani lip nez d700
    http://photographylife.com/nikon-d600-high-iso-performance
    ROZI
    ROZI --- ---
    No ja nevim, kdybych si mel vybrat mezi d600 a d700 tak jdu asi do d600, uz jen proto, ze kdyz prihodim 5 - 6 k k bazarove cene d700 tak mam za ten peniz novou d600. Tot muj nazor...ale je taky pravda, ze napr. nevyuziju 8fps atd. :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    PEPAZZ: nemám, podívej se na iso 3200+
    SYKES
    SYKES --- ---
    Zajímavé. Koukám že řada lidí dost důvodů preferovat D700 má, pak je cena prodávaných D700 asi v pořádku :) Děkuji za názory :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEJR: mas d600? me teda do fialova nesumi, resp nevsiml jsem si , a i kdyby tak slider color tohle spolehlive vyresi
    EFA
    EFA --- ---
    Jak tu tak o té D700 píšete, tak já ji snad ani nechci prodat :) je to mazel!
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    SYKES: Přidej problémy s bordelem na snímači u D600 vs. léty prověřenej model fungující i přes 100k cyklů závěrky. D700 bejvá považovaná za jeden z nejlepších digitálů co kdy Nikon vyrobil.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tech veci je pak jeste vic, D600 nema napr. na stavovem displayi mereni expozice a tusim ze nema moznost stoprocentniho zvetseni fotky po zmacknuti prostredniho cudliku u krizoveho volice (to je takove umyslne kurvitko od Nikonu hadam). A pak samozrejme konstrukcne se jedna o celoslitinu, D600 je napul plast.
    PEJR
    PEJR --- ---
    SYKES: d600 šumí do fialova/modra jako d7000, d700 šumí černě
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SYKES: napr. AF ON tlacitko, lepe ergonomicky resena Fn tlacitka a krizovy volic, ocnice, velikost fotaku obecne, AF modul, 8fps, konektor na blesk a dalk. spoust. Subjektivne obrazovy vystup, konkretne barvy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam