• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    Predam bateriovy grip pre Nikon D600 – Meike – nepouzity! Nasuvka na klasicke baterie aj na tuzkove (to je standartny obsah balenia), cena podla srovnanicen od 1890kc (na eshopoch), predam za 1200kc, osobne predani Praha
    Dovod predaja – dostal som ho ku kupenej D600ke a nevyuzijem ho
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKDRAGON: A ve spolehlivosti je mnohem horsi..bud Sandisk nebo lexar
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ASACHI: dik, to kupit si 2x64gb nie je zly napad,

este znacka transcend vyzera dost fajn hlavne aj cenovo http://www.tomshardware.com/charts/sd-cards-2014/benchmarks,168.html - v testoch zrovnavana so SandiskPlus, ktora je o dost drahsia
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    BLACKDRAGON: Ja tech karet mam 7 postupne kupovanych (64GB verzi) ... rozdil mezi nima neni zadny, pouze se jeden typ prestal prodavat a zacali prodavat jiny, ktery ma vice shiney obal a krabicku.
    Kup si z obchodu, ktery prodava ty zlute, ty cerne jsou imho skladove zasoby, ktere konci = dlouho nekde lezely (coz asi nicemu nevadi).

Btw nemas lepsi koupit si vice 64GB karet? Uz jako data loss prevence mi to prijde dobry napad.
    YNZA
    YNZA --- ---
    nebo jinak to reknu, cerny uz se nedelaj, nahradila je rada extreme pro. takze imho je to ta sama karta, akorat vyrobena drive / pozdeji. na to ze zlata bude rychlejsi bych nevsadil ani korunu. proste marketing
    YNZA
    YNZA --- ---
    marketing :)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    again :) uz mam favoritov od Sandisku, ale nerozumiem rozdielu medzi tymito dvoma kartami:
    Paměťová karta Sandisk SDXC Extreme 128GB UHS-I U1 (114779) | KASA.cz
    http://www.kasa.cz/pametova-karta-sandisk-sdxc-extreme-128gb-uhs-i-u1-114779/
    Nákupní Galerie. SanDisk Extreme SDXC Card 128GB 45MB/s Class10
    http://www.nakupnigalerie.cz/sandisk-extreme-sdxc-card-128gb-45mbs-class10-156563

chcem to do D600ky na fotenie aj video

ani toto ma neurobilo mudrejsim :/ http://www.sandisk.com/products/memory-cards/sd/

pls o vysvetlenie od niekoho, dik :}
    PULKA
    PULKA --- ---
    KOC256: Nemá smysl kupovat origo. Mám už tři roky od Phottixu a taky naprosto ok.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    orobun: jinak co se tyce kvality snimacu tak canon vs nikon(resp sony exmor) tam je rozdil cele generace v tom jaky ty senzory maji vystup. Jit kvuli senzoru do canonu je nesmysl! jak uz tu bylo hodnekrat napsano.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    oborun: jak jsem psal jiz vedea contax skla na nikon bajonet nedas. Na sony ho dostanes bez problémů, udajně. :)
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    RATTKIN: ano, vím. Mě ale displej nevyhovuje. Buď zrcadlo a nebo optickej hledáček. Svit displeje oku moc neprospívá.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ORORUN: pokud je na talíři i něco jiného, zvaž mirrorlesy. jednoduché redukce na všechny bajonety za pár stovek a výborný focus peaking a magnifikace pro snadné ruřní zaostřování. sony má pěkný mirorlesy na cropu i fullframe.
    mám sony a6000 a s focus peakingem jsem fotil běhající děti na manual fokus s docela dobrými výsledky. snímače stejné jako nikon, sony je pro ně dělá.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ORORUN: Pokud jdes ciste po obrazove kvalite jako dynamicky rozsah, barevna hloubka, odstup signal sum, mira detailu v obraze a ostrost, tak Nikon D800E a ted novy D810 (taky bez OLPF), v tomto canon nema zadny srovnatelny fotak.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ORORUN: Ja jsem rok zpatky prechazel z cropu na FF a vybiral jsem mezi D800 a 5D MKIII ... vyhrala D800 hlavne kvuli toho, ze fotim prevazne lidi, kde ten pocet pixelu a krasne podani barev pro me zvitezilo.
    S postupem casu jsem fakt rad, protoze pouzivat blesky od canonu je fakt divny, kdyz clovek nekdy drzel v ruce Nikon SB910.

Dneska kdyz existuje D810, tak si myslim, ze ta volba je jasna pokud mas 80K na telo v kapse :)

S levnejsi radou FF nemam zkusenosti prakticke zkusenosti
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    KOC256: Mě zajímá zkušenost tady lidí z nyxu a ne žvanila na videu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ORORUN:
    Zeptej se ho.
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    ASACHI: Ajo... samozřejmě plný fomát a blesky spíš jen na občasný přisvětlení. Jde mi o kvalitu a barevný podání snímače. Tak pokud má někdo zkušenosti s obouma , bylo by to fajn.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ORORUN:
    - Zalezi jestli chces zacit s fullframem, anebo cropem (Nikon imho s D810 nema ze strany canonu konkurenci)
    + dost zalezi jestli mas v planu byt strobista, anebo ne (Nikon ma blesky o generaci jinde, jak canon)
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    Jedna blbá otázka ( ne li z nejblbějších) : Proč canon a proč nikon? Pominu -li výhodu bajonetu F a fluoritová skla na canonu. Míním fotit, jen distagonama, planarama a sonnarama, takže AF a podobný plky mě předem nezajímají.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    Kupim B+W CPL 58mm, pripadne iny kvalitny CPL filter tohoto priemeru
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam