• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    8BB76E1: V této cenové kategorii nic lepšího neseženeš. Mohl by rychleji ukládat RAW, pomůže rychlá karta.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    Přemýšlím, že bych si pořídil Coolpix P330.
    Napadá někoho něco lepšího v podobné cenové kategorii (do 10k), co má GPS? (nemusí to být Nikon.. ^^)
    Případně nějaký důvod, proč si tenhle foťák NEkoupit?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RADYN: Zrcadlovk neostrej na cip, sle na af senzory..

Čipy pro skoro vsechny fotaky dela sony, sle kazda firma je ma trochu jiny..a svůj procesor..

Ze jsou nejrychlejší na světe pisou na střídá ku vsichni..s hvězdičku ze to plati tehdy a tehdy..v praxi jsou zvlast za horších podmínek vzdy rychlejší dslr
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    RADYN: v kategorii bezzrcadel je to nejrychlejsi na svete, ale jinak je to sto let za opicema
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RADYN: Odpalovat se bude, ale zadna komunikace takze skoro naprd..s odpalovacema sle bez problému tam se jede stejne v manuálu

Jinak obrazove na tom je minimalne stejne jako d7000, sle treba ostreni je v horším světle urcite horsi
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: Sony uz ma standard patici
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    YNZA: Nemá už tendle Sony normální patici? Jen pár Alpha Sonek mělo tu divnou...
    YNZA
    YNZA --- ---
    zrovna sony a nikon je dost na pest kombinace
    adapter je, ale neumi ttl, pouze to BF odpali
    PIXEL TF-325 adaptér patice blesku Canon/Nikon na fotoaparát Sony Alpha | Centrum FotoŠkoda
    http://obchod.fotoskoda.cz/pixel-tf-325-adapter-patice-blesku-canon-nikon-na-fotoaparat-sony-alpha/
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    RADYN: ja si poridil taky nex (prvni 5ka z druhe ruky za 3 a pul) a bavi me na nem stare manualni nikony tak jak na nicem. dostal me ze muzu stelovat clonu na objektivu a dopocitava mi cas a jeste zduraznuje zaostreni, takze s tim jsem schopen i ostrit...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    https://www.youtube.com/watch?v=Im3dLTQa1gM&hd=1 moc hezky april. normalne ve mne probudili chut mit ruzovy fotak... a pak se mozek zase probudil...
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    @radyn - no telo treba prezije, ale rozhodi se ti AF, matnice atp. což se stalo mě
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    RADYN: zvazil bych nejaky Sony Nex s 16-50mm kompaktnim zakladakem (24-75mm FX). I nejlevnejsi Nex-3N za 10 je prima volba, blesk lze asi pridrzet i na bounce o strop. Na siroky zabery lze poridit krome velkyho drahyho Sony 10-18/4 i placatej 16mm f/2.8, na ktery lze nasadit UWA redukci VCL-ECU1 na 12mm za 3tis, pripadne fish redukci VCL-ECF1 (pravda rohy jsou dostatecne ostry az na f/8, ale na cestovani vzhledem k velikosti a cene idealni). Taky je nove ohlasenej Saymang 12/2 - bez clony bude asi vcelku kompaktni jako druhy sklo i s filtry a snad ne drahy.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEJR: delaj se i vylozene skorepinovy pouzdra, coz teda pro sport uplne pohodlny neni, ale na pad z kola by melo stacit castecne skorepinovy jako dela treba Kata. Osobne bych ale na kolo sel jen s batohem.
    PEJR
    PEJR --- ---
    HUGGI: nicméně by to stejně asi nebyla žádná záchrana, když ti spadne jen foťák s brašnou tak v pohodě, ale jakmile tam přihodíš rychlost a váhu, tak nevim z čeho by to pouzdro mělo bejt aby to zrcadlo s nasazenym objektivem přežilo... transport v rozloženým stavu by podle mě měl bejt daleko bezpečnější v takovejch situacích..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: nebo si poridit poradnou brasnu :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    @radyn ja takhle na biku vezl d600 a spadl jsem na zada kde byla zabalena poctive v mikine a fotaku se to dost nelibilo uz ho mam podruhe v servisu a snad uz to bude ok, rozjebnul se slusne. Pro me poucení ze na kolo zrdcadlo netahat. A kdyz tak nejezdit a fakt jen fotit.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SARTH: Melo by tam zustat to od naposled pouzijes..koukni jestli mas nejnovejsi firmware..kdyztak ho nahraj, v pripade ze ho mas nebo to nepomůže tak servis
    SARTH
    SARTH --- ---
    ehm, po zapnutí D5100 mám vždy nastaveno "Automatická volba zaostř. polí", přičemž je problém, že dost často se při focení zaostřování zasekne a je to téměř nepoužitelné a pokaždý musím manuálně měnit na "jednotlivá pole" - dá se to nějak obejít? :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RADYN: nemusi to bejt zrovna nejmensi gm1..panasonic i olympus tech modelu maj spoustu..za maly se da povazovat naprosta vetsina..zalezi jen co za vlastnosti potrebujes..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RADYN: viz TWARR..pro tvoje ucely neni nic lepsiho nez m4/3 system..ze jsou o trosku vetsi skla je logicky..je podstatne vetsi snimac..ale zrovna treba rybi oko od samyangu ma na dylku asi 3cm..= neni o nic moc vetsi nez setak a je ot nativni bez redukci..stejne jako velka spousta dalsich i levnejch skel..
    TWARR
    TWARR --- ---
    sic jsi tu odpoved na mne smazal, jen jsem ji zahlidnul, ale neprecetl. argumentace s tim, ze na m4/3 jsou vetsi skla je vicemene sprava, ale taky se podivej na velikost toho uwa zoomu 6,7-13mm ;))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam