• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Nemam, testy neukladam, sle jak psal Skalariak tak je proste poznat cim je jaka fotka docela pokud to je bez úprav a pletovky nikonu jsou proste horsi
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Fakt se omlouvám a asi jsem zaspal, vážně.. Prosimtě určitě někde máš fotku z D800 a z 5DMII, kde při stejném vyvážení, stejném profilu bude ta pleťovka tlouct do očí, já si to prostě neumim představit. :-o
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: presne tak...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Kazda fotka..pletovky proste Nikon tak dobry nema a musi se to složite ladit.. Coz sle nema nic spolecnyho s vyváženim bily..ta je na d800 super
    YNZA
    YNZA --- ---
    jj, ty pletovky fakt prekonat nejdou
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SKALARIAK: Mas nejaky priklad prosim?

Jinak me opravte, ale pokud si pohraju s profilem a WB v RAW tak by nemel byt problem.

Pokud mluvis o JPEG WB auto tak v tom D4/Df nic neprekoná, ani canon IMO.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    REPLIKANT: mel sem kratkej romanek s d800 a AF podle me lepsi nez 5DmkIII (tedy po tom co jsem nechal reklamovat AF body po levy strane od stredu, ktery ostrily mimo, ocz byla vyrobni vada kterou uznali), objem dat pro cloveka co foti reportaze denne absolutne brutalni (90% veci jde ciste na web a pak bz clovek sRAW fakt uvital) vcetne o neco pomalejsiho zpracovani i na jinak rychlym stroji (oproti 22mpix z canonu)... ovsem hlavni je z myho pohledu fakt marna pletovka v naprosty vetsine propadu, pride mi fakt zvlastni ze dneska clovek pozna podle fotky jestli to ten novinar fotil d800/d600 a nikomu to neprijde divny...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: No co jsem tak po kramech slysel od canonaku, tak hlavni narky byl prave na objem dat v RAW a pak AF a divny barvy LCD, takze smes pocitu a spekulaci, coz novy nastupce D800 snad rozmete... toz pak tu bude zase cena... nekonecna pohadka :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    REPLIKANT: No rozhodne je to featura, ktera treba pretahne nejaky lidi od canonu k nikon master race :)

Jsem zvedavy, jestli canon nekdy v dohlednu vyda nastupce 5D mk3
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Kdyz NEPOTREBUJES vetsi rozliseni, ale kontrolu nad WB a vlastne vsim od EV po saturaci a doostreni, treba na dlouhy casozber, kdy i 32GB karta je mala, tak proste je sRAW naprosta vychytavka... Alo jo, neni to tak vazny abych si kvuli tomu (ne)koupil fotak... ale to tu snad nikdy nikdo nerikal ne?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    REPLIKANT:
    Mno picture control pouzivam a mam zkalibrovany, aby daval +- dobre vysledky ...
    Pouzivam CF kartu na D800 jako jpeg backup.

AF-ON buttonek je jeden z tech vetsich duvodu, proc si koupit "pro" fotak

sRaw ale porad nechapu ... pac si tak rikam proc ho pouzit ... proc radeji nepouzivat mensi pocet Mpix + kompresovany raw ... proc si zahazovat dobrovolne cenne informace porizene senzorem.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Tak "kontroverzních" věcí a funkcí na foťácích je vícero: Picture Control, ten kdo fotí RAW absolutně k ničemu, kdo ale potřebuje okamžitý výstup (express report, tisk či jpeg stačí) to dává spoustu obrazových nastavení; Tlačítko AF-ON, 80% lidí ani neví k čemu to je, mě přijde jako velice praktické skloubení AF-C s možností překomponovat a nemuset křečovitě držet prst na spoušti či rudým palcem tisknou af-lock; Video, někomu vadí že tam vůbec je, foťákem se foťí a netočí... tak ho nepoužívej ;-D atd.. Ps: Ji nemam co dělat v praci...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PEPAZZ:
    REPLIKANT:
    No ja v tom vyuziti nevidim, ale todle mi prijde jako rozumny duvod to pouzivat ...

Takze diky za vysvetleni :)
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    HUGGI: dík, vadí to jen při leštění čočky, takže asi to nechám
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Menší velikost souboru, potencionálně rychlejší a delší série. Pokud v tom nevidíš výhodu, tak ti to nic nepřináší a logicky tě to nemusí zajímat. IMHO velice praktické ad PEPAZZ
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    asachi: no realny uziti to ma vyborny v tom ze mas fotak co kdyz chces umi beztratove fotit v plnym rozlisenite, ale pokud nepotrebujes tolik dat umi to bezztratove i v polovicni velikosti, což jsem u canonu vyuzival imrvere protoze proc kdyz fotis reportaz bys potreboval mit 24 nebo 36mpixlu, to proste neni třeba. Jen te to pak zdrzuje v exportu a uprave fotek misto 20GB dat si prineses 64GB ktery pak stejne nikdo nechce tisknout na billboardy. Za mě to ma velmi siroky prakticky vyuzití.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: zadnej..driv jsem to taky chtel nez mi doslo ze to k nicemu neni (ano jsem spokojenej s 36MPx i na bezny foceni)

ECLIPSE: je to jen papirova prelepka predku objektivu kde jsou sroubky..neres to..
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    Nikoňáci, mám dotaz, na treku se mi poradařilo promáčnout (netuším jak), ten plast okolo objektivu. Myslím, že to na fotky vliv nemá, ale pokud by to šlo opravit, tak bych byl rád. Poradíte?

ASACHI
    ASACHI --- ---
    PEPAZZ: Proc z toho sRaw jste vsichni odvareni? Jake to ma prakticke vyhody oproti klasickemu rawu?

Nechci trollit, nebo delat flamewar ... uz jsem pocetl na nikonrumours, jen by me zajimalo neco z praxe, ci realny rozdil / uziti
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    BLACKDRAGON: HUGGI: A poked chceš rychlejší, hlavně z důvodů sekvenčního snímání, tak naopak SANDISK SDHC 8GB EXTREME 80 MB/s je zase nejlepší poměr cena/výkon/rychlost.. a nikon je též doporučuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam