• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    IOT_JH: a kolik na d600 nafotis na jednu baterku?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Tjo. Diky za reakce. Ja mel prave do D90 dve origo, ktery jsem stridal po uplnym vybiti. A to myslim taky prospelo jejich zivotnosti. Tze asi pujdu do origo.
    BTW jsem prekvapenej jak D600 zere.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    IOT_JH: mel jsem Avacom jeste pred lety v D40, vydrzel tak 2/3 co Nikon original, indikace nepresna jak je tu zminovano. Pokud ji chces jako druhou zalozni baterku k ty origo, tak bych to mozna zkusil, mozna budes prijemne prekvapen a kdyz ne, tak mas backup co vydrzi min. Jako primarni bych to nekupoval.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ALKALOID: Jenže tady je řeč o bateriích Avacom pro Nikon, zcela konkrétně, a mluví tu lidi se zkušeností a ty oponuješ, že to tak není, což je možný, že v Pentaxu ti chodí bezchybně, jak říkáš, v Nikonu bohužel ne.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    REPLIKANT: zvlastni, s tebou se vubec nebavim, a presto musim cist, ze si zase neco nepochopil

malej hint: bavim se o kontrole kvality firmy Avacom, ne o bateriich Nikon
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ALKALOID: Zvlaštní, on s tebou nepolemizuje, on to konstatuje, a už po třetí tu obhajuješ stanovisko, ke kterýmu hádám vlastně ani nemůžeš stoprocentně mluvit ze zkušenosti, nebo už sis koupil Nikon?
    MAJA
    MAJA --- ---
    jj, neslyšel ani nečetl jsem nadávku na origo baterie min. Nikon ... je tam ale dost často podstatný rozdíl v ceně
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ALKALOID: i kdyz je to asi nejlepsi firma na neoriginalni baterky tak se porad reklamujou mnohonasobne vic jak originalni..jakkykoli znacky..
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    MAJA: u avacomu urcite ne, je to jedna z nejlepsich firem na baterky, mam od nich uz asi treti a vsechny vydrzi vic nez original
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    IOT_JH: Mam 2 origo a jeden Phottix, to je hroznej shit, vybita je dvakrat rychleji a nekdy prestane fungovat uprostred akce. Stima avacomem nemam osobni zkusenost, ale tak pul napul zakaznici chvali i hani, tak tezko rict.
    MAJA
    MAJA --- ---
    ALKALOID: kontrola kvality asi nebude 100% a najdou se super kusy a šmejdy - otec taky pořídil záložní Avacom ekv. en-el3e a šla do kytek po pár použitích
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    EFA: nesmysl, to si musel koupit nejakej bazar
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    IOT_JH: Mam do D90 několik originálních a mj. i 2 baterky značky Photix. Ve foťáku fungujou vpoho. Byť nominální kapacitu mají větší než originál, vydrží cca stejně, nebo možná o chlup míň. Ale to může být i věkem - nemám je od nového stavu, tak nedovedu posoudit, jak moc jsou jeté. Paradoxně u nich ale občas blbne kontakt, když je dám do gripu, který je taky Photixu. Stačí ale otevřít dvířka, odjistit baterky, znova zacvaknout a fotí se dál. Osobně mě to nebrzdí ani při rychlejším focení.
    EFA
    EFA --- ---
    Já měl avacom na D700 a byl to hroznej shit! Nevydrželo to nic. Indikace 2 čárky a foťák se vypnul. Nedoporučuju.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    IOT_JH: avacom mam, mozna lepsi nez original
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ja mam 2 originalni, uz pres pet let, porad zdrave, ten ukazatel porad ukazuje to, co ukazoval, kdyz byly uplne nove. jak dlouho vydrzi neorigo netusim. ale ten rozdil v cene vzhledem k ostatnim nakladum & dobe zivotnosti mi prijde nepodstatnej.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Používáte někdo alternativní baterky do foťáků, nebo pouze origo?
    Jako třeba tohle http://www.alza.cz/avacom-za-nikon-en-el15-li-ion-7-2v-1400mah-9-8-wh-d471690.htm
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SKALARIAK: tesi me, ze me tve demence usetrujes.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    REPLIKANT: dik, lepsi jedno nedorozumneni za uherak nez se obden zabyvat neci demenci, koneckoncu kdyby to bylo s "citaci" tak si to rozkliknu :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SKALARIAK: tvl ty ignore jsou fakt blby, pak je ta diskuze jak u dementů...
    PLAYER posílal jako reakci na D800 AWB http://www.youtube.com/watch?v=4W9EeDCaVFM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EFA: kdyz uz tak celkove tahne k zeleny barve...ale lepsi aWB jsem na zadnym fotaku nevidel..vcetne treba D4 nebo 1Dx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam